Witam . U nas już roczek mały jeszcze nie chodzi jesteśmy po zabiegu z jaderkiem jak na razie czekamy czy wszystko poszło dobrze . Maju bardzo się cieszę że jesteś w ciąży i życzę Ci szczęśliwego rozwiązania . Gorąco Cię pozdrawiam i wszystkie dziewczyny.Zasmucona co tam u Ciebie?Jak mały?
reklama
martusia1977
Aktywna w BB
Jeszcze nie mogę działać 24 września mam zabieg na żylaki potem muszę tydzień odczekać. No i ślub w grudniu trochę niezręcznie czuła bym się z brzuchem przed ołtarzem. Zaczniemy koniec października początek listopada. 16 września idę wyciągnąć implant antykoncepcyjny akurat organizm powinien zaskoczyć. Taka ze mnie optymistka.
Ja zawsze o Tobie pamiętamWitam . U nas już roczek mały jeszcze nie chodzi jesteśmy po zabiegu z jaderkiem jak na razie czekamy czy wszystko poszło dobrze . Maju bardzo się cieszę że jesteś w ciąży i życzę Ci szczęśliwego rozwiązania . Gorąco Cię pozdrawiam i wszystkie dziewczyny.
kasiunia76
Fanka BB :)
Witam . U nas już roczek mały jeszcze nie chodzi jesteśmy po zabiegu z jaderkiem jak na razie czekamy czy wszystko poszło dobrze . Maju bardzo się cieszę że jesteś w ciąży i życzę Ci szczęśliwego rozwiązania . Gorąco Cię pozdrawiam i wszystkie dziewczyny.
Witaj
mam, nadzieję, że wszystko w temacie zabiegu poszło dobrze. Jak ten czas leci . Mam wrażenie, że dopiero co rodziłyśmy nasze maluchy a już po pierwszych urodzinach. ech. . Moja mała też jeszcze nie chodzi . U niej wszystko jakoś tak trochę wolniej idzie - ma dopiero sześć ząbków , kolejnych nie widać.
Mam nadzieję, że u reszty Twoich starszych pociech wszystko dobrze.
Wiem jak to jest jak człowiek trzyma się tej ostatniej nadziei. Z badań robiłam podstawowe, te co wszystkie robimy czyli hormony, zespół antyfosfolipidowy, toczeń itp, wszystko w normie. Twierdzili, że jedyny problem to mój wiek i jakość komórek jajowych. Z leków przed brałam tylko kwas foliowy w zestawie witamin dla par starających się o dziecko. Zaszłam „bez wspomagania” i w sumie nie dawałam tej ciąży wielkich szans. Od pozytywnego testu byłam na Acardzie. W 8 tyg dostałam krwotok i byłam pewna, że już po wszystkim ale na szczęście serduszko biło. Dali mi progesteron dopochwowy do końca 12 tygodnia. A potem już tylko witaminy i ten Acard.Piekne wiesci Serdecznie gratuluje i zycze wszystkiego najlepiszego
dajesz nadzieje
musze przejrzec twoje posty i poczytac o twoich stratach bo ja wlasnie po kolejnej jestem i nadziei juz (prawie) nie mam co zrobilas ze sie tym razem udalo ?
Poród miałam wywoływany dzień przed terminem, bo bali się o kondycję łożyska. Było ciężko i skończyło się kleszczami w ostatniej chwili, ale na szczęście Maleńka cała i zdrowa. Teraz tylko się wygoić, ale warto było każdej sekundy stresu, bólu i nerwów.
ech to troche jak u mnie lekarze tez twierdza ze wiek ma najwieksze znaczenie. nawet na zelaznym zestawie (na wszelki wypadek dostalam) nie doszlam dalej niz 8tcWiem jak to jest jak człowiek trzyma się tej ostatniej nadziei. Z badań robiłam podstawowe, te co wszystkie robimy czyli hormony, zespół antyfosfolipidowy, toczeń itp, wszystko w normie. Twierdzili, że jedyny problem to mój wiek i jakość komórek jajowych. Z leków przed brałam tylko kwas foliowy w zestawie witamin dla par starających się o dziecko. Zaszłam „bez wspomagania” i w sumie nie dawałam tej ciąży wielkich szans. Od pozytywnego testu byłam na Acardzie. W 8 tyg dostałam krwotok i byłam pewna, że już po wszystkim ale na szczęście serduszko biło. Dali mi progesteron dopochwowy do końca 12 tygodnia. A potem już tylko witaminy i ten Acard.
Poród miałam wywoływany dzień przed terminem, bo bali się o kondycję łożyska. Było ciężko i skończyło się kleszczami w ostatniej chwili, ale na szczęście Maleńka cała i zdrowa. Teraz tylko się wygoić, ale warto było każdej sekundy stresu, bólu i nerwów.
Nadja_n
Fanka BB :)
@babydust ile masz lat?
Widzialam że masz ten sam problem co ja i jesteś na forum poronienia nawykowe.
Ja mam 42lata i 13letnia córkę.
Chciałam bardzo drugie dziecko ale przez 4 lata poronila 3 razy na etapie 7tyg.i 3 biochemiczne. Jakieś półtora roku temu miałam. Szczepionki w Łodzi i od tej pory już nie zachodze w ciążę.
Wcześniej bez problemu. Właściwie już odpuściłam temat bo wiek i tyle lat nieudanej walki.
A Ty jeszcze walczysz? Bralas żelazny zestaw? Mnie nie pomogl
Chciałam bardzo drugie dziecko ale przez 4 lata poronila 3 razy na etapie 7tyg.i 3 biochemiczne. Jakieś półtora roku temu miałam. Szczepionki w Łodzi i od tej pory już nie zachodze w ciążę.
Wcześniej bez problemu. Właściwie już odpuściłam temat bo wiek i tyle lat nieudanej walki.
Dziewczyny a jaki to jest żelazny zestaw? ja dzisiaj dostałam okres, więc nastepny termin moj na wieści to 4.10@babydust ile masz lat?
reklama
ja skonczylam niedawno 41@babydust ile masz lat?
ostatni porod 4 lata temu mam tez starsze dzieci
zelazny zestaw mialam przy ostatniej ciazy ktora zakonczyla sie w 8 tyg
nigdy nie zobaczylam serduszka , beta hcg nie rosnie prawidlowo , jak pecherzyk jest to przestaje rosnac na pewnym etapie
u mnie pierwsze wyniki antykoagulant tocznia i komorki NK robione zaraz po poronieniu wyszly zle ale powtorzone juz prawidlowe
a szczepionki byly na co ? jaki wynik byl u ciebie wskazaniem do szczepien ? jakie mialas dawki zelaznego ?
ja bralam 8mg metypredu i 0,4 clexane
ja mysle nad odpuszczeniem ale jakos trudno mi bo tyle walki tyle ciezkich dni za soba i co tu ukrywac pieniedzy wywalonych i co nic z tego by nie bylo
Podziel się: