No to teraz przestaniesz skakać Ty ha,haDziewczyny wróciłam, wszystko jest dobrze.Dziecko skakało w brzuchu jak piłka było to śmieszne, cieszyłam się jak głupia. Lekarz powiedział że przezierność wydaje mu się ok, powiedział że jak żyleta.Wróciłam w lepszym humorze.Dziękuje za każde słowa otuchy i przesyłam wam buziaki na weekend.
reklama
Znaczy zoja [emoji1787][emoji1787]Maja to super wiesci oby tak dalej
Aga@
Zaangażowana w BB
SuperNo to teraz przestaniesz skakać Ty ha,ha
Ja mam wyniki po prenatalnych. I niestety nie są za dobre. Tak jak miałam przeczucie lepiej, żebym testu Pappa nie robiła.
Usg wyszło ok.
A moje wyniki końcowe to:
21 1:16 po skorygowaniu 1:141
18 1:38 po skorygowaniu 1:750
13 1:118 po skorygowaniu 1:1593
Wolna b- hcg 53,55 IU/I
Papp-A 3,195 IU/I
Wskazania do amniopunkcji ze względu na podwyższone ryzyko trisomii 21.
No i teraz mam zagwostkę robić amniopunkcję , czy nie?
Nie masz złych wyników!!!! Zerknij na medianę. Ryzyko korygowane zostało obniżone. Wciąż jest w grupie ryzyka ale popatrz jak znacząco się zmniejszyło! A przecież mogło się jeszcze podnieść! Możesz podejść do amnio, albo zrobić bezpieczny test wolnego DNA płodu. Tyle że to nie refundowany koszt ok. 2300-2500.Super
Ja mam wyniki po prenatalnych. I niestety nie są za dobre. Tak jak miałam przeczucie lepiej, żebym testu Pappa nie robiła.
Usg wyszło ok.
A moje wyniki końcowe to:
21 1:16 po skorygowaniu 1:141
18 1:38 po skorygowaniu 1:750
13 1:118 po skorygowaniu 1:1593
Wolna b- hcg 53,55 IU/I
Papp-A 3,195 IU/I
Wskazania do amniopunkcji ze względu na podwyższone ryzyko trisomii 21.
No i teraz mam zagwostkę robić amniopunkcję , czy nie?
Nie masz złych wyników!!!! Zerknij na medianę. Ryzyko korygowane zostało obniżone. Wciąż jest w grupie ryzyka ale popatrz jak znacząco się zmniejszyło! A przecież mogło się jeszcze podnieść! Możesz podejść do amnio, albo zrobić bezpieczny test wolnego DNA płodu. Tyle że to nie refundowany koszt ok. 2300-2500.
Jaanu 77 wiem że pytałam muszę też poczytać o badaniach płatnych .Jak wiesz bo widzę żeś obcykana ,które wykrywa więcej ten wolnego dna płodu czy np.sanco plus?
Super, cieszę sie ze wszystko w porządku i że masz już większy spokójJa już po usg prenatalnym Wszystko wygląda dobrze. Narządy prawidłowe, kość nosowa obecna i przezierność odpowiednia. Pobrali mi krew na pappę i czekam ok tygodnia na pełną diagnostykę. Ciąża prawie tydzień starsza. Tak więc ja trochę już spokojniejsza. Czego i Wam życzę
Ostatnia edycja:
reklama
Jestem.. tzn. Zaglądam czasem ale trochę rzadziej bo zwiększyłam aktywność to i czasu mniejBrumba halo halooo
Podziel się: