reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny wróciłam, wszystko jest dobrze.Dziecko skakało w brzuchu jak piłka było to śmieszne, cieszyłam się jak głupia. Lekarz powiedział że przezierność wydaje mu się ok, powiedział że jak żyleta.Wróciłam w lepszym humorze.Dziękuje za każde słowa otuchy i przesyłam wam buziaki na weekend.
No to teraz przestaniesz skakać Ty ha,ha

reklama
No to teraz przestaniesz skakać Ty ha,ha
Super :)
Ja mam wyniki po prenatalnych. I niestety nie są za dobre. Tak jak miałam przeczucie lepiej, żebym testu Pappa nie robiła.
Usg wyszło ok.
A moje wyniki końcowe to:
21 1:16 po skorygowaniu 1:141
18 1:38 po skorygowaniu 1:750
13 1:118 po skorygowaniu 1:1593
Wolna b- hcg 53,55 IU/I
Papp-A 3,195 IU/I
Wskazania do amniopunkcji ze względu na podwyższone ryzyko trisomii 21.
No i teraz mam zagwostkę robić amniopunkcję , czy nie?

Super :)
Ja mam wyniki po prenatalnych. I niestety nie są za dobre. Tak jak miałam przeczucie lepiej, żebym testu Pappa nie robiła.
Usg wyszło ok.
A moje wyniki końcowe to:
21 1:16 po skorygowaniu 1:141
18 1:38 po skorygowaniu 1:750
13 1:118 po skorygowaniu 1:1593
Wolna b- hcg 53,55 IU/I
Papp-A 3,195 IU/I
Wskazania do amniopunkcji ze względu na podwyższone ryzyko trisomii 21.
No i teraz mam zagwostkę robić amniopunkcję , czy nie?
Nie masz złych wyników!!!! Zerknij na medianę. Ryzyko korygowane zostało obniżone. Wciąż jest w grupie ryzyka ale popatrz jak znacząco się zmniejszyło! A przecież mogło się jeszcze podnieść! Możesz podejść do amnio, albo zrobić bezpieczny test wolnego DNA płodu. Tyle że to nie refundowany koszt ok. 2300-2500.

Dzięki za odpowiedź. Faktycznie choć ryzyko jest, to zdecydowanie zmalało. W sumie wiedziałam , że będzie wysokie. Chyba daruje sobie dalszą diagnostykę. Mam przeczucie, że będzie dobrze ;)
Przynajmniej na tę chwilę ;)

Nie masz złych wyników!!!! Zerknij na medianę. Ryzyko korygowane zostało obniżone. Wciąż jest w grupie ryzyka ale popatrz jak znacząco się zmniejszyło! A przecież mogło się jeszcze podnieść! Możesz podejść do amnio, albo zrobić bezpieczny test wolnego DNA płodu. Tyle że to nie refundowany koszt ok. 2300-2500.

Jaanu 77 wiem że pytałam muszę też poczytać o badaniach płatnych .Jak wiesz bo widzę żeś obcykana ,które wykrywa więcej ten wolnego dna płodu czy np.sanco plus?

Ja już po usg prenatalnym ;) Wszystko wygląda dobrze. :) Narządy prawidłowe, kość nosowa obecna i przezierność odpowiednia. Pobrali mi krew na pappę i czekam ok tygodnia na pełną diagnostykę. Ciąża prawie tydzień starsza. Tak więc ja trochę już spokojniejsza. Czego i Wam życzę :)
Super, cieszę sie ze wszystko w porządku i że masz już większy spokój :-) :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry