Jeśli chodzi o genetyczne to w tej ciąży tylko Pappa. Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że często powtarzane tu na forum twierdzenie że w naszym wieku Pappa zawsze wychodzi źle to wierutna bzdura. W poprzedniej ciąży byłam dwa lata temu i wtedy ryzyko ZD wyszło 1:275 - dostałam skierowanie na test wolnego DNA płodu w celu pogłębienia diagnostyki. W tej ciąży ryzyko ZD po teście Pappa 1: 1188 - brak wskazań do dalszej diagnostyki. A przecież jestem dwa lata starsza....Jaanu 77 jakie Ty robiłaś badania ?Chodzi mi o te płatne
reklama
Kasiulek 77
Fanka BB :)
Nie mam pojęcia od czego to zależy u mnie podstawowe było coś ok 1:77 ,po USG choć bylo wszystko prawidłowo ,no może nt ciut za duze bo 2,3 ale w normie jeszcze ,wzrosło do 1:56 a po krwi 1:11Jeśli chodzi o genetyczne to w tej ciąży tylko Pappa. Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że często powtarzane tu na forum twierdzenie że w naszym wieku Pappa zawsze wychodzi źle to wierutna bzdura. W poprzedniej ciąży byłam dwa lata temu i wtedy ryzyko ZD wyszło 1:275 - dostałam skierowanie na test wolnego DNA płodu w celu pogłębienia diagnostyki. W tej ciąży ryzyko ZD po teście Pappa 1: 1188 - brak wskazań do dalszej diagnostyki. A przecież jestem dwa lata starsza....
Ja też, czym bliżej tym więcej myślęA ja chyba mam pomału stresa związane z prenatalnymi ,chociaż staram się nie nakrecac .
Kasiulek 77
Trzymam kciuki dziewczyny ,kiedy macie te prenatalne ? Wiem jaki to stres ,ale szybko zleci i odetchniecie z ulgą
Ja mam 8maj ,a Zoja chyba 6majTrzymam kciuki dziewczyny ,kiedy macie te prenatalne ? Wiem jaki to stres ,ale szybko zleci i odetchniecie z ulgą
Ja chyba przez tą ciążę osiwieje totalnie .Mówię mojej mamie ,że nie piłam dziś kawy .Ona do mnie ,że nie mam pić .Ja dziewczyny piłam jedną szklankę i to nie mocna ,a niekiedy parę lyczkow tylko i wylewalam.Wkurzylam się ,aż porzalilam się mężowi bo mówię są też przypadki gdy uważa się na byle gowno (przepraszam za stwierdzenie)i różnie z tymi dziećmi bywa .Jak to mówią czym starsza to bardziej zdyscyplinowana ,a ja przejmuje się wszystkim.Najpierw to mi dali zero nadziei na rozwój ciąży bo miesniaki i tak cały czas coś ,ale kto powiedział że będzie łatwo
Kasiulek 77
Maja spokojnie jedna kawkę możesz ,to pij jak nikt nie widzi żebyś nie wysłuchiwała
DziękiMaja spokojnie jedna kawkę możesz ,to pij jak nikt nie widzi żebyś nie wysłuchiwała
reklama
Zależy przede wszystkim od parametrów biochemicznych : wolnej podjednostki beta hcg i i białka PappaNie mam pojęcia od czego to zależy u mnie podstawowe było coś ok 1:77 ,po USG choć bylo wszystko prawidłowo ,no może nt ciut za duze bo 2,3 ale w normie jeszcze ,wzrosło do 1:56 a po krwi 1:11
Podziel się: