reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Jaanu 77 jakie Ty robiłaś badania ?Chodzi mi o te płatne
Jeśli chodzi o genetyczne to w tej ciąży tylko Pappa. Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że często powtarzane tu na forum twierdzenie że w naszym wieku Pappa zawsze wychodzi źle to wierutna bzdura. W poprzedniej ciąży byłam dwa lata temu i wtedy ryzyko ZD wyszło 1:275 - dostałam skierowanie na test wolnego DNA płodu w celu pogłębienia diagnostyki. W tej ciąży ryzyko ZD po teście Pappa 1: 1188 - brak wskazań do dalszej diagnostyki. A przecież jestem dwa lata starsza....

reklama
Jeśli chodzi o genetyczne to w tej ciąży tylko Pappa. Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że często powtarzane tu na forum twierdzenie że w naszym wieku Pappa zawsze wychodzi źle to wierutna bzdura. W poprzedniej ciąży byłam dwa lata temu i wtedy ryzyko ZD wyszło 1:275 - dostałam skierowanie na test wolnego DNA płodu w celu pogłębienia diagnostyki. W tej ciąży ryzyko ZD po teście Pappa 1: 1188 - brak wskazań do dalszej diagnostyki. A przecież jestem dwa lata starsza....
Nie mam pojęcia od czego to zależy u mnie podstawowe było coś ok 1:77 ,po USG choć bylo wszystko prawidłowo ,no może nt ciut za duze bo 2,3 ale w normie jeszcze ,wzrosło do 1:56 a po krwi 1:11

Ja chyba przez tą ciążę osiwieje totalnie .Mówię mojej mamie ,że nie piłam dziś kawy .Ona do mnie ,że nie mam pić .Ja dziewczyny piłam jedną szklankę i to nie mocna ,a niekiedy parę lyczkow tylko i wylewalam.Wkurzylam się ,aż porzalilam się mężowi bo mówię są też przypadki gdy uważa się na byle gowno (przepraszam za stwierdzenie)i różnie z tymi dziećmi bywa .Jak to mówią czym starsza to bardziej zdyscyplinowana ,a ja przejmuje się wszystkim.Najpierw to mi dali zero nadziei na rozwój ciąży bo miesniaki i tak cały czas coś ,ale kto powiedział że będzie łatwo

reklama
Do góry