reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Magda prosi żebym Wam przekazała :(
Dzisiaj rano odeszły jej wody. Zaczęło się poronienie nie do zatrzymania. Trafiła do szpitala gdzie w bólach po kilku godzinach urodziła w 16 tygodniu. Bardzo to przeżyła. Zwłaszcza że dziś odebrała wyniki badań genetycznych i synek był zdrowy jak rydz. Lekarz twierdzi że łożysko nie dało rady z krwiakiem. Na tę chwilę jest jej bardzo ciężko. Prosiła jednak aby Wam przekazać że za wszystkie trzyma kciuki i jak stanie na nogi to na pewno wróci.
Bądźcie z nią myślami. Na pewno tego potrzebuje :(
Boze tak mi przykro czytalam pare razy bo nie umialam tego zrozumiec dlaczego .Zdrowia zycze ,trzymaj sie I wracaj do nas

reklama
Boże jak przykro ,nie ma słów ....
Ja dziewczyny byłam wczoraj u genetyka na konsultacji po pappa z krwi ,wyszły gorzej niż myślałam ,ryzyko zd 1:11 ,nie mogłam spać ,w środę amnio

Boże jak przykro ,nie ma słów ....
Ja dziewczyny byłam wczoraj u genetyka na konsultacji po pappa z krwi ,wyszły gorzej niż myślałam ,ryzyko zd 1:11 ,nie mogłam spać ,w środę amnio
Kasiulek bierzesz fischa? .Z tego co czytam pappa moze byc zle bo wlicza sie wszystko ,a tu wyniki zaniza wiek .Tak mysle ,a usg wychodzi dobrze?Gdzie masz to amino?Badz dobrej mysli

Kasiulek bierzesz fischa? .Z tego co czytam pappa moze byc zle bo wlicza sie wszystko ,a tu wyniki zaniza wiek .Tak mysle ,a usg wychodzi dobrze?Gdzie masz to amino?Badz dobrej mysli
Tak myślę żeby wziąć fisha bo oszaleje przez te 4 tyg ,po krwi jeszcze się zepsuły , podstawowe bylo 1:57 skorygowane po USG 1:77 , wszystko ok tylko przezierność trochę za wysoko 2,3 ...ale po wynikach krwi jeszcze bardziej wzrosło ,liczylam że będzie gdzieś koło 1:100 a tu 1:11 ,nic jestem nadal dobrej myśli ,to tylko liczby ,ale na amnio jestem zdecydowana ,chciałabym już tak w 100%cieszyc się ta ciąża ,ach zawsze coś ...Magda ma gorzej ,straszne to wszystko :frown:mam nadzieję że poradzi sobie jakos pomału

Tak myślę żeby wziąć fisha bo oszaleje przez te 4 tyg ,po krwi jeszcze się zepsuły , podstawowe bylo 1:57 skorygowane po USG 1:77 , wszystko ok tylko przezierność trochę za wysoko 2,3 ...ale po wynikach krwi jeszcze bardziej wzrosło ,liczylam że będzie gdzieś koło 1:100 a tu 1:11 ,nic jestem nadal dobrej myśli ,to tylko liczby ,ale na amnio jestem zdecydowana ,chciałabym już tak w 100%cieszyc się ta ciąża ,ach zawsze coś ...Magda ma gorzej ,straszne to wszystko :frown:mam nadzieję że poradzi sobie jakos pomału

@Kasiulek77 wiem ze to trudne bo sama przez to przeszłam ale nie martw sie na zapas, amnio nie takie straszne a daje największa pewność mimo wszystko.. Niestety nasz wiek bardzo miesza, pomyśl ze pappa działa w ten sposób ze przy tych samych wynikach krwi i usg ale -10 lat do wieku te ryzyka by wyglądały 1:300 albo lepiej. To jak tu jej wierzyć....
Przezierność jest w normie do 2,5 wiec tez tu nie masz sie co stresować. Mamaginekolog ma fajne artykuły o NT i amnio - mnie pomagały takie rzeczowe i konkretne argumenty.
Wiele kobiet teraz przechodzi męki przez te cała diagnostykę ale myśle ze warto, spokój jest bezcenny. Trzymaj sie i nie dawaj złym myślom. Jesteśmy z Tobą.

@Kasiulek77 wiem ze to trudne bo sama przez to przeszłam ale nie martw sie na zapas, amnio nie takie straszne a daje największa pewność mimo wszystko.. Niestety nasz wiek bardzo miesza, pomyśl ze pappa działa w ten sposób ze przy tych samych wynikach krwi i usg ale -10 lat do wieku te ryzyka by wyglądały 1:300 albo lepiej. To jak tu jej wierzyć....
Przezierność jest w normie do 2,5 wiec tez tu nie masz sie co stresować. Mamaginekolog ma fajne artykuły o NT i amnio - mnie pomagały takie rzeczowe i konkretne argumenty.
Wiele kobiet teraz przechodzi męki przez te cała diagnostykę ale myśle ze warto, spokój jest bezcenny. Trzymaj sie i nie dawaj złym myślom. Jesteśmy z Tobą.
Wiem kochana dziękuję ,staram się nie myśleć na zapas ,dużo czytałam na ten temat i raczej się nie boje a spokój bezcenny jeśli wszystko będzie ok

reklama
Do góry