reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Dziewczynki wszystkiego dobrego dla Was na te Święta. Każda z nas ma swoje malutkie marzenie więc niech w Tę Wyjątkową Noc się spełnią.

P.s my wczoraj na monitiringu 9 dc jeden pęcherzyk dominujący 10 mm. :/ Cykle 28-29 dni. Pani Doktor mówi że do owulacji jeszcze 5-6 dni więc może urosnąć jeszcze raz tyle. Mam nadzieję że tak będzie... W wigilię kolejny monitoring. Trzymajcie kciuki !
Buziaki dla Was i nie oszalejcie w świątecznej gorączce :)

Z okazji Świąt Bardzo Narodzenia życzę Wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół , chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i radością.Dla was wszystkich kochane kobietki Wesołych Świat [emoji3]

Wszystkiego dobrego Dziewczynki po świętach :)
My 24.12 rano na monitoringu - pęcherzyk urósł do 17,7 mm. Pani Doktor sama do mnie "ale Pani jajo wyhodowała" :). No i kazała działać bo to już tuż tuż, bo średnio rośnie mi 1,67 na dobę :). Dzisiaj rano monitoring - pęcherzyk pękł. Owulacja była wczoraj - przytulanko od wigilii regularne :D więc pozostaje trzymać mocno kciuki za 2 kreski. Od dziś też luteina przez 10 dni. Pocieszyła mnie też, że jak teraz się nie uda to ona już widzi w lewym jajniku pęcherzyki :) więc dalej będziemy działać. Kolejny cykl będzie naturalny, bo i ja i Pani Doktor wyjeżdżamy a ona nie chce ryzykować clo bez monitoringu. Choć mam nadzieję, że może już nie będzie potrzebny i zobaczę te dwie wyczekane kreski :)

A no ..koniec obżarstwa.hah.
Ja w niedzielę przed wigilią mialam wizytę..niby ok. Dzidziuś rośnie,ale leki dalej mam brać. Chyba do końca 16 tc -to jeszcze miesiąc. Ale męczyłam go o powrót do pracy ..pozwolił.zapomialam zapytać go o te pierwsze prenatalne -test podwójny..jest teraz środek 13.tv,więc chyba ostatni moment i teraz nie wiem czy dzwonić gdzieś i próbować się umówić..robiliście te badania??jest sens ??
Cześć dziewczynki ,ja właśnie po prenatalnych ,miałam 17 grudnia w 12+5 i właśnie...USG ok wszystko ładnie ,na 80% córa kolejna ale papa z racji wieku porażka i teraz się zamartwiam ,czekam jeszcze na wyniki z krwi ,jednak myślę że takie dokładne USG warto zrobić

Wszystkiego dobrego Dziewczynki po świętach :)
My 24.12 rano na monitoringu - pęcherzyk urósł do 17,7 mm. Pani Doktor sama do mnie "ale Pani jajo wyhodowała" :). No i kazała działać bo to już tuż tuż, bo średnio rośnie mi 1,67 na dobę :). Dzisiaj rano monitoring - pęcherzyk pękł. Owulacja była wczoraj - przytulanko od wigilii regularne :D więc pozostaje trzymać mocno kciuki za 2 kreski. Od dziś też luteina przez 10 dni. Pocieszyła mnie też, że jak teraz się nie uda to ona już widzi w lewym jajniku pęcherzyki :) więc dalej będziemy działać. Kolejny cykl będzie naturalny, bo i ja i Pani Doktor wyjeżdżamy a ona nie chce ryzykować clo bez monitoringu. Choć mam nadzieję, że może już nie będzie potrzebny i zobaczę te dwie wyczekane kreski :)
Super wieści :) Te Święta na pewno przyniosą same cudowne rzeczy. Pozdrawiam

reklama
Do góry