reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny !! Wróciłam pełna nadziei. Mam za wysokie TSH - co może utrudniać zajście w ciążę (niby w normie, ale dla kobiet starających się o dziecko powinno być niższe). Jutro jestem umówiona do Endokrynologa bo od razu kazała mi się umówić. Potwierdziła, że to FSH i AMH szału nie robią, ale nie przekreślają szans. Cały dół mam piękny poza lewym jajowodem. Lewy jajowód zero pęcherzyków ale w prawym 3 ładne. Przyznałam jej się, że biorę od piątku Clo więc od razu zapisała mnie na monitoring (idę w czwartek). Jak w tym cyklu nic nie wyjdzie to na styczeń ma skierowanie na HSG - mówi, że czasem wystarczy "przedmuchać jajowody". Zwłaszcza, że u mnie to niepłodność wtórna, więc wszystko do cofnięcia. Dostałam na poprawę płodności ovarin. Jestem pełna nadziei.

reklama
Dziewczyny !! Wróciłam pełna nadziei. Mam za wysokie TSH - co może utrudniać zajście w ciążę (niby w normie, ale dla kobiet starających się o dziecko powinno być niższe). Jutro jestem umówiona do Endokrynologa bo od razu kazała mi się umówić. Potwierdziła, że to FSH i AMH szału nie robią, ale nie przekreślają szans. Cały dół mam piękny poza lewym jajowodem. Lewy jajowód zero pęcherzyków ale w prawym 3 ładne. Przyznałam jej się, że biorę od piątku Clo więc od razu zapisała mnie na monitoring (idę w czwartek). Jak w tym cyklu nic nie wyjdzie to na styczeń ma skierowanie na HSG - mówi, że czasem wystarczy "przedmuchać jajowody". Zwłaszcza, że u mnie to niepłodność wtórna, więc wszystko do cofnięcia. Dostałam na poprawę płodności ovarin. Jestem pełna nadziei.
Dobre wieści przed swietami. Super. Pozostało działać. Ściskam[emoji4]

Cześć tak przez przypadek weszlam na Wasz watek bo do 40 to mi troche brakuje. Ale chcialam Ci napisac, ze trzymam mocno za Ciebie kciuki wszystkie moje 3 ciaze wygladaly jak Twoja tylko, ze w pierwszej jeden ogromny krwotok plamienia do 18 tygodnia, w drugiej 4 duze krwotoki plamienia do 16 tygodnia I teraz w 3 5 duzych krwotokow plamienia do 16 tygodnia w kazdej mialam krwiak I oddzielala mi sie kosmowka. Brzuch bolal czulam sie fatalnie, za kazdym razem jechalam do szpitala z mysla, ze ppronilam tyle, ze mnie lecialo wlacznie ze skrzepami a to krwiak tak krwawil. Moje dzieci maja 8.5 lat, 3.5 I najmlodsze 5 miesiecy☺ zycze Ci zeby tak jak u mnie sie wszystko udalo.
Mi az tak mocno nie leci i kosmowka nie odkleja sie on jest w dość bezpiecznym ponoć miejscu, Dziekuje za Twoj wpis i dałaś mi nadzieje mam nadzieje ze już nie długo to sie wszystko skończy :)

Hej :) Endokrynolog również widzi duże szanse i nie kazała zwlekać bo każdy cykl na wagę złota :) Od razu dała lek na tarczycę i do dzieła. Tym AMH mam się nie przejmować bo mówi, że jeśli laboratorium wykazało, że w ciągu 30 dni spadło o 0.2 to jest to po prostu niemożliwe i albo błędnie to liczą albo jest jakiś inny powód ale tym mam się nie martwić. A naprawdę poszłam do jednej z lepszych i polecanych endokrynolog :D. I teraz jeśli w grudniu nie zafasolkuję, to w styczniu na początku cyklu mam zbadać prolaktynę dwa razy (drugi raz po stymulacji Metaclopramidum), bo mówi, że ona niby jest w normie, ale po podaniu tego leku często pokazuje zaburzenia - i stąd może być tak obniżone jajeczkowanie, a wtedy wystarczy hormon doprowadzić do pionu i jajka będą jak ta lala. Jestem taka pełna nadziei, że aż boję się rozczarować :)
Mam nadzieję, że u Was Wszystkich też jest OK :) bo taka cisza zapadła :) Ale pewnie, choinka, zakupy, pierniki, pierogi, karpie i inne....... na tapecie a nie forum ;)
W czwartek monitoring - zobaczymy co tam wyhodowałam :)

Hej :) Endokrynolog również widzi duże szanse i nie kazała zwlekać bo każdy cykl na wagę złota :) Od razu dała lek na tarczycę i do dzieła. Tym AMH mam się nie przejmować bo mówi, że jeśli laboratorium wykazało, że w ciągu 30 dni spadło o 0.2 to jest to po prostu niemożliwe i albo błędnie to liczą albo jest jakiś inny powód ale tym mam się nie martwić. A naprawdę poszłam do jednej z lepszych i polecanych endokrynolog :D. I teraz jeśli w grudniu nie zafasolkuję, to w styczniu na początku cyklu mam zbadać prolaktynę dwa razy (drugi raz po stymulacji Metaclopramidum), bo mówi, że ona niby jest w normie, ale po podaniu tego leku często pokazuje zaburzenia - i stąd może być tak obniżone jajeczkowanie, a wtedy wystarczy hormon doprowadzić do pionu i jajka będą jak ta lala. Jestem taka pełna nadziei, że aż boję się rozczarować :)
Mam nadzieję, że u Was Wszystkich też jest OK :) bo taka cisza zapadła :) Ale pewnie, choinka, zakupy, pierniki, pierogi, karpie i inne....... na tapecie a nie forum ;)
Czyli jest baaardzo zielone światło...trzymam kciuki[emoji847][emoji110]

Widać że wszystkie Panie zabiegane przed świętami. Ja w zeszłym roku w Wigilie zrobiłam test i okazało się ze są dwie krechy. Tego roku przy wigilijnym stole zasiądzie z nami nasz ukochany synuś. I z tej racji życzę Wam z okazji Świąt Bożego Narodzinia dla starajacych się upragnionych dwuch kresek dla noszacych swoje skarby pod serduszkiem spokojnej ciąży a tym które są przy końcówce szczęśliwego rozwiazania. Niech ten Nowy Rok 2019 przyniesie Wam wszystko co najlepsze.Zdrowia i miłości szczescia i radości oraz gromadke wspaniałych bobaskow.❤

Widać że wszystkie Panie zabiegane przed świętami. Ja w zeszłym roku w Wigilie zrobiłam test i okazało się ze są dwie krechy. Tego roku przy wigilijnym stole zasiądzie z nami nasz ukochany synuś. I z tej racji życzę Wam z okazji Świąt Bożego Narodzinia dla starajacych się upragnionych dwuch kresek dla noszacych swoje skarby pod serduszkiem spokojnej ciąży a tym które są przy końcówce szczęśliwego rozwiazania. Niech ten Nowy Rok 2019 przyniesie Wam wszystko co najlepsze.Zdrowia i miłości szczescia i radości oraz gromadke wspaniałych bobaskow.❤
Dla Ciebie też i Twojej rodziny jak najwięcej szczęśliwych dni

Czekamy na wieści

reklama
Wszystkiego dobrego dziewczyny[emoji4]
2018-12-20%2013.31.24.jpeg

Załączniki

• 2018-12-20%2013.31.24.jpeg
    2018-12-20%2013.31.24.jpeg
    81,8 KB · Wyświetleń: 976
Do góry