reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dzień dobry:)
Mam na imię Joanna, forum czytam od września br, trafiłam na nie bo szukałam podobnego do siebie przypadku;) kobiety po 40 z ogromnym marzeniem o dziecku. Jedyne takie forum, tyle wsparcia tyle życzliwości, z przyjemnością i nadzieją śledzi się losy forumowiczek. Jesteście super babki.

reklama
Dzień dobry:)
Mam na imię Joanna, forum czytam od września br, trafiłam na nie bo szukałam podobnego do siebie przypadku;) kobiety po 40 z ogromnym marzeniem o dziecku. Jedyne takie forum, tyle wsparcia tyle życzliwości, z przyjemnością i nadzieją śledzi się losy forumowiczek. Jesteście super babki.
Dziękujemy bardzo i juz nas tak nie podglądaj tylko wpadaj na pogaduchy o tym i o owym. Zapraszamy[emoji4]

A ja mam dzis kolejną wizyte za sobą na wyjezdzie. Ale juz 2razy. Zna temat. Wiec mam dwoch prowadzących jakby co w zależności gdzie w danym dniu bede. To mnie uspokaja. Bo balam sie jak polacze prace i dzidzie w takim trybie zycia.
Owu mialam w zeezlym tyg okolo piątku. Dzis potwierdził pęknięcie pęcherzyka.. i czekamy. Ok 30.11 mam zrobic.. a ja kupilam dzis dziesieć sztuk i od jutra zaczynam testowac [emoji14]

Tak jak pisałam, szukałam kobiet z determinacją walki o nowe życie, pomimo i na przekór. Szukałam podobnej historii do mojej....5 lat temu zapragnęłam mieć kolejnego bobaska, mój syn właśnie obchodził 13 urodziny...ale praca, dług, praca...I się obudziłam w maju 2018, że albo teraz albo nigdy. Po 18 latach brania odstawiłam antykoncepcję. Po 2 miesiącach bez @ poszłam do mojej Gin. Z taką radością opowiadałam jej o moich planach, też się ucieszyła zrobiła usg wszystko w porządku, no i badania krwi.
I do tego momentu było pięknie. Wyniki fsh oraz amh wskazały na menopauzę. Szok. i nie było odpowiedzi dlaczego , kiedy. We wrześniu byliśmy w klinice LN , sławny pan doktor mówi Invitro , 5%.
Załamka. Daleki wujek gin którego poprosiłam o radę, powiedział żebyśmy spróbowali 2 mce na wspomagaczach, a potem jednak pomyśleli o in vitro . Kończę właśnie 2 opak clo, 1 grudnia na badania. I dziś wiem, że jakby co to podejdę do in vitro, wykorzystam wszystkie możliwości.

Tak jak pisałam, szukałam kobiet z determinacją walki o nowe życie, pomimo i na przekór. Szukałam podobnej historii do mojej....5 lat temu zapragnęłam mieć kolejnego bobaska, mój syn właśnie obchodził 13 urodziny...ale praca, dług, praca...I się obudziłam w maju 2018, że albo teraz albo nigdy. Po 18 latach brania odstawiłam antykoncepcję. Po 2 miesiącach bez @ poszłam do mojej Gin. Z taką radością opowiadałam jej o moich planach, też się ucieszyła zrobiła usg wszystko w porządku, no i badania krwi.
I do tego momentu było pięknie. Wyniki fsh oraz amh wskazały na menopauzę. Szok. i nie było odpowiedzi dlaczego , kiedy. We wrześniu byliśmy w klinice LN , sławny pan doktor mówi Invitro , 5%.
Załamka. Daleki wujek gin którego poprosiłam o radę, powiedział żebyśmy spróbowali 2 mce na wspomagaczach, a potem jednak pomyśleli o in vitro . Kończę właśnie 2 opak clo, 1 grudnia na badania. I dziś wiem, że jakby co to podejdę do in vitro, wykorzystam wszystkie możliwości.
Ja bralam tez 18 lat. Nie zdecydowalam sie wczesniej bo szantazowała mnie corka. Obecnie ma 19 lat. Z mezem jestesmy okolo 8 lat i zawsze chcielismy miec drugie dziecko. Ale dopiero 4 miesiace temy odstwialam tabletki i sie staramy. Za wszelką cene..

To na pewno dobry objaw. Tylko, żeby Ci nie przyszło do głowy coś sprzątać i takie tam :) Masz leżeć plackiem i być dobrej myśli. My od jutra przez najbliższe 10 dni do dzieła :D Mój M. wymyślił nawet na weekend wyjazd we dwoje nad morze, żeby odreagować i wyluzować. Może się uda... bo to prawie w samą owulkę wypada. Trzymajcie mocno kciuki !!!
Nie nie bede nic robiła az to sie nie uspokoi .. a wy działajcie ... trzymam kciuki czuje ze Sie uda !!

reklama
Do góry