reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Współczuję Wam kiepskiego samopoczucia. Ja sie czuje dobrze. Troche wczesniej chodzę spać i czasem w środku dnia bym sie chetnie na kilka minut położyła. U mnie gorzej psychicznie. Niby wszyscy gratuluja ale jednak slychac współczucie.
Wspoczucie,a moze niektorzy zazdroszcza.Wez naucz sie olewacc .Wiem ze ciezko sama sie ucze olewac pewne sprawy

Witajcie kobietki :)
Ze względu, że już dość długo nie udaje mi się zajść w ciążę podjęłam decyzję, aby poddać się zabiegowi. Mam mięśniaki i torbiel na jajniku. Do końca nie wiadomo czy to jest przyczyną moich porażek, ale muszę spróbować, bo czas leci. Oczywiście mam obawy co będzie i jak będzie po zabiegu, ale też nie chciałabym kiedyś żałować, że nie zrobiłam wszystkiego.
Trzymam za wszystkie staraczki kciuki, aby Wam się udało, a ciężarnym życzę dużo zdrowia dla Was i maluszków ;)
Pozdrawiam Was wszystkie :)
Myslami jestem z Toba

Dziewczyny co ja mam robic ? Nie moge jeść odrzuca mnie totalnie od wszystkiego Jem mniej niż moje dzieci Nie moge sie zmusić bo czuje jadłowstręt z trudem gotuje dziś kręciło mi sie już w głowie Nic mi już nie smakuje rano zjadłam garść płatków kukurydzianych potem jednego rogala bydgoskiego i maż kazał mi chociaż zjeść jakieś frytki bo tylko to było możliwe do kupienia w domu pomarańcza i trochę kapusty kiszonejJak tak dalej będzie to wyląduje w szpitalu ... moja mama będzie w sobotę może ona coś mi poradzi bo czuje ze słabne i zeby fasolce nie zaszkodziło idę do lekarza w sobotę tez mu to powiem

Witajcie kobietki :)
Ze względu, że już dość długo nie udaje mi się zajść w ciążę podjęłam decyzję, aby poddać się zabiegowi. Mam mięśniaki i torbiel na jajniku. Do końca nie wiadomo czy to jest przyczyną moich porażek, ale muszę spróbować, bo czas leci. Oczywiście mam obawy co będzie i jak będzie po zabiegu, ale też nie chciałabym kiedyś żałować, że nie zrobiłam wszystkiego.
Trzymam za wszystkie staraczki kciuki, aby Wam się udało, a ciężarnym życzę dużo zdrowia dla Was i maluszków ;)
Pozdrawiam Was wszystkie :)
Powodzenia;) Dobrze robisz - może faktycznie to jest jakaś przyczyna ( ale niekoniecznie nie jestem lekarzem) . Moja siostra zlekceważyła torbiela i zaszła w ciaze pozamaciczna;(. Później zabieg i płacz i nie wiadomo czy uda jej się zajść w ciążę. Trzymam kciuki!!!

Dziewczyny co ja mam robic ? Nie moge jeść odrzuca mnie totalnie od wszystkiego Jem mniej niż moje dzieci Nie moge sie zmusić bo czuje jadłowstręt z trudem gotuje dziś kręciło mi sie już w głowie Nic mi już nie smakuje rano zjadłam garść płatków kukurydzianych potem jednego rogala bydgoskiego i maż kazał mi chociaż zjeść jakieś frytki bo tylko to było możliwe do kupienia w domu pomarańcza i trochę kapusty kiszonejJak tak dalej będzie to wyląduje w szpitalu ... moja mama będzie w sobotę może ona coś mi poradzi bo czuje ze słabne i zeby fasolce nie zaszkodziło idę do lekarza w sobotę tez mu to powiem
Fasolce nie zaszkodzi. Wiele kobiet chudnie w pierwszym trymestrze - ja przez wymioty w każdej ciąży. Koniecznie powiedz lekarzowi może Ci coś zapisze i szukaj swoich smaków. Może zupy - są pożywne i łatwo wchodzą?

Jeszcze od rana dręczą mnie myśli czy wszystko będzie dobrze czy robaczek jest zdrowy czy to wszystko dobrze sie skończy ? Co jakis czas plamie na brązowo .. nabierałam sie przez te tyg sporo po lekarzach i lekarz mówił ze jest to czasem normalne , No ale kiedy ma sie głupi sen a rano znowu coś brązowego to znowu te uczucie strachu Jutro mam wizytę bo jakoś dziwnie dają mi skierowania na badania chodzie po 3 dni i każdego dnia dostaje jakieś nowe nie wiem dlaczego za jednym razem mi lekarz nie wypisze ?ale może sprawdzi co sie dzieje i mnie uspokoi za miesiąc mam badania prenatalne z krwi chyba kurczę to jest chyba dla mnie jedyny minus ciąży w tym wieku ze ma sie ciagle strach w oczach .

Fasolce nie zaszkodzi. Wiele kobiet chudnie w pierwszym trymestrze - ja przez wymioty w każdej ciąży. Koniecznie powiedz lekarzowi może Ci coś zapisze i szukaj swoich smaków. Może zupy - są pożywne i łatwo wchodzą?
Nic totalnie ... ja nawet chyba smaku nie czuje wczoraj skusilam sie już do zjedzenia kolacji i nie było to łatwe bo odruchy wymiotne były straszne

reklama
Nic totalnie ... ja nawet chyba smaku nie czuje wczoraj skusilam sie już do zjedzenia kolacji i nie było to łatwe bo odruchy wymiotne były straszne
Może powinnaś kupić sobie w aptece specyfik na mdlosci w ciazy. Jest cos takiego-Prevomit. Ciężko mi nawet coś poradzić, bo mimo mojej gromadki to nigdy nie wystąpiły u mnie mdlosci. U mnie to było raczej odrzucenie od niektórych produktów ale lista była krótka.

Do góry