reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny powiedzcie mi co jest lepsze duphaston czy dopochwowa luteina?? Bo jestem zakręcona [emoji5]Mój gin kazał brać duphaston a ten w szpitalu zapisał luteinę i teraz już sie zakręciłam
Ja najpierw dostałam luteinę dopochwową a tydzień później ze względu na plamienie dodatkowo duphaston.
Jedno i drugie zawiera ten sam hormon, często się je łączy dla podtrzymania ciąży

reklama
Gratuluję ciąży i tak wspaniałej córki :) Niech twój Maluch rośnie zdrowo!

Masz rację, na tym wątku można wyzbyć się wielu obaw i doświadczyć wielu słów wsparcia [emoji5]
Dlatego przy tej okazji chciałbym podziękować @Chloe.Chloe oraz @Chrząszczyk 1. I nie tylko.
Dziewczyny dziękuję Wam za miłe słowa wsparcia, które od Was dostałam, gdy mierzyłam się z własnymi słabościami i niemocą. Pozwoliłyście mi uwierzyć, że szczęście może przyjść do każdego.
Tym starającym się życzę spełnienia marzeń o upragnionych II, zafasolkowanym pięknej i spokojnej ciąży, a te które już cieszą się swoimi maleństwami wspaniałego macierzyństwa!
Nie dziękuj. Ciesze się, że mogłam pomoc...i trzymam kciuki[emoji110]

Proszę powiedzieć jaki kwas foliowy łykacie? czy metylowany?
Ja brałam zwykły, ale dawkę 5 mg. Tylko na receptę w PL.
@Magdamama - w sumie luteina i duphaston, to jeden pies, z tym, że luteina to progesteron naturalny, a dupek syntetyczny. Najpierw brałam luteinę 2 x 100 dopochwowo, po nasileniu się plamień: 2x 200 i oprócz tego dupek 3 razy dziennie. Dupka lekarka wycofała mi w 13 tc, w 16 tc. zmniejszyła luteinę do 2x100, wczoraj wycofała, ale zaczynam aplikować od nowa. Dzisiaj byłam na badaniach prenatalnych i szyjka mi się otwiera od góry. Wolałam sobie zaaplikować a jutro zadzwonię do prowadzącej. Ale za to z dziudziusiem wszystko dobrze - wszelakie parametry w normie :) No i chyba mu siusiaczek odpadł :p - bo okazało się, że to jest jednak dziewczynka :)

Ja już tracę cierpliwość i kontrole nad wszystkim ciagle jak nie plamienia to brudne upławy i tylko myślenie obawy ze już nie wspomnę o głupich snach, mam prace muszę tam chodzić bo w końcu mnie zwolnią a praw nie mam żadnych bo muszę mieć swoją dzialanosc i tak wszystko mi sie komplikuje

Trzymaj sie dzielnie. Slyszalam glosy, ze po drugiej cesarce latwiej dojsc do siebie.
Mam pytanie: dosc szybko zaszlas w nastepna ciaze po cc (mowi sie o min.1,5 rocznej przerwie), czy mialas jakies problemy z tego powodu, cos lekarze mowili?

Ja zaszlam 6 mscy po cc
Wszy ok bylo ginko sprawdzal rane ciaze dopochwowo

reklama
Do góry