reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Ja sn a wrazie czego to wiadomo cc narazie wszystko jest ok. Wizyty mam 2 razy w tygodniu. Termin na 25 sierpnia mam nadzieje ze urodze pred terminem. Pozdrawiam Was wszystkie.

Dzięki za odpowiedź.
u mnie powtarza się historia sprzed dwóch lat z cc . mam się zgłosić do szpitala nie wcześniej niż w 40 tyg (jeżeli oczywiście wcześniej nic nie będzie się działo) . mąż chce spróbować jechać w 39 , żeby wybadać czy da radę ustalić konkretny termin, ale ja nie wiem już czy to ma sens . u nas , tak jak pisałam już wcześniej, chcą przeciągać cc jak najpóźniej. niby dobrze, ale strach rośnie.

reklama
Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim mamusiom, pięknie wyglądają te wasze szkraby... co do tych wielkości piersi i pokarmu, to córki się ze mnie śmieją, że bym całą armię mogła wykarmić... niby nigdy z tym nie miałam problemu, no ale jednak 18 lat różnicy między porodami robi swoje. Mój już spanikowany, sprawdza czy wszystko gotowe do szpitala, a ja w sumie spokojnie, nie mogę się doczekać kiedy będzie już na świecie to dzieciątko... a co do tematu młodych ciąż - to chyba szkoda by było by te dzieciaki były jedynakami? Jeszcze raz robimy sobie fasolkę by tym razem być w tym szczęściu za @Brumba @annauelle @Maja75 - bo i Wy się doczekacie w końcu, jestem tego pewna. I walczcie o swoje małżeństwa, nigdy nie kończcie dnia nie pogodzeni, a zazwyczaj godźcie się w łóżku, by Was sąsiedzi słyszeli. A jeśli się męczycie, to jest wielu atrakcyjnych młodych mężczyzn, którzy chcieli by Was obdarować szczęściem i dadzą wam dziecko, którego pragniecie - wiem sama po sobie! Wszystkiego dobrego, pozdrawiam

Jeszcze chwilka Wam została do porodu :)
super, ze wszystko Wam się wreszcie tak dobrze poukładało i partner już nie może się doczekać potomka. najważniejsze, żeby w końcówce było jak najmniej stresu :)

Hejka to witaj w klubie :) ja dzisiaj tez do 21-ej dziubałam pazurki klientkom...
Jestem 3 dni po owu. i cos po bromergonie brzuch mnie boli...tak mysle ze po nim bo wczesniej tego nie miałam....Co do objawów ciazy to ja po poltorej roku stwierdzam,ze kazdy cykl mam inny i juz tyle razy mialam typowe objawy a i tak w koncu przychodzila @....co dziwne zazwyczaj super sie czulam i w przeciagu godziny tak sie rozkrecalo ze bylam w szoku...
Moj maz 22-go sierpnia jeszcze idzie na badania i wtedy jesli do tego czasu nie pojawia sie na tescie dwie kreski to zaczynamy leczenie w klinice.
Kochane trzymam kciukasy za staraczki...oczywiscie za te co przed porodem równiez :) i pozdrawiam te co juz po porodzie :)
Niestety ostatnio zadko tu zagladam,bo pracy mam od rana do wieczora a i weekendy teraz mi doszly pracowite...

Leczenie w klinice pod katem do iui? Czy ivf

A ja dziewczyny gdzieś już pisałam ,że mam w tym tygodniu bardzo nerwowy okres .I co dziś wstaję a tu@ sobie przyszła ,cztery dni prędzej.Tak mi ten stres dał w kość ,że niekiedy mam i ciśnienie i serce mi skacze.Po emocjach przychodzi czas na wyciszenie bo kuzwa doprowadze się do jakieś choroby to dopiero będę miała.

A ja dziewczyny gdzieś już pisałam ,że mam w tym tygodniu bardzo nerwowy okres .I co dziś wstaję a tu@ sobie przyszła ,cztery dni prędzej.Tak mi ten stres dał w kość ,że niekiedy mam i ciśnienie i serce mi skacze.Po emocjach przychodzi czas na wyciszenie bo kuzwa doprowadze się do jakieś choroby to dopiero będę miała.
Maja, trzymaj sie! A stres masz zawodowy czy jakies sprawy osobiste? Ja w swoim zyciu doswiadczylam destruktywnego dzialania stresu w pracy: efekt to byly ciagle infekcje, niezytowe bole brzucha tak, ze jesc nie moglam... nie warto. Dzisiaj sobie wyrzucam, ze sie tak dalam wkrecic i jakby na to nie patrzec to jest marnowanie zycia i zdrowia. Niestety, w zyciu czasami tak jest i trzeba przejsc przez trudny czas. Nie trzeba sie tylko bac szukac pomocy i o nia prosic.
Jakbys chciala sie wygadac czy poradzic to dawaj smialo, moze cos doradzimy, pocieszymy :).

reklama
Do góry