reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Dzień dobry :-) U mnie piękny, słoneczny dzień, w głowie milion myśli,wątpliwości...
Chcę być w ciąży? Nie chcę być w ciąży ?
Nie za stara ? Nie za gruba?
Pewnie każda z Was miała podobnie...
Jestem już mamą i babcią :-)
Ehhhh...hormony
Czekanie pewnie będzie wiecznoscią a to niby tylko 14 dni .
Przy okazji chciałam zapytać jak to u Was dziewczyny wyglądało, albo wygląda ....
Też tak mialyscie na myśl o możliwej ciąży? Że w sumie fajnie,a godzinę później... Ale co w tym fajnego...
U mnie to w sumie tak jak pisałam wcześniej, chwila zapomnienia w środku cyklu ,ale nie działam dalej ;-)
Mam poporostu stracha, więc póki co CELIBAT

Dzień dobry :-) U mnie piękny, słoneczny dzień, w głowie milion myśli,wątpliwości...
Ehhhh...hormony
Przy okazji chciałam zapytać jak to u Was dziewczyny wyglądało, albo wygląda ....
Też tak mialyscie na myśl o możliwej ciąży? Że w sumie fajnie,a godzinę później... Ale co w tym fajnego...
U mnie to w sumie tak jak pisałam wcześniej, chwila zapomnienia w środku cyklu ,ale nie działam dalej ;-)
My sie nie zabezpieczamy od pazdzierbika .Dylemat jest co miesiac raz wiekszy ,raz mniejszy.

Ehhhh...hormony
Tak, dokładnie tak było u nas. Chciałam i nie chciałam. Dzieci odchowane i nie byłam do końca pewna czy chce wchodzić na nowo w pieluchy. Wygodnictwo jednym słowem. Na ciaze namowil mnie w zasadzie maz. Obudzily sie we mnie na nowo instynkty i chec przytulenia malucha ale zrodzily sie tez watpliwosci i obawy. Kulalam sie z tymi myslami przez 2 miesiace. Pewnego dnia mąż stwierdził, że może odpuścić jednak ten pomysl, bo rozmawiał w pracy z kolega, który miał późno córkę i cos tam w temacie narzekal.Oczywiscoe córka jego jest juz dorosła, a on marudą z natury. To mnie popchnelo do tego, że ooooo nie. Namawia mnie 2 miechy gdzie chodzę i głowę zawracam tematem od rana do nocy, a on po jednej rozmowie ze starym maruderą odpuszcza...i tak to 5 miesięcy temu urodził nam się śliczny, zdrowy synek i nie żałujemy dziś swojej decyzji.[emoji173][emoji182]

My sie nie zabezpieczamy od pazdzierbika .Dylemat jest co miesiac raz wiekszy ,raz mniejszy.
Dylematy będą zawsze. Rozwieją się jak zafasolkujesz[emoji4]wtedy będzie i radość i lęk czy wszystko dobrze, ale to dotyczy nie tylko mam po 40 ale i tych znacznie młodszych. Granica rozrodu znacznie się przesuela i każda z nas ma szansę urodzić zdrowe i kochane dziecię[emoji4]

Dylematy będą zawsze. Rozwieją się jak zafasolkujesz[emoji4]wtedy będzie i radość i lęk czy wszystko dobrze, ale to dotyczy nie tylko mam po 40 ale i tych znacznie młodszych. Granica rozrodu znacznie się przesuela i każda z nas ma szansę urodzić zdrowe i kochane dziecię[emoji4]
No ja wiem dylematy bed a zawsze ,fez takie ,ze jak nie sprobujesz to bedziesz narzekac ,jak sie probuje I nie wychodzi to sie tez narzeka ,a jak sirsie w ciazy chodzi to tez sie narzeka.Samo zycie

Ehhhh...hormony
Co tam

Ehhhh...hormony

reklama
W mojej głowie też milion myśli 20 letni syn i tak jak mówisz wygodnictwo, partner bardzo bardzo namawiał mnie na dzidziusia aż e końcu poszłam wyciągnęłam spiralę i działamy co z tego wyjdzie zobaczymy narazie głowa pełna obaw, pierwsza ciążę znosiłam źle fakt że było to lata świetlne temu hehe z jednej strony z wiem że czeka mnie dużo wyrzeczeń np rezygnacja z jazdy na motocyklu bo to nasza pasja ale z drugiej wiem że warto

Do góry