reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witajcie ciężarówki i staraczki :)co u was ? Ja dziś wypłacilam prawie 200 za badania :o w sobotę kolejna wizyta ,im blizej 12 tyg tym pewnie będę spokojniejsza ,dziś mam 9tyg 2 dzień ,czuję się bardzo dobrze ,buziaki i piszcie :)

reklama
Wróciłam z prenatalnych.
Trochę mnie ten lekarz wkurzył bo po dzień dobry pyta mnie czy zgadzam się na amniopunkcję, potem kazał wleźć na wagę i powiedział że mam wysokie bmi.
Na to konto dzidziek się wiercił i nie dawał się bardzo zmierzyć.
Kość nosowa widoczna, nt 1,19 czyli ok.
Przepływy, narządy i serce ok.
20180507_094203.jpg

Załączniki

• 20180507_094203.jpg
    20180507_094203.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 725
Wróciłam z prenatalnych.
Trochę mnie ten lekarz wkurzył bo po dzień dobry pyta mnie czy zgadzam się na amniopunkcję, potem kazał wleźć na wagę i powiedział że mam wysokie bmi.
Zobacz załącznik 854355
To super ze wszystko ok. A lekarzem sie nie przejmuj mnie tez ostatnio wszyscy wkurzaja. Ja ide jutro udalo mi sie umowic na 13.40 wiec moze sie dowiem wiecej w spr tabletek i usg mi zrobi.

Wróciłam z prenatalnych.
Zobacz załącznik 854355
A który to tydzien?

Witajcie ciężarówki i staraczki :)co u was ? Ja dziś wypłacilam prawie 200 za badania :o w sobotę kolejna wizyta ,im blizej 12 tyg tym pewnie będę spokojniejsza ,dziś mam 9tyg 2 dzień ,czuję się bardzo dobrze ,buziaki i piszcie :)
Hej ja tez 9tyg 2 dni.. tez czekam az bedzie po tych wszystkich badaniach. Jutro ide do gina nowego tzn prowadzil moja pierwsza ciaze zobacze co mi powie.

Wróciłam z prenatalnych.
Zobacz załącznik 854355
Grunt, ze malenstwo zdrowe, a wage biora pod uwage przy liczeniu ryzyk stąd albo pytaja albo ważą.
A badan zawsze mozesz odmowic i zrobic tylko te, na ktore sie zgadzasz.
Bardzo ladne zdjecie :)

12+6dni z usg niby 12+4 ale termin z usg 12.11 a z om 13.11
Witaj. Jak wszystko w porządku - to ja bym nie robiła amnopunkcji. Z mojego doświadczenia -nie jest to takie straszne, ja musiałam zrobić - bo w tym kraju są inne procedury. Dopiero w 20 tyg miałam usg i balam się ryzykować, nie wiedząc dosłownie nic. Super zdjecie;)

Witaj. Jak wszystko w porządku - to ja bym nie robiła amnopunkcji. Z mojego doświadczenia -nie jest to takie straszne, ja musiałam zrobić - bo w tym kraju są inne procedury. Dopiero w 20 tyg miałam usg i balam się ryzykować, nie wiedząc dosłownie nic. Super zdjecie;)
Ja się nie zgodziłam bo jest prawie 50% ryzyka poronienia, a ja w czerwcu zeszłego roku poroniłam i nikomu tego nie życzę.
Ja tego dzidziusia kocham takiego jaki jest .
Poza tym dla mnie proponowanie amniopunkcji przed usg jest bez sensu. Tym bardziej, że usg dobrze wyszło i dzidziek na 75% zdrowy.
Jak będzie badanie z krwi to będę miała 90%pewności, że jest ok.
Tego się trzymam i staram się pozytywnie myśleć.

reklama
Do góry