reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Witajcie ciężarówki i staraczki :)co u was ? Ja dziś wypłacilam prawie 200 za badania :o w sobotę kolejna wizyta ,im blizej 12 tyg tym pewnie będę spokojniejsza ,dziś mam 9tyg 2 dzień ,czuję się bardzo dobrze ,buziaki i piszcie :)

reklama
Wróciłam z prenatalnych.
Trochę mnie ten lekarz wkurzył bo po dzień dobry pyta mnie czy zgadzam się na amniopunkcję, potem kazał wleźć na wagę i powiedział że mam wysokie bmi.
Na to konto dzidziek się wiercił i nie dawał się bardzo zmierzyć.
Kość nosowa widoczna, nt 1,19 czyli ok.
Przepływy, narządy i serce ok.
20180507_094203.jpg

Załączniki

• 20180507_094203.jpg
    20180507_094203.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 718
Wróciłam z prenatalnych.
Trochę mnie ten lekarz wkurzył bo po dzień dobry pyta mnie czy zgadzam się na amniopunkcję, potem kazał wleźć na wagę i powiedział że mam wysokie bmi.
Zobacz załącznik 854355
To super ze wszystko ok. A lekarzem sie nie przejmuj mnie tez ostatnio wszyscy wkurzaja. Ja ide jutro udalo mi sie umowic na 13.40 wiec moze sie dowiem wiecej w spr tabletek i usg mi zrobi.

Wróciłam z prenatalnych.
Zobacz załącznik 854355
A który to tydzien?

Witajcie ciężarówki i staraczki :)co u was ? Ja dziś wypłacilam prawie 200 za badania :o w sobotę kolejna wizyta ,im blizej 12 tyg tym pewnie będę spokojniejsza ,dziś mam 9tyg 2 dzień ,czuję się bardzo dobrze ,buziaki i piszcie :)
Hej ja tez 9tyg 2 dni.. tez czekam az bedzie po tych wszystkich badaniach. Jutro ide do gina nowego tzn prowadzil moja pierwsza ciaze zobacze co mi powie.

Wróciłam z prenatalnych.
Zobacz załącznik 854355
Grunt, ze malenstwo zdrowe, a wage biora pod uwage przy liczeniu ryzyk stąd albo pytaja albo ważą.
A badan zawsze mozesz odmowic i zrobic tylko te, na ktore sie zgadzasz.
Bardzo ladne zdjecie :)

12+6dni z usg niby 12+4 ale termin z usg 12.11 a z om 13.11
Witaj. Jak wszystko w porządku - to ja bym nie robiła amnopunkcji. Z mojego doświadczenia -nie jest to takie straszne, ja musiałam zrobić - bo w tym kraju są inne procedury. Dopiero w 20 tyg miałam usg i balam się ryzykować, nie wiedząc dosłownie nic. Super zdjecie;)

Witaj. Jak wszystko w porządku - to ja bym nie robiła amnopunkcji. Z mojego doświadczenia -nie jest to takie straszne, ja musiałam zrobić - bo w tym kraju są inne procedury. Dopiero w 20 tyg miałam usg i balam się ryzykować, nie wiedząc dosłownie nic. Super zdjecie;)
Ja się nie zgodziłam bo jest prawie 50% ryzyka poronienia, a ja w czerwcu zeszłego roku poroniłam i nikomu tego nie życzę.
Ja tego dzidziusia kocham takiego jaki jest .
Poza tym dla mnie proponowanie amniopunkcji przed usg jest bez sensu. Tym bardziej, że usg dobrze wyszło i dzidziek na 75% zdrowy.
Jak będzie badanie z krwi to będę miała 90%pewności, że jest ok.
Tego się trzymam i staram się pozytywnie myśleć.

reklama
Do góry