reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Hej dziewczyny. Ja zaraz zwariuje. Wróciłam z wizyty od ginekologa i dała mi skierowanie do diabetyka. Pisałam wcześniej ze miałam wynik na czczo 99 i nie podali mi glukozy. W Polsce zmiescilam się w normie - tu nie. Podzielcie się swoimi wynikami, bo się nie mogę uspokoić. Zrobili ze mnie cukrzyka! Z drugim dzieckiem miałam na czczo 98 i wszystko było ok. Do tego przyczepiła się mojej hemoglobiny gdzie mam 10, a w Polsce z drugim dzieckiem miałam w ciąży 11-12 caly czas na zmianę i lekarz mi mówił ze mam wyniki jak 20 latka w wieku 34 lat. Powiedzcie mi co jest grane? Czy nasi lekarze w Polsce są do dupy czy tutaj we Włoszech się czepiają wszystkiego. Oby do końca tej ciąży, bo się wykończe nerwowo!

Karlaa3 ,ja mysle ze lekarze zmieniaja normy jak zawsze to normalka zeby moc leczyc wiecej ludzi tym samym zarabiac. Ja bym na spokojnie kierowala sie instynktem macierzynskim czy kobiecym ,nie prezesadzajac ,co robia czasem inni . Poza tym z tego co piszesz to faktycznie wyniki wygladaja ok jesli je porownac do poprzednich , tak to wlasnie jest jak czlowiek zyje w innych czasach,bo takie wrazenie sie odnosi[emoji23],trzymaj sie kochana i nie dajmy sie zwariowac.

Hej dziewczyny. Ja zaraz zwariuje. Wróciłam z wizyty od ginekologa i dała mi skierowanie do diabetyka. Pisałam wcześniej ze miałam wynik na czczo 99 i nie podali mi glukozy. W Polsce zmiescilam się w normie - tu nie. Podzielcie się swoimi wynikami, bo się nie mogę uspokoić. Zrobili ze mnie cukrzyka! Z drugim dzieckiem miałam na czczo 98 i wszystko było ok. Do tego przyczepiła się mojej hemoglobiny gdzie mam 10, a w Polsce z drugim dzieckiem miałam w ciąży 11-12 caly czas na zmianę i lekarz mi mówił ze mam wyniki jak 20 latka w wieku 34 lat. Powiedzcie mi co jest grane? Czy nasi lekarze w Polsce są do dupy czy tutaj we Włoszech się czepiają wszystkiego. Oby do końca tej ciąży, bo się wykończe nerwowo!
Po pierwsze wyluzuj, stres nie sprzyja dzidzi.
Po drugie to, że masz podwyższony poziom glukozy to nie znaczy, że masz cukrzycę, a diabetolog może Ci pomóc opracować dietę.
Aby w przyszłości nie doszło do cukrzycy ciężarnych.
Często dieta wystarczy.
Ale czasem jest tak, że kobiety muszą brać insulinę i to nie znaczy, że są gorszymi mamami.
Pójdź raz do diabetologa i przekonaj się, że to nie takie straszne.
Wiele moich koleżanek miało taką glukoze i dzięki odpowiedniej diecie mają na poziomie 86 88
Jeżeli chodzi o hemoglobine to norma jest od 11 czyli jak masz 10 czyli lekko poniżej normy.
Lekarz da Ci żelazo i będzie dobrze.
Chodzi o to, żebyś nie miała silnej anemii, bo dziecko i tak wyciągnie wszystko czego będzie potrzebować, ale anemia jest niefajna.
Głowa do góry, brzuch do przodu i będzie dobrze.

Po pierwsze wyluzuj, stres nie sprzyja dzidzi.
Po drugie to, że masz podwyższony poziom glukozy to nie znaczy, że masz cukrzycę, a diabetolog może Ci pomóc opracować dietę.
Aby w przyszłości nie doszło do cukrzycy ciężarnych.
Często dieta wystarczy.
Ale czasem jest tak, że kobiety muszą brać insulinę i to nie znaczy, że są gorszymi mamami.
Pójdź raz do diabetologa i przekonaj się, że to nie takie straszne.
Wiele moich koleżanek miało taką glukoze i dzięki odpowiedniej diecie mają na poziomie 86 88
Jeżeli chodzi o hemoglobine to norma jest od 11 czyli jak masz 10 czyli lekko poniżej normy.
Lekarz da Ci żelazo i będzie dobrze.
Chodzi o to, żebyś nie miała silnej anemii, bo dziecko i tak wyciągnie wszystko czego będzie potrzebować, ale anemia jest niefajna.
Głowa do góry, brzuch do przodu i będzie dobrze.
Dzięki za te słowa. Juz się trochę uspokoiłam:)

Cześć dziewczyny, jak długi weekend u Was? My z narzeczonym pojechaliśmy na urlop w góry, trochę czasu dla nas... ktoś się kiedyś pytał, czemu zaprzestaję basenu... no źle się czułam, boleści, lekkie krwawienie doszło, nie chciałam ryzykować, ale już pod kontrolą, więc znów zaczęłam i to z moją najmłodsza córka - chyba już się nie wstydzi babci w ciąży :) @Brumba odkąd zostałaś zafasolkowana to jeszcze bardziej z Ciebie bije taka energia, jak się Ciebie czyta... kochana Ty musisz ciągle rodzić dzieci!

Dla starających się będą specjalne Msze
FB_IMG_1525275505587.jpg
FB_IMG_1525275501616.jpg
FB_IMG_1525275494387.jpg
FB_IMG_1525275490850.jpg
FB_IMG_1525275484606.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1525275505587.jpg
    FB_IMG_1525275505587.jpg
    63,5 KB · Wyświetleń: 575
  • FB_IMG_1525275501616.jpg
    FB_IMG_1525275501616.jpg
    56,4 KB · Wyświetleń: 578
  • FB_IMG_1525275494387.jpg
    FB_IMG_1525275494387.jpg
    58,6 KB · Wyświetleń: 570
  • FB_IMG_1525275490850.jpg
    FB_IMG_1525275490850.jpg
    53,6 KB · Wyświetleń: 577
  • FB_IMG_1525275484606.jpg
    FB_IMG_1525275484606.jpg
    89,2 KB · Wyświetleń: 580
Hej Dziewczyny

Boli mnie gardło i nie za bardzo wiem co w ciąży można brać..wyczytalam ze tantum verde spray to akurat mam. Woda z solą do płukania gardła..narazie dobrze sie czuje tylko drapie mnie w gardle i boli przy przełykaniu...moja przychodnia dzis zamknieta
.w piatek pojde choc moze mi przejdzie a w przychodni wiadomo mozna złapać cos jeszcze...napiszcie proszę czy byłyscie przeziębione i co bralyscie....
Jak nie urok to ....ehh
Jest taka linia dla kobiet ciezarnych *spam* w skład wchodzi spray do nosa, są saszetki do rozrabiania w wodzie i tabletki do ssania chyba tez i syrop ale syropu z tego nie używałam wszystko o smaku maliny. Posiłkowałam się czosnkiem. W zasadzie on mnie wyciągnął z infekcji gdzie lekarz dał mi trzy dni i chciał niestety wprowadzić antybiotyk. Ale całe szczęście obeszło się bez tego. Plukałam tez gardło woda z solą...ble ohyda.
Zdrowka Ci życzę i kuruj się.

reklama
Jest taka linia dla kobiet ciezarnych *spam* w skład wchodzi spray do nosa, są saszetki do rozrabiania w wodzie i tabletki do ssania chyba tez i syrop ale syropu z tego nie używałam wszystko o smaku maliny. Posiłkowałam się czosnkiem. W zasadzie on mnie wyciągnął z infekcji gdzie lekarz dał mi trzy dni i chciał niestety wprowadzić antybiotyk. Ale całe szczęście obeszło się bez tego. Plukałam tez gardło woda z solą...ble ohyda.
Zdrowka Ci życzę i kuruj się.
Włączył się spam. Moze zapisze oddzielnie to pokaze nazwe. Ta linia to PREN ALEN

Do góry