reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Cześć dziewczynki, super, że wszystkie zdrowo rośniecie i same dobre wiadomości na forum teraz :) Ja teraz mało tutaj zaglądałam bo strasznie mi trudno było ten cykl odpuścić wiec wolałam trochę odpocząć od forum. Choć jedna wpadka była w czasie owulacji ale w tym wieku raczej na wpadki nie liczę :p Raczej znowu trzeba się nastawić na maraton tylko mężu ma teraz sezon w pracy, wraca o 20 więc nie wiem czy da radę biedaczysko :baffled: No nic w maju się zobaczy , na razie mam zamiar skorzystać z majówki i napić się dobrego piwka póki mogę tfu tfu :laugh2:

Hej kobietki...ja dzisiaj spac nie mogę...bylam dzisiaj u gina...okazuje się ze zaczal się u mnie okres przed-mezopauzalny......wiec szanse zero....nie macie pojęcia jak to przezylam....szok,szok i szok.....lekarz stwierdził ze za pozno.......
Kurcze.....brak mi słow i czegokolwiek....mam 43 lata...cholipa....dlaczego???????????/!!!!!!!!!!!!
Staraczki trzymam za Was kciukasy bo za siebie już nie mogę.....
Kobietki starajcie się jak idzie....dla mnie za pozno....:( serce boli ale....i to trzeba przezyc....szkoda tylko ze przez ponad rok nikt tego faktu ze nie zdiagnozował...

Hej kobietki...ja dzisiaj spac nie mogę...bylam dzisiaj u gina...okazuje się ze zaczal się u mnie okres przed-mezopauzalny......wiec szanse zero....nie macie pojęcia jak to przezylam....szok,szok i szok.....lekarz stwierdził ze za pozno.......
Kurcze.....brak mi słow i czegokolwiek....mam 43 lata...cholipa....dlaczego???????????/!!!!!!!!!!!!
Kobietki starajcie się jak idzie....dla mninne za pozno....:( serce boli ale....i to trzeba przezyc....szkoda tylko ze przez ponad rok nikt tego faktu ze nie zdiagnozował...
Annanuelle bedziesz musiala obrac inny kierunek w zyciu .Wiem lepiej komus dawac rady.Ja tez oswajam sie z mysla,ze dla mnie za pozno.Pozdrawiam

@annauelle @Maja75 dziewczyny ! Zastanawiałam się co napisać annauelle...nie chciałam pisać coś w stylu przykro mi ,po co podsycać negatywna energie ...tak więc szybko poszukałam czy możliwe jest zajście w ciążę w okresie przedmenopauzalnym i oto co wyczytałam : kobiety często brak miesiączki 2-3 mięs błędnie interpretują jako menopauzę w której zajście w ciążę jest nie możliwe ,odstawiają środki antykoncepcyjne i jest wtedy najwięcej zapłodnień ! Żeby stwierdzić menopauzę musi minąć 12 mięs od ostatniej @ ! W okresie przedmenopauzalnym zwłaszcza że występuje @ zajście w ciążę jest możliwe .
Tak więc kochane odpuścić ,pogodzić się z tym co ma być ,cieszyć życiem i kto wie ...:)wiecie coś jest w tym odpuszczaniu ,zawsze jak na czymś bardzo zależy to nie wychodzi ,jest jakieś ciśnienie ,blokada ,ciężko się odpuszcza , głównie wtedy jak już straci się nadzieję i pogodzimy się z brakiem ...wtedy jakoś magicznie wszystko się układa ,życzę Wam z całego serca ❣️ żeby i Wam spełniły się marzenia ,nie traćcie nadziei ale skupcie uwagę na czymś innym ,wyrzućcie testy ,korzystajcie z pogody pełna piersią ,relax :)

Kobietki starajcie się jak idzie....dla mnie za pozno....:( serce boli ale....i to trzeba przezyc....szkoda tylko ze przez ponad rok nikt tego faktu ze nie zdiagnozował...
Na jakiej podstawie został stwierdzony ten okres przedmenopauzalny? Jakie badania o tym świadczą? Mojej znajomej wyszedł niski poziom AMH i troche o tym czytałam i znalazłam forum gdzie dziewczyna pisała że ma poziom 0,14 i dwa lata wcześniej urodziła dziecko a teraz jest właśnie w kolejnej ciąży. Dlatego wyniki, stwierdzenia nie przesądzają sprawy. Może taka informacja sprawi że rzeczywiście odpuśćcie, skupicie się na czym innym i wtedy może zadzieje się Wasz mały/wielki cud:biggrin2: trzymaj się Kochana.

Ostatnia edycja:
Na jakiej podstwie stwierdził??? hm...dobre pytanie,bo badaja mi krew ale wyników nie chcą dac ani powiedzieć jakie są...
Jestescie Kochane...
W czerwcu jade do Pl to zglosze się do Kliniki na badania razem z mezem...bo tutaj te konowały tylko straszy potrafią....

Na jakiej podstwie stwierdził??? hm...dobre pytanie,bo badaja mi krew ale wyników nie chcą dac ani powiedzieć jakie są...
Jestescie Kochane...
W czerwcu jade do Pl to zglosze się do Kliniki na badania razem z mezem...bo tutaj te konowały tylko straszy potrafią....
Teoretyzując to każda kobieta od momentu narodzin jest w okresie przedmenopauzalnym :D ,ehh ci lekarze ...miłego wieczoru kochane :)

reklama
Teoretyzując to każda kobieta od momentu narodzin jest w okresie przedmenopauzalnym :D ,ehh ci lekarze ...miłego wieczoru kochane :)
Mysle, ze to bardzo dobry pomysl. Przebadasz sie i bedziesz wiedziala co i jak. Okres przedmenopauzalny moze byc nawet od 35 rż. Juz kiedys tu pisalam, ze moja przyjaciolka urodzila synka jak miala 39 lat, a dwa lata pozniej (w 41 rz) przeszla menopauze. To chyba zaszla w caze w oresie przedmenopauzalnym? Można? można! Wszystko jest mozliwe.

Ostatnia edycja:
Do góry