reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Oj nie czytam już :tak:tu jest swojsko i normalnie jakoś ,jutro wizyta nie mogę się doczekać ,staram się myśleć pozytywnie ,a dziś w biedrze jakiegos szału głodowego dostałam ,pojechałam po kaszanke a nakupilam- karkowe,śledzie ,czekolady ,żelki ,chrupki ,popkorn ...matko :o
Ja muszę leżeć za to mąż mi kupił:śledzie, truskawki, banany, kiszone ogórki i młodą kapustę [emoji16]
Na którą masz wizytę ?
Będę trzymała kciuki i daj znać po wizycie.

reklama
Cześć dziewczynki ,mało się udzielam ostatnio ,bo raz że dużo pracy a dwa odliczam dni do kolejnej wizyty ,to już jutro ,nie mogę się doczekać ,zobaczyć że wszystko w porządku ...eh za dużo internetu i wiadomości w dzisiejszych czasach i człowiek schizuje ;)u mnie tak ,raz mogłabym góry przenosić a innego dnia czuję się jak ciężarna słonica ,brzuch robi się jak balon i twardy ,boli kłuje i ciągnie ,jak odpocznę to wszystko wraca do normy ,mdłości ,wymiotów i jakichś innych przebojów nie mam ,nie odrzuca mnie od niczego ;)poczytuje grudniowki ,no i...no właśnie ,po co mi to ,ile tam nerwów i stresów ,porównywanie zarodków ,badania ,cuda wianki ,oh jak dobrze że jest nasz wątek ,tam dziewczyny tak schizuja że zaczęło mi się udzielać ,zabroncie mi czytać :D
@Inesita77 u mnie po duphastonie jest ok .
Staraczki odezwijcie sie jak starania
I jeszcze taka rozkmina mnie naszła ,książkowo cykl 28 dni owu w 14 ,przyrost bety taki a taki ...a kto ma tak książkowo 5-10% kobiet ? Stąd nasze nerwy i stres ,ciągle porównania ,20 lat temu w ciąży nie wiedziałam co to beta ,że ma rosnąć i jak i byłam zdrowsza i szczęśliwsza o ...a teraz się człowiek naczyta i głowa puchnie ,dużo strat też tam ,a młode dziewczyny ,ja już zaczynam myśleć że to przez niepotrzebny stres ;)
Kasiulek, z czytaniem forow masz calkowita racje. Ja na poczatku ciazy nie bylam w stanie czytac fora wrzesniowego, bo co chwile cos zlego sie dzialo, a sama mialam niepewna sytuacje. Na szczescie przed ciaza sie nie nakrecalam za bardzo, chociaz jak nie wychodzilo, to myslalam, ze zostane bezdzietna na zawsze... jak po roku luznych staran (w tym kilku konkretniejszych) nic nie wychodzilo, to zdecydowalam sie na konkretne badania i w razie czego wspomaganie. Na szczescie udalo sie :). Ciesze sie, ze nie mialam pojecia o tych badaniach bety, a jak poczytalam forum o tym, jak dziewczyny robia co drugi dzien, to stwierdzilam, ze to nie dla mnie... wykonczylabym sie, a przeciez badanie nie zwieksza szans na udana ciaze. Troche za dlugo sie rozpisalam: mysle, ze szczegolnie na poczatku ciazy warto trzymac sie z dala od czynnikow podkrecajacych niepewnosc i stres (w tym forow z nieciekawymi historiami). Jak mozna, to trzeba ufac lekarzowi, aniolowi stróżowi i zyczliwym osobom, ktore maja wiare w powodzenie i pozytywna energie :).

Kasiulek, z czytaniem forow masz calkowita racje. Ja na poczatku ciazy nie bylam w stanie czytac fora wrzesniowego, bo co chwile cos zlego sie dzialo, a sama mialam niepewna sytuacje. Na szczescie przed ciaza sie nie nakrecalam za bardzo, chociaz jak nie wychodzilo, to myslalam, ze zostane bezdzietna na zawsze... jak po roku luznych staran (w tym kilku konkretniejszych) nic nie wychodzilo, to zdecydowalam sie na konkretne badania i w razie czego wspomaganie. Na szczescie udalo sie :). Ciesze sie, ze nie mialam pojecia o tych badaniach bety, a jak poczytalam forum o tym, jak dziewczyny robia co drugi dzien, to stwierdzilam, ze to nie dla mnie... wykonczylabym sie, a przeciez badanie nie zwieksza szans na udana ciaze. Troche za dlugo sie rozpisalam: mysle, ze szczegolnie na poczatku ciazy warto trzymac sie z dala od czynnikow podkrecajacych niepewnosc i stres (w tym forow z nieciekawymi historiami). Jak mozna, to trzeba ufac lekarzowi, aniolowi stróżowi i zyczliwym osobom, ktore maja wiare w powodzenie i pozytywna energie :).
O tak ja już tam nie zaglądam , pierdziele ,wolę w blogiej nieświadomości ...tzn prawie ;)serio trzeba wierzyć że będzie dobrze a nie nakręcać się ...boli brZuch zle ,nie boli ojj jeszcze gorzej :D

Hej Dziewczyny

Pewnie pisalyscie ale nie pamietam bo zblizaja mi sie terminy badan i tak chcialam podpytać Was
W ktorym tyg robilyscie usg genetyczne i test pappa
I w którym tyg test Nifty?

Dzięki
Miłego weekendu..mnie głowa dzis boli ze szok...

Hej Dziewczyny

Pewnie pisalyscie ale nie pamietam bo zblizaja mi sie terminy badan i tak chcialam podpytać Was
W ktorym tyg robilyscie usg genetyczne i test pappa
I w którym tyg test Nifty?

Dzięki
Miłego weekendu..mnie głowa dzis boli ze szok...
Ja jeszcze nie robiłam.
Mam termin prenatalnych z testem pappa na 7 maja (12+6) innych badań nie będę robiła pomimo tego, że gin powiedział że z racji wieku może pappa wyjść różnie.
Ja kocham to dziecko takie jakie jest.
Miłego weekendu

reklama
Do góry