reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Mamcik, Karla, Kasiunia - gratulacje! Czyli mamy fifty/fifty na razie chlopakow do dziewczyn?
Moze zrobimy taka liste z plcia i terminem porodu?
Ja wrocilam w tym tygodniu do pracy. Fajnie byc wsrod ludzi :), gorzej, ze trzeba pracowac... ;)
Powoli zaczynam mowic kolezankom w pracy, ze jestem w ciazy. Na razie slysze same gratulacje. Nawet sie dziwie, ze nikt jeszcze sam nie zauwazyl, bo brzuch mi juz urosl, ale chodze w luznych sukienkach. W spodnie nie mieszcze sie od poczatku ciazy-mialam bardzo tkliwy brzuch i wszystko, co dotykalo brzucha mnie draznilo.
Poza tym zmagam sie z bolem plecow. Jestem oklejona (tzw. Taping) na brzuchu i plecach, troche pomaga. Chcialabym chodzic na basen lub gimnastyke, ale bylam przeziebiona i czasami boli mnie brzuch. Czy ktoras tez boli brzuch? Ja mam takie bole podobne troche do miesiaczkowych i boli mnie dno miednicy ( nie mam pojecia co? szyjka?-nie wiem), odczuwam tez ciezar w dole brzucha. Czy to normalne? Lekarka kazala mi brac no-spe.

Chloe ja też miałam bóle brzucha w pierwszej ciąży i teraz . W pierwszej to był praktycznie jedyny objaw ciążowego dyskomfortu, w tej ciąży znacznie więcej dolegliwości, ale teraz pozostały mi już tylko te bóle brzucha. Też czasami miewam takie jakby miesiączkowe, ale częściej mam wrażenie , że brzuch jest taki napięty i twardy . szczególnie popołudniu i wieczorem . Lekarka też poleciła mi no spe ale ja staram się nie brać tylko jak mogę to się kładę na chwilę na plecy i powoli mi przechodzi , wypiję herbatke itd
w zasadzie to pojawił mi się jeszcze jeden problem . wychodzą mi żyłki na nogach , takie pajęczynki i lekarka przepisała mi cyclo3fort, ale nie wiem wcale czy powinnam to używać . W ogóle boję się brać lekarstw w ciąży.

mamcik , super , że zdrowy chłopak . Ja też trochę martwiłam się , że nie wykonałam dodatkowych testów, ale już mi przeszło i myślę pozytywnie . w końcu pappa i usg wyszło prawidłowo , więc wszystko powinno być ok

z tym info o tym, że też na wcześniejszym badaniu sugerowali dziewczynkę a a jest chłopak zasiałaś u mnie poważnie ziarno wątpliwości o_OTeż tak myśleli bo dzidzia leżała odwrócona pupą ?? U mnie to już trzeci raz sugerowali, że to chyba dziewczynka no ale zawsze ta pupa . nie ukrywam, że już się trochę na to nastawiłam , chociaż gdyby okazało się, że jednak chłopak to szybko się przestawię - i ciuszki są i z higieną łatwiej i kolega dla braciszka :) . Najważniejsze żeby zdrowe było . Gorzej z moimi rodzicami bo mają samych wnuków i wiem jak bardzo pragnęliby mieć wnuczkę
U mnie też na usg nie było widać, bo nóżki zaciśnięte;). Dopiero amino dało pewność. Dodam, że mam dwóch chłopców i juz w 14 tyg wiedziałam plec na 100 procent, bo nóżki były rozszerzone. Może faktycznie dziewczynki nie chcą niczego pokazywać :)

Ostatnia edycja:
U mnie też na usg nie było widać, bo nóżki zaciśnięte;). Dopiero amino dało pewność. Dodam, że mam dwóch chłopców i juz w 14 tyg wiedziałam plec na 100 procent, bo nóżki były rozszerzone. Może faktycznie dziewczynki nie chcą niczego pokazywać :)
Witajcie dziewczyny,jestem tu z Wami ,fajnie że piszecie ,u mnie bez zmian tzn starań nie było czekam na @ ,i tym razem serio czekam i wypatruje bo nie układa nam się ostatnio i już sama nie wiem czy to dobry pomysł ....Karlaa a wiesz że tak może być z dziewczynkami ,moje też się ukrywały i to do końca ,u znajomych to samo ,a chłopaki jajka wywalone nozki rozłożone ,widać już i w 12 tyg było :Dtakze coś w tym jest ,nawet jak ostatnio koleżanka w ciąży była i nie było widać co to mówiłam że córa bo się chowa ;)no i ma core

Chloe ja też miałam bóle brzucha w pierwszej ciąży i teraz . W pierwszej to był praktycznie jedyny objaw ciążowego dyskomfortu, w tej ciąży znacznie więcej dolegliwości, ale teraz pozostały mi już tylko te bóle brzucha. Też czasami miewam takie jakby miesiączkowe, ale częściej mam wrażenie , że brzuch jest taki napięty i twardy . szczególnie popołudniu i wieczorem . Lekarka też poleciła mi no spe ale ja staram się nie brać tylko jak mogę to się kładę na chwilę na plecy i powoli mi przechodzi , wypiję herbatke itd
w zasadzie to pojawił mi się jeszcze jeden problem . wychodzą mi żyłki na nogach , takie pajęczynki i lekarka przepisała mi cyclo3fort, ale nie wiem wcale czy powinnam to używać . W ogóle boję się brać lekarstw w ciąży.
U mnie w ciazy lekarz ginekolog tez przepisal mi ten cyclo3fort w moim przypadku na hemoroidy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny,jestem tu z Wami ,fajnie że piszecie ,u mnie bez zmian tzn starań nie było czekam na @ ,i tym razem serio czekam i wypatruje bo nie układa nam się ostatnio i już sama nie wiem czy to dobry pomysł ....Karlaa a wiesz że tak może być z dziewczynkami ,moje też się ukrywały i to do końca ,u znajomych to samo ,a chłopaki jajka wywalone nozki rozłożone ,widać już i w 12 tyg było :Dtakze coś w tym jest ,nawet jak ostatnio koleżanka w ciąży była i nie było widać co to mówiłam że córa bo się chowa ;)no i ma core
A ja juz myslalam gdzies ty przepadla

cześć Chrząszczyk , dziękuję za informację
super , że się odezwałaś , jak tam synek ?:)
Ok, rośnie jak na drożdżach. Szkoda tylko, że mi tak w druga stronę znowu nie ubywa, bo już 2 miechy po rozwiazaniu, a tu jeszcze 9 kg na plusie.[emoji6]
Zdrowych i spokojnych Świąt dla wszystkich dziewczyn na naszym wątku[emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Was wszystkie.:)
Karlaa gratulacje córeczki:)
Mamcik6 gratulacje syneczka:)
Chrząszczyku miło że zaglądasz.:)
Ja trzeci dzień w pracy. Ciężko trochę się tak wraca do pracy po stracie po 4 miesiącach. Co innego byłoby po macierzyńskim. Ale moja kierowniczka powiedziała żebyśmy się starali- to się nazywa kierownik;)

Do góry