reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej dziewczyny. Właśnie dostałam wynik amino. Zdrowa córeczka;) Czuje niesamowita ulgę i wydaje mi się , że mam jakoś więcej siły. Pozdrawiam wszystkich !
Super :-) gratuluję. Ja trochę żałuję, że nie zrobiłam amnio bo ta niepewność we mnie pozostaje. Z drugiej strony cieszę się bo wg USG synek rozwija się prawidłowo.

reklama
Gratulacje córeczki ;)
Mi w 18 tygodniu lekarz powiedział też że na 90 % dziewczynka ;-). Chyba wewnętrznie przeczuwalam że jest inaczej bo gdy dostałam ciuszki od koleżanki nawet nie chciałam ich przeglądać. Nawet imiona mi nie podchodziły i do brzuszka mówiłam dzidzia. I dziś chłopak ;-) jakie to wszystko bywa przewrotne.

Mi w 18 tygodniu lekarz powiedział też że na 90 % dziewczynka ;-). Chyba wewnętrznie przeczuwalam że jest inaczej bo gdy dostałam ciuszki od koleżanki nawet nie chciałam ich przeglądać. Nawet imiona mi nie podchodziły i do brzuszka mówiłam dzidzia. I dziś chłopak ;-) jakie to wszystko bywa przewrotne.
Ja to mówię zawsze, że najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe :) a płeć to wg mnie szansę 50/50 ;)

No trochę dobrych wiadomości
.Mart nic nie testuje ,bo i tak nie będzie .Karla dużo dużo zdrowia ,super wiadomość.Maggy po @ do roboty.I O kurcze mamcik I tobie bym zapomniala ,dobrze ,ze zdrowe bo reszta jakos sie ulozy (tak gadaja Ha,ha).Pozdrawiam Was wszystkie
@Maja75 a co masz takie pesymistyczne nastawienie :cool2: zobaczymy co powiesz jak @ nie dostaniesz ;)

Mamcik, Karla, Kasiunia - gratulacje! Czyli mamy fifty/fifty na razie chlopakow do dziewczyn?
Moze zrobimy taka liste z plcia i terminem porodu?
Ja wrocilam w tym tygodniu do pracy. Fajnie byc wsrod ludzi :), gorzej, ze trzeba pracowac... ;)
Powoli zaczynam mowic kolezankom w pracy, ze jestem w ciazy. Na razie slysze same gratulacje. Nawet sie dziwie, ze nikt jeszcze sam nie zauwazyl, bo brzuch mi juz urosl, ale chodze w luznych sukienkach. W spodnie nie mieszcze sie od poczatku ciazy-mialam bardzo tkliwy brzuch i wszystko, co dotykalo brzucha mnie draznilo.
Poza tym zmagam sie z bolem plecow. Jestem oklejona (tzw. Taping) na brzuchu i plecach, troche pomaga. Chcialabym chodzic na basen lub gimnastyke, ale bylam przeziebiona i czasami boli mnie brzuch. Czy ktoras tez boli brzuch? Ja mam takie bole podobne troche do miesiaczkowych i boli mnie dno miednicy ( nie mam pojecia co? szyjka?-nie wiem), odczuwam tez ciezar w dole brzucha. Czy to normalne? Lekarka kazala mi brac no-spe.

Mamcik, Karla, Kasiunia - gratulacje! Czyli mamy fifty/fifty na razie chlopakow do dziewczyn?
Moze zrobimy taka liste z plcia i terminem porodu?
Ja wrocilam w tym tygodniu do pracy. Fajnie byc wsrod ludzi :), gorzej, ze trzeba pracowac... ;)
Powoli zaczynam mowic kolezankom w pracy, ze jestem w ciazy. Na razie slysze same gratulacje. Nawet sie dziwie, ze nikt jeszcze sam nie zauwazyl, bo brzuch mi juz urosl, ale chodze w luznych sukienkach. W spodnie nie mieszcze sie od poczatku ciazy-mialam bardzo tkliwy brzuch i wszystko, co dotykalo brzucha mnie draznilo.
Poza tym zmagam sie z bolem plecow. Jestem oklejona (tzw. Taping) na brzuchu i plecach, troche pomaga. Chcialabym chodzic na basen lub gimnastyke, ale bylam przeziebiona i czasami boli mnie brzuch. Czy ktoras tez boli brzuch? Ja mam takie bole podobne troche do miesiaczkowych i boli mnie dno miednicy ( nie mam pojecia co? szyjka?-nie wiem), odczuwam tez ciezar w dole brzucha. Czy to normalne? Lekarka kazala mi brac no-spe.
Witaj. Mnie często boli brzuch w tej ciąży ( trzeciej). Tłumaczyłam sobie, że to może efekt dwóch cesarek. Jednak nie zawsze mnie boli w dole brzucha. Ja nic nie biorę, bo tu nie mam nospy- leżenie mi pomaga. Tez bym chciała żyć bardziej aktywnie jak przy pierwszych dwóch ciazach- niestety się nie da. Trzeba to przetrwać jakos - jutro mija półmetek;)

Witaj. Mnie często boli brzuch w tej ciąży ( trzeciej). Tłumaczyłam sobie, że to może efekt dwóch cesarek. Jednak nie zawsze mnie boli w dole brzucha. Ja nic nie biorę, bo tu nie mam nospy- leżenie mi pomaga. Tez bym chciała żyć bardziej aktywnie jak przy pierwszych dwóch ciazach- niestety się nie da. Trzeba to przetrwać jakos - jutro mija półmetek;)
Gratulacje polmetku :) i wierze, ze jak dostalas wyniki amnio to odetchnelas. Ja jestem w 16 tygodniu, czyli jeszcze miesiac i bedzie polowa ;)

Czyli masz porownanie z innymi ciazami i te bole nie sa normalne :(
Rozmawialam z kolezanka z pracy, ktora urodzila pierwsze dziecko poltora roku temu w 45 rż. i powiedziala mi, ze nie miala zadnych dolegliwosci w ciazy. Co wiecej pracowala do porodu (przed porodem bylo kilka dni wolnego), miala cesarke i po kilku dniach byla na chodzie... roznie kobiety przechodza ciaze...

reklama
Hej dziewczyny. Jestem po USG połówkowym. Anatomia płodu prawidłowa i JEDNAK CHŁOPAK :-)

mamcik , super , że zdrowy chłopak . Ja też trochę martwiłam się , że nie wykonałam dodatkowych testów, ale już mi przeszło i myślę pozytywnie . w końcu pappa i usg wyszło prawidłowo , więc wszystko powinno być ok

z tym info o tym, że też na wcześniejszym badaniu sugerowali dziewczynkę a a jest chłopak zasiałaś u mnie poważnie ziarno wątpliwości o_OTeż tak myśleli bo dzidzia leżała odwrócona pupą ?? U mnie to już trzeci raz sugerowali, że to chyba dziewczynka no ale zawsze ta pupa . nie ukrywam, że już się trochę na to nastawiłam , chociaż gdyby okazało się, że jednak chłopak to szybko się przestawię - i ciuszki są i z higieną łatwiej i kolega dla braciszka :) . Najważniejsze żeby zdrowe było . Gorzej z moimi rodzicami bo mają samych wnuków i wiem jak bardzo pragnęliby mieć wnuczkę

Do góry