reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

A wiecie co..nie lubię takiego leniuchowania, jestem totalnie bez formy , weny i zapału do czegokolwiek, z dwojga złego wolę zapiernicz chyba:-D:-D jakoś mnie wtedy adrenalina napędza i wszystko się w rękach pali...a tak to czuję się jakby uszło ze mnie całe powietrze i wstanie z kanapy po herbatę jest nie lada wysiłkiem:-D
Paćka sprzedała wira tacie, który łazi i kwęka:sorry2:..tymczasem poszli się na górę zdrzemnąć a ja mam błogą cisze i spokój:-D

Katrina nie wiem czy tu któraś z nas może się z Tobą mierzyć w organizacji imprez, wystawności i dekorowaniu stołu, chyba rządzisz:-D:-D

reklama
Andzike bo przy biegówkach ważna właśnie jest wielkość i to ,że da się to zwiększać no i waga no i chyba o tak niskim ustawieniu siodełka to chyba jeden z tańszych rowerków bo np dla 3 latków to można kupić o wiele taniej i świetne ,a dla naszych maluchów drożyzna ten według mnie fajny mam nadzieję,że będą na nich jeździć jak nie już to za chwilę:tak:
Katrina fakt tak jak Ty to chyba nikt imprezek nie robi stoły śliczne pochwal mężowisko :-D

Majuska, Azula - dzięki, ale wierzcie mi, mojej szwagierce do pięt nie dorastam.... ale nawet nie próbuję z Nią konkurować, raczej czasami się wzoruję - chociaż wiecie jakoś średnio to lubię. Tzn. chodzić na imprezki tak, ale stanie przy garach.... nie bardzo.

Kilka fotek Między innymi Amelka w "zajączku" który dostała od Natalii (ponczo+ opaska:-)) 100_2351.jpg100_2336.jpg100_2346.jpg100_2347.jpg100_2344.jpg100_2354.jpg100_2349.jpg

Załączniki

• 100_2351.jpg
    100_2351.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 62
  • 100_2336.jpg
    100_2336.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 65
  • 100_2346.jpg
    100_2346.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 57
  • 100_2347.jpg
    100_2347.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 62
  • 100_2344.jpg
    100_2344.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 64
  • 100_2354.jpg
    100_2354.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 65
  • 100_2349.jpg
    100_2349.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 55
Hełoł :-)
Sandy gratulacje :-)
Całusy dla uroczych dziewcząt i chłopców :-) Ależ nam te dzieci rosną :-)
Katrina jestem pod wrażeniem :-D od kilku lat wolę się spotykać ze znajomymi na mieście - jakoś mnie irytują goście i wszystko co z tym związane. Także SZACUN :-)
a ja sobie zrobiłam kuku - dusiłam jagnięcinę no i podniosłam pokrywkę no i para buch ... no i mam poparzoną nieco dłoń :-(
Kubul wciągnął żurek wczoraj i dziś, nawet zjadł 2-3 plasterki kiełbasy :-) z żółtek przerzucił się na białka :-D sernik i mazurek rządzą . Kubul zjada swoją porcję, moją porcje .......... żarłoczne stworzenie :-D
a co do majowego spotkania to mam dwie koncepcje :-) szczegóły na GZ.

Nasz dzisiejsze plany poszły się ... paść :-D
Księciunio wstał o 14, zoo dziś tylko do 17, więc stwierdziliśmy, ze zanim coś zje, zanim wyjdziemy z psami, to nie opłaca się jechac do zoo na godzinę i zwiedzać w pośpiechu, w zamian za to poszliśmy z psami do parku, a później chcieliśmy pojechać do Ogrodu Botanicznego w Powsinie zobaczyc magnolie. Pierwsza część plan się powiodła, druga niekoniecznie - w trakcie jazdy w kijance zaświeciły się lampki na desce rozdzielczej, po czym wszystko padlo, radio, kierunki,światła, wycieraczki:szok:siłą rozpędu dotoczyliśmy sie do mechanika, zostawiliśmy mu "prezent" w postaci kijanki na parkingu, a sami spacerem wróciliśmy do domu :-D
Brak samochodu trochę mi komplikuje życie, mam do piątku wolne i parę spraw chciałam załatwić, mam nadzieję, że szybko go zrobią :sorry2:
azula - Amelka to prawdziwa mała dama :-) a Borys wygląda na niezłego urwipołcia :-D
majuska - a mi jakoś wyjątkowo dobrze "wchodzi" to świąteczne leniuchowanie :-D fajnie być w domu z chłopakami... ciekawe po jakim czasie by mi przeszło ;-) najgorsze, że akurat jak ja mam od jutra wolne, to P. wyjeżdza na Śląsk i wraca dopiero w piątek :sorry2:
no i nadal nie wiem czy Twojemu staremu smakował klops :-D
Zoyka - fajny spacer po lesie, nie mogę się już doczekać wypadów na działkę i takich spacerów :tak:
Póki co spacerujemy po blokowisku:-D

Zobacz załącznik 620834Zobacz załącznik 620835

Oj Andzike:-D..skoro wczoraj podczas mojej drzemki zniknęło go pół ( klopsa mam na myśli ) , a był z prawie kg mięsa zrobiony, to znaczy, że chyba smakował:-D...chociaz opatrzono go uwagą, że mogłam bardziej przyprawić, powiedziałam, że biorę pod uwagę, iż dziecko go będzie jadło, więc delikatnie przyprawiam, więc skwitował :aha..ale i tak pyszny:-p Czy mi się wydaje, czy ta Wasza nowa kijanka ma często jakieś dziwaczne usterki ??:sorry2:

Azula no niezła rewia mody u Was:szok::-)

Zoyka fajowy wypad, u nas stary zaniemógł, więc nie było wyjazdów, spędziłam z Paćką jednak duzo czasu na powietrzu, zabawa w hałdzie piachu u sąsiada, gotowanie zup z mleczy na tarasie i takie tam:-D..nie wiem czy jest z nią dobrze, jutro postaram się dostać do naszej pediatry na osłuchanie dla świętego spokoju, bo kaszel jednak jest wciąż:sorry2:

Majuska - czyli smakował :-D
Fakt, kijanka co i rusz dostarcza nam różnych "atrakcji" :sorry2: Pomijam fakt, że już trzy razy w coś nią przytarłam - a to słupek, a to próg, a to w bok przywalił mi słup na firmowym parkingu i mam żółty pasek :-D oprócz tego jest teraz w kolorze niebiesko-niebieskim - P. samodzielnie lakierował, tylko odcień dobrał nie bardzo:-D była już akcja z immobiliserem, z tyrkającym silnikiem, teraz elektryka:no: ręce opadają ;-)
ale będę to powtarzać - najgorszy samochód jest lepszy od najlepszej komunikacji miejskiej :-)

Andzike i to jest wyższość małych miasteczek :-D ja wszędzie mogę dojść z buta :-D a jak mi się nie chce to jazda taxi nie rujnuje naszego budżetu.
a Majuska da przepis na klopsa :-D może to będzie TEN przepis.

Ostatnia edycja:
reklama
DSC_0119.jpg
Powyżej widok z naszego okna dzisiejszego popołudnia.
Ledwie żyję ze zmęczenia. Moja teściowa jest wampirem energetycznym. Urocze jest to, że udaje jej się ignorować fakt, że Maks jest moim dzieckiem. "jaką on ma ładną koszulkę, zauważyłaś?" zwróciła się do mnie dziś ( koszulka swoją drogą obrzydliwa).
Katrina - podziwiam. Zarówno fakt, że Ci się chce jak i mężowskie dekoracje stołu.
Majuska - Ty masz rację! To nieróbstwo paraliżuje i odbiera siły... Ale od jutra wracamy do kieratu - uff!
Andzike - trzymam kciuki żeby problem kijanki okazał się błahy.
Co do przedszkola - na stronie mieli informację że przyjmują dzieci od 2,5 roku ( to chyba teraz standard przedszkolny) i odpieluchowane, na miejscu się okazało, że miesiąc w tą czy tamtą nie stanowi problemu i ewentualna pielucha też nie. Aczkolwiek liczę na to, że do września rozstaniemy się z pieluchą.
Zoyka - świetne foty i piękny spacer. Mój bachor na 100% wlazłby do wody, albo przynajmniej nalał sobie do butów.
Azula - no i dzieciaczki stanowczo przestały być identyczne. Amelce chyba się spodobało ubranko, tak wdzięcznie w nim pozuje.
Misia - auć! Oparzenie parą jest paskudne. Mam nadzieję że masz odpowiedni zestaw mazideł i smarowideł żeby sobie ulżyć w bólu.

Załączniki

• DSC_0119.jpg
    DSC_0119.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 49
Do góry