reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Patrzę na gruzowisko w mieszkaniu i zastanawiam sie od czego zacząć sprzątanie... Zacznę od kawy :-D
Na szczęscie nic nie muszę gotować na święta, będziemy się gościć :-D

reklama
Zoyka to u Was zimno widze! My od wczoraj do dzisiejszego poludnia w krotkich rekawkach! Szaaaał! Upal!
Ale dzieci w kosciele dzis byly w kurtach, czapach i szalikach przy ponad 20 st! tez szaaał!
Malo tego.. wczoraj w nocy chodzilysmy w zakietach 3/4 rekaw, no jak latem!
Teraz juz zimniej bo padalo ale jutro znowu upal!

Wesolych!

Ostatnia edycja:
I ja się melduję wieczorową porą :-)
Dość szybko ogarnęłam mieszkanie, więc wybrałyśmy się z moją przyjaciółką Czaputkową na plac zabaw z dzieciakami:tak: Jak wyszliśmy z domu o 13 to wróciliśmy przed 19.
Po raz kolejny utwierdziłam się, że urodzenie Kacpra nie zwiększyło we mnie w żaden sposób cierpliwości do obcych dzieci - nadal maksymalnie mnie wkurzają ich krzyki i piski, szczególnie jak rodzice kompletnie nie interesują się co ich dzieci robią:no:
Bo z dziećmi faktycznie jest jak z bąkami - można wytrzymać tylko ze swoimi...

Ale i tak było super :-D
Zobacz załącznik 620688Zobacz załącznik 620689Zobacz załącznik 620690Zobacz załącznik 620691

Dziewczynki, spokojnych i rodzinnych Świąt!

Andzike Kacperos cool gosc!
A co do dzieci to ja nawet nie mam cierpliwosci do swoich gdy piszcza, wrzeszcza i daja ogolnego czadu...O obcych juz nie mowie, nie dla mnie ... A teraz codziennie nawiedza nas ktos z dzieckiem, koszmar w domu jest,moj tato ma dosc ;-)

Ollena ja nie wiem takim razie jaka lodownia musi być w IRL, skoro tą kapryśną dzisiejszą aurę nazywasz upałem, no chyba, że u Was te 40 km ode mnie jest inaczej:sorry2::-D

Zgłaszam gotowość do świętowania, lodówka pęka w szwach, nie wiem kto to zeżre, na wszelki zwyczaj zaprosiłam znajomych z dziećmi na poniedziałek:-D Dom trudno nazwać posprzątanym, ale odgruzowaliśmy i ogarnęliśmy.o tak bym to nazwała i zrobiłam też coś, co nieodłącznie kojarzy mi się ze świętami - świeżo zmieniona pachnąca pościel:-D
Zoyka tez mam klopsa, stygnie, jutro będzie degustacja, ciekawe czy nic nie spaprałąm, ale wygląda dobrze i nawaliłam tam zieleninki z przewagą lubczyku...zobaczymy:-) mój stary latał koło tego jak nie wiem, pytał co to, czy tam są jajka w środku, kiedy to będziemy jeść ..umierałam ze śmiechu:-D..jak małe dziecko:-D

Miłego świątecznego czasu dziewczynki, buziaki dla Was i maluszków:tak::-)

a oto nasza jajeczna smarkatka :

DSCF7612.jpg DSCF7613.jpg DSCF7614.jpg DSCF7616.jpg DSCF7617.jpg

Załączniki

• DSCF7612.jpg
    DSCF7612.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 62
  • DSCF7613.jpg
    DSCF7613.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 62
  • DSCF7614.jpg
    DSCF7614.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 58
  • DSCF7616.jpg
    DSCF7616.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 65
  • DSCF7617.jpg
    DSCF7617.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 60
Qrcze, mam przez Was kompleksy :-D w domu nie ugotowałam NIC, dziś na kolację jedliśmy bób z czosnkiem i masełkiem:-D

majuska - Paćka świetna, ale się cieszę, że za 3 tygodnie się zobaczymy! btw w czwartek jedziemy do łowickiej Tośki;-)
lubczyk powiadasz? :-D i Ty się dziwisz się stary za tym chodził ? :-D
Zoyka - u nas śniadanie o 9 u moich dziadków, potem na szybko na obiad do rodziców P. Kompromis znaczy się :-D

W piątek na placu zabaw Kacper był zafascynowany rowerkiem biegowym jakiegoś dziecka - rowerek za duży, Kacper ledwo dosięgał palcami do ziemi, ale się odpychał, wiedział co robić. Jakie macie doświadczenia z takimi rowerkami? P. wczoraj przytargał do domu ten niebieski samochód ze zdjęcia wyżej, wózek możemy na jakiś czas schować... :-D

reklama
Majuska sliczne zdjecia a 4 najlepsza :-D
Andzike Kacper odwazny i dzielny :-D
Zoyka huhu panna swiateczna i jak ladnie wyglada :-D

U nas spokoj, co prawda klopsa nie pieklam ale schab w rozmarynie wyszedl iscie krolewski. Wanda pozera galarete z kurczecia ze szczegolnym uwzglednieniem groszku z dna miseczki :-D Angielskie jajka nie chca sie barwic wiec wszystkie wyszly w kolorze koperkowego rozu :-D Nieco posprzatalam majac w nosie prasowanie i odpoczywam.

Wesolych Swiat Dziewczynki i calusy dla wszystkich Maluchow i Marsow :-D

Do góry