reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Łeeee.... rozpisałam się i szlag mi trafił post ...
W każdym razie szukam żłobka na 2-3 dni w tygodniu, mamie się wczoraj ulało, mi trochę też :no: Planowaliśmy puścić Kacpra do tego typu placówki od września, ale będziemy musieli to przyśpieszyć...
Usłyszałam wczoraj między innymi, że histerie Kacpra to efekt tego, że my rekompensując mu fakt, że cały dzień nie ma nas w domu pozwalamy mu na wszystko... w ten sposób "niwecząc trud mamy włożony w jego wychowanie". :szok:
Wczoraj ryłam w necie szukając jakiegoś sensownego miejsca, ceny mnie powaliły - 1000zł + wyżywienie i wpisowe za 60h w miesiacu:no: No kogoś tu pogięło... :no:
majuska - do soboty już chwila moment, dasz radę! zdrówka!
Flo - ja też się zastanawiam, kiedy to zleciało... przecież dopiero co chodziłyśmy w ciąży!
Zoyka - super, że Julka dostała się do przedszkola i bardzo Cię rozumiem w kwestii odetchnięcia od pomocy mamy :tak:
katrina - gratuluję zakupu odkurzacza :-D ja wczoraj przeżyłam miłe zaskoczenie - od tygodnia coś terkotało w silniku, pojechałam w piątek do mechanika, który zawyrokował, że bez wyjęcia silnika to on nie jest w stanie stwierdzić co to takiego - koszt ok. 700zł, może zrobić po świętach. W środę jadąc do pracy zajechałam do innego mechanika, kazał zostawić samochód i wczoraj zadzwonił, że jest już gotowy - 130zł, wymiana uszczelek pod zaworami i popychacza :-D

Nie mam dziś melodii na pracę, idę szukać żłobka - btw - czemu żłobki mają takie durne nazwy? Pod Zaczarowanym Grzybkiem? :-D

reklama
Praca w korpo ma swoje plusy, okazało się, ze mamy zniżki do trzech żłobków / przedszkoli. Jeden z nich jest całkiem, całkiem po drodze do mojej pracy (i to niezależnie czy jadę do jednej z dwóch lokalizacji, w których pracuję) i 4 przystanki od mamy.
W środę jestem umówiona z dyrektorką na rozmowę i oglądanie żłobka, teoretycznie nie ma problemu, żeby oddawać dziecko na 2-3 dni w tygodniu.... Zobaczymy :sorry:

Majuska jakie zimno? ciepelko jest! od razu cudowny nastroj czlowiek ma jak slonce swieci od rana i mozna wyjsc w bluzach na polko :-)
Zdrowka! mi o niebo lepiej!

Katrina pochwal sie kiecka!

Flo jesli jajka jecie i nabial znaczy, ze jadlospis nie jest bardzo ubogi i w swiera jest co jesc ;-)

A u mnie byla przyjaciolka i stwierdzam, ze cudownie miec ich wszystkich na wyciagniecie reki...:-(

Ostatnia edycja:
Aniu - kochana, to szczera prawda, co napisałaś, aczkolwiek ja chyba jednak należę do tych 20%, a ponieważ udało mi się "rozkręcić" mojego mensza, to dość często się o tym przekonuję, że u mnie nie tylko w słowie shoppinG.
Buźka.

Ollena - jak się Kubula obudzi, to wejdę na górę i postaram się pstryknąć fotkę sukienki. Myślę, że może nie być w Twoim guście, ale chodziło mi o to, że ma być elegancka, ale żebym, w niej nie wyglądała babciowo.

Katrina masz do tej kiecki jakis szal na ramiona? z koronkowym wygladalaby szalowo chociaz przyznam, ze kompletnie nie moj styl.
U mnie G przenioslo sie na zakupy, system pracy chlopa oraz moje wykonczenie fizyczne oddalilo cokolwiek w blizej nieokreslona przyszlosc. Nie narzekam :) libido mi spadlo od -10.
Przyszla paczka z PL, rozladowalam karton i oglupialam ze wsadzilam tam tyle pampkow, ktore zostaly po naszym pobycie - jakis czas nie musze kupowac :-D doszly przyprawy kuchenne, ludzkie lyzeczki do herbaty i firanki :)))
Wanda spala 15 minut, juz sie boje wieczoru :baffled:

Aniu - o szalu nie pomyślałam, mam czarny dłuższy żakiet i ew. apaszkę czarną w róże, buty czarne z kryształkami tylko muszę się rozejrzeć za torebką - chyba w kolorze sukienki.

Jestem, jestem, tylko malo zywa. Dynka mnie nawala, spac mi sie chce chronicznie - mlody systematycznie budzi po 2-3 razy. Swieta mamy prze...e. Rajmund pracuje piatek, sobota, niedziela. :baffled: Delikatnie mowiac zajebiscie. Nie, zajaczka u nas nie bywalo moze i dobrze, bo kasa dalej nie zalatuje. Ulubione bajki? Strazak Sam to przede wszystkim, ale i Tomek (lokomotywa), i traktor Tom, i Masza (od niedzwiedzia - ostatnio sie podoba), i Teletubisie, i Finley, Peppa rzadziej. Glownie jednak Strazak Sam.

reklama
Katrina sukienka sliczna ale do niej juz proste, najlepiej czarne buty bez swiecidelek i czarny zakiet. W szale, apaszki i inne bym sie nie bawila, bo bedziesz wygladala jak choinka.

Ania dobre i 15min snu w dzien, Mia caly dzien z pieluszka i smoczkiem chodzi ale nie ma bata na spanie. Wstaje ostatnio o 7 i o 19 ja klade,spokojnie wytrzymuje, wieczorem szaleje, ze na kapiel trzeba namawiac..

BYlam u gastologa, mam zakaz na mleczne produkty, we wtorek usg i gastroskopia:(

Do góry