reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Mia tez uwielbia Dore a najbardziej Barneya! Tom and Jerry tez nie pogardzi.
Mleko bez laktozy terz popularne, podobno dziala cuda na wszelakie dolegliwosci bo wiekszosc mamy od laktozy.
U nas nigdy nie bylo prezentow na zajaczka i nie bedzie ;-)))
Zoyka ja chce byc samotna matka raz w tygodniu srednio ;-) nie przejmuj sie! gratuluje przedszkola! od kiedy?

reklama
Zoyka pisalam jeszcze z PL ze u Wandy polski lekarz zdiagnozowal nietolerancje laktozy i dlatego czesto miala luzne kupy i sie drapala. Trzymam ja od 2 tygodni na diecie, ale bardzo brakowalo w niej mleka ktore uwielbia. Ucieszylam sie, ze wypatrzylam je w sklepie a Wandula juz wypila kubeczek cieplego ulubionego napoju :-D
Robert przywiozl farbe do pokoju i z pierwotnego projektu lawendowego wyszedl jasny pomarancz:-D wszystko przez wykladzine w kolorze sraczki :-D Na zajaczka kupil biedronie malutka konewke do ogrodka :)))
Ollena u nas kroluje Dora, Barney i Kot Garfield :-D

Zoyka nie wiem, trafilam Wanda do lekarza w Polsce po 2 tygodniach lejacych sie kup, przedtem bywalo roznie... okazalo sie, ze po jelitowce ktora przechodzilismy wszyscy jej jelita zostaly nadwrazliwe i nietolerancja laktozy sie nasilila. Poza tym ona ma sucha skore, drapie sie wlasciwie od urodzenia a natluszczanie przynosilo jeszcze gorsze efekty. Trzeba nawilzac cale cialko. Po prostu trafilam na madra lekarke w szpitalu zakaznym, bo poszla na izbe przyjec z podejrzeniem salmonelli. Wyszlysmy po 40 minutach z receptami i diagnoza :))

Co do nietolerancji laktozy to u nas w rodzinie miała siostrzenica ,a tak to wszyscy oki.
Bajki to Peppa ,pomysłowy Dobromir :confused2:(czemu nie wiem to dość skomplikowana bajeczka) Tomek no i w zasadzie cały program z Baby TV przytulaczki,Czarli i cyferki,Tuli no i masa piosenek jest :-D bajki typu Smerfy czy Pszczółka Maja jakoś na razie poogląda parę chwil i zaczyna się zajmować czym innym.Dory nie oglądała .
Na zajączka zawsze coś było najlepiej wspominam Wielkanoc na wsi wtedy szukało się słodyczy i zabaweczek na dworze .:-):happy: ale było radochy .
Zoyka u was z panem J to bywa ,a potem wieka M jak miłość ;-),a przedszkole to super sprawa za rok też będę się o nie starała nawet jakbym miała dalej nie pracować to zawsze coś więcej da się nawet przy domu zrobić :tak:,a dziecko też ma towarzystwo bo niestety towarzystwo mamy w pewnym momencie to za mało

Ania GArfield to jest to, Mia wola 'Garfi' czy jakos tak, ale tez szał jest :-) Dobrze, ze macie diagnoze!
Ja jutro ide do gastrologa z moim zoladkiem, zobaczymy co powie..

Witam wszystkie Ciężarne, przyszłe Mamy! :tak:
Proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej Waszych praw w pracy, która posłuży mi do celów naukowych. Ankieta jest anonimowa, ma w sumie 30 pytań i wypełnienie jej zajmie dosłownie chwilkę. Myślę że te badania są również w Waszym - przyszłe Mamy, interesie. Będę bardzo wdzięczna za pomoc, Pozdrawiam i przesyłam link do ankiety;)
Ankieta - Wiedza kobiet ciężarnych na temat praw pracy związanych z macierzyństwem oraz ich przestrzegania przez pracodawców

hejka

Aniu - mój punkt G został sowicie połechtany w poniedziałek, shoppinG zakończony nabyciem odkurzacza - to był główny cel, a poza tym 2 pary spodni dla Alinki i sukienka dla mnie (prezent od męża na urodziny) - potrzebowałam ładną sukienkę, bo 11 maja jesteśmy zaproszeni na I komunię córki naszych przyjaciół. Buty do sukienki mam, żakiet też, jedynie nowy stanik by się przydał i takowy planuję nabyć w najbliższym czasie.
A dziś z kolei zrobiłam już część zakupów jedzeniowych, bo pomału trzeba by się zebrać do pichcenia.

Zoyka - gratuluję miejsca w przedszkolu!!

Flo - super, że macie taki wybór przedszkoli i że jest choć jedno sensowne.

Nie pamiętam co komu jeszcze.

Misia, Majuska, Kłaczek, Andzike, Flo - hop! hop!

Heloł
wciągnęło mnie dziś odgruzowywanie chałupy - duży metraż potrafi być przekleństwem.
Poza tym noc koszmarna, bo Maks o 3 wylądował u nas w łóżku. Więc się nie wyspałam, wszystko mi się poprzestawiało i nie mogę złapać normalnego rytmu.
Ollena - jajka jemy ( ale tylko od kur wolnych), mleko i pochodne też. Natomiast co do jajek na święta - przez całe lata różne babcie, ciocie, tudzież życzliwe mamusie koleżanek i kolegów na wieść o tym, że nie jem mięsa reagowały zawsze i niezmiennie tekstem " to dostaniesz jajko"... Jadłam te jajka potulnie i chyba się najadłam za wszystkie czasy, bo mi absolutnie przeszedł entuzjazm do jajek. Raz na pół roku mnie weźmie ochota na jajko na miękko na śniadanie i to wszystko.
Jeśli chodzi o ewentualne próbowanie przez Maksia mięsnego jedzenia innych dzieci - no cóż, nie zastrzelę się jak się zdarzy.
Andzike - planowaliśmy przedszkole od września, ale w tym układzie zaczniemy w sierpniu od tej opcji pobytu z dzieckiem. I na początek przewidujemy opcję skróconą, czyli pobyt do południa.
Swoją drogą z trudem do mnie dociera że te nasze maleństwa już takie duże. Kiedy to zleciało?
Zoyka - gratuluję wysokiej pozycji na liście! A co do J. to pewnie jak zwykle się pogodzicie niebawem.
Anko - to dobrze, że macie diagnozę i odpowiednie mleko. :-) BTW - poczytaj sobie jakieś wegańskie przepisy, może znajdziesz inspirację czym można zastąpić różne laktozowe rzeczy tak, żeby Wandzia mogła jeść.
Katrina - ouuu... łechtanie punktu G odkurzaczem... ekstremalny pomysł ;-)

Co jeszcze... u nas jakoś się upominków od zajączka nie praktykowało. Chociaż zwyczaj szukania słodyczy wydaje się fajny - muszę to przemyśleć ;-)
W kwestii rozrywki króluje niepodzielnie Masza i Niedźwiedź. Wczoraj była rozpacz, bo padł dźwięk w komputerze, i Masza niby była ale milczała, no i to nie było to.
Wszekie kanały dziecięce w TV z ich całą ofertą możemy sobie wsadzić - zero zainteresowania. Za to chętnie oglądamy programy o zwierzętach. Wszystkie.
No to dobranoc, wpadnę rano z kawą...

Hej!
Ja pracuję, zmęczona jestem i czekam z utęsknieniem do soboty, w domu mam sajgon i wiem, że tego nie ogarnę przed świętami na pewno, muszę z tym bajzlem spędzić święta niestety:sorry:
Zimnica u nas taka, że hej, coś mnie znowu przewiało i gardło mnie boli, w dodatku atmosfera w Łańcucie już mi mocno ciąży ( tylko czekać na kropelkę która przepełni kielich goryczy i wyjdę w połowie psa:-p ) i tak wogóle to nie mam humoru kompletnie, nawet na odrobinkę odstresowującego browarka nie mam smaka:sorry:

reklama
Czesc,
wyspana jestem jak nie wiem co, bo wczoraj Wanda padla o 21 wiec pospala rano do 7,30 :-D to sie nazywa zycie.... :)))
Katrina wlasciwie kazda kobieta ma punkt G, ale u 80% znajduje sie on tylko w shoppinGu :-D zaliczam sie do tej wiekszosci. Lubie zakupy jezeli mam przy sobie pelna karte kredytowa :) widze ze u Ciebie jest podobnie i lechtanie odkurzaczem jest lepsze niz wibratorem :-D
Flo dziekuje, chyba musze cos poszukac wiecej z dietami chociaz tak naprawde slodycze sa najwiekszym problemem, w czekoladzie jest go za duzo, ciasteczka i babeczki tez odpadaja :sorry: poki co ratuje sie galaretkami, ktore zmija uwielbia.
Wczoraj ogladalam arcydziela rysunkowe stworzone przez moja corke i doszlam do wniosku, ze tylko Salvadore Dahli bylby w stanie to rozszyfrowac... artystka to raczej nie bedzie. Bohomaz okrzykniety radosnie kocim ogonem przypominal raczej weza boa po silnej niestrawnosci, kocie oko zas bylo replika Dark Ridera:-D Na szczescie dziecie tanczy i spiewa ludzkim glosem i tutaj mozna doszukiwac sie jakiegos talentu :)))
Zwoluje na kawe!!!

Do góry