reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka nie dodaje bo bym umarla na skret zoladka. Moja mama tez juz dawno nie dodaje do pierogow bo cebula im nie sluzy. Takze ser, ziemniaki, maselko, przyprawy i tyla.
Czosnek lubie (nie do wszystkiego) ale tez nie moge bo za ciezki :(

reklama
Zoyka - pomidory suszone w oliwie to podstawa :-) nawet mój m. zasmakował i Kubul też. W biedronce czasem bywają całkiem fajne.
Chyba nie pisałam, że u mnie w masarni pokazała się marynowana słonina no i ... pochwaliłam się znajomemu no i ... wczoraj dostał list polecony z kawałem słoniny :-D Muszę powiedzieć że poczta stanęła na wysokości i przesyłkę dostarczyła w 24 h(a).
to jest fajne:
Roladki z kurczaka z ricottą i suszonymi pomidorami | Ulubione Przepisy

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,
Przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia występującego w ciąży i czynników ryzyka które mogą predysponować do wystąpienia nadciśnienia w ciąży i połogu.
Jeżeli macie wolne około 10 minut zapraszam do wypełnienia ankiety ( w badaniu mogą wziąć udział wszystkie panie ciężarne oraz w okresie połogu niekoniecznie z nadciśnieniem)

link do ankiety
Nadciśnienie tętnicze a ciąża - ankieta z Ankietka.pl

Z góry dziękuję
Pozdrawiam serdecznie
Ania

Cześć dziewczyny,
Przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia występującego w ciąży i czynników ryzyka które mogą predysponować do wystąpienia nadciśnienia w ciąży i połogu.
Jeżeli macie wolne około 10 minut zapraszam do wypełnienia ankiety ( w badaniu mogą wziąć udział wszystkie panie ciężarne oraz w okresie połogu niekoniecznie z nadciśnieniem)

link do ankiety
Nadciśnienie tętnicze a ciąża - ankieta z Ankietka.pl

Z góry dziękuję
Pozdrawiam serdecznie
Ania
Droga polozna1 :-)
żadna z nas nie jest aktualnie ani w ciązy ani w połogu :-) a tego co pamiętam również żadna nie miała nadciśnienia tętniczego :-)
Nadciśnienie to my mamy jak nam m. krwi nieco napsują :-D

Ollena zapomniałam Ci powiedzieć : rozmawiałam z facetem z AFW nt. Twego ulubionego skalpela pani Ch. i pan stwierdził, że można sobie zrobić KUKU bo te ćwiczenia wymagają świetnej kondycji i formy. Takie narośle kanapowe raczej się uszkodzą.
Znalazłam coś takiego (znajoma ostatnio zaczęła chadzać na pilates) :
https://www.youtube.com/watch?v=zfFY-Di8wPw
Pani robi świetną rozgrzewkę :-)
https://www.youtube.com/watch?v=XV3g2c9SC-g

Ale miałam dzień...
Mój projekt nie przeszedl na Komitecie, HR podniosły takie larum, że zrobiło się gorąco... Jedyny plus, że szef się w końcu ogarnał, że bez jego decyzji pewnych rzeczy nie popchnę... :no:
W każdym razie miałam stan przedzawałowy i siedziałam w robocie do 21. Z jednej strony mam dość, z drugiej jestem nakręcona, bo widzę światełko w tunelu na powodzenie...

Flo, majuska! kojarzycie mojego ex-tymczasowicza Szoko? Pies zaginał, ponad rok po adopcji, szukaliśmy go bardzo długo, Dorota, która go adoptowała straciła już nadzieję :-( a Szoko wczoraj się odnalazł! po dwóch latach od zaginięcia!!! :-D:-D:-D Dziś wrócił z pańcią do domu, nigdy nie można tracić nadziei :-)
Historia Szoko jest tutaj :-)
https://www.facebook.com/photo.php?...67582083.64179.100002240965537&type=1&theater

Dopijam browarka i idę spać, jutro jadę z Kacprem wymienić opony i zobaczyć czy domek na działce stoi po zimie :-)

Hej!

Jestem zdruzgotana psychicznie i fizycznie po dniu dzisiejszym, a jutrzejszy wcale nie wygląda lepiej
Kaśka ma jakiegos ropnia dziąsła, czy kości, nie wiem już sama, Ketonal działa przez godzinę, potem wyje z bólu, antybiotyk je, ale póki co nie przynosi to ulgi....pies się strzygł 4 godziny, niedobry i zafilcowany, umieram:no:
Jedyne plusy to, że nie będzie rozwodu, bo sie nie pożarłam ze starym i Paćka dzielnie zniosła szczepienie

Andzike w szoku jestem co do Szoko:szok:

Zazdroszczę Wam tych "rozprawek " o jedzeniu, ja nawet nie mam siły jeść..

Dopijam browarek na skołatane nerwy i uderzam zaraz w kimono...

Edit: a wiecie , że mój dzielny maluszek był dziś do przychodni ubrany w pieluchę, a mimo to w poczekalni zasygnalizowała, że chce siusiu i poleciałyśmy do kibelka, zrobiła na sedes :)) a u p. doktor była idelanie grzeczna, wszystko można było zbadać, potem "ugryzł komarek" i troche pochlipała, ale ogólnie rewelacja :))))

Ostatnia edycja:
Melduje sie trupem. Mynda mnie wykonczy. Wstaje po 5, w dzien nie spi. Za to zrobil sie wqrwiajaco asertywny.
- Karol, kakao!
- Ide!
plynie czas...
- Karol, kakao, mowilam!
- Sio sies? Nie sysie!

Dzis kombinowal jak sobie kark skrecic spadajac z lozka, a kiedy zaliczyl zjebke, stwierdzil ze jest "pisikadze".

Pampers po nocy podlany - jeszcze tylko w nocy zdarzaja sie wpadki. Za dnia wola, a jesli nie ma w poblizu toalety, trzyma.

Hej, witam z tostami z dzemem ;-)

misia dla mnie skalpel idealny, ja miesnie jakies tam mam, latami cwiczylam w domu, pozniej na silowni, pozniej znowu na silowni. Skalpel pierwsze 2 dni ostry ale ZAWSZE dochodzilam do konca a pozniej po dluzszym czasie juz zero wysilku przy tym. Efekty boskie! Szkoda tylko, ze teraz zapalu brak.
Za to drugi - Killer Chodakowskiej juz nie dla mnie, za ciezki.
Mel B. boska!!!!!!! uwielbiam ja!

Majuska wspolczuje Kasi baardzo, daj znac czy jej troche przeszlo! Gratulacje dla Paci, zdolniacha!

Andzike gdzie ten piesek byl 2 lata?!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry