reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Witam się w prawie samo południe.
Aniu - Dziękujemy I wzajemnie. Dla Wandzi dużo zdrówka I samych dobrych dni.

U nas.... dzieci dobrze spały choć u nas jest cyrk z zasypianiem. Tyle że był wczoraj u nas kolega z którym nie widzieliśmy się kilka miesięcy I tak sobie posiedziiśmy do późna (tzn. Wczesnego rana).

reklama
Cześć dziewczynki

Wiecie co... ja programowo nie oglądam nic co mogłoby mieć związek z polityką. Dawno temu doszłam do wniosku, że mnie to wszystko mierzi i zniesmacza i mam to gdzieś, po co ja się mam denerwować?
W sprawie gender - muszę stwierdzić, że to majstersztyk! Jakżeż cudownie zadziałała złowroga ideologia gender ... kto jeszcze pamięta, że na początku była mowa o przypadkach pedofilii w KK?
Ostatnio będąc służbowo w kościele słyszałam przypadkiem modły kółka różańcowego o " uchronienie kraju przed zgubną ideologią gender". Mój mąż postanowił poudawać głupa i po prostu księdza zapytał " a o co chodzi z tym gender?" no to się dowiedział , że o to, że dziecko to się rodzi człowiekiem, a płeć sobie może wybrać...Z kolei przyjaciółka przyjaciółki wylądowała w szpitalu i na sali miała dwie panie zaciekle plwające na gender. Też zadała pytanie o co w tym chodzi, tym razem chodziło o to, że ONI ( ?) każą dzieciom w przedszkolach rozbierać się do naga a potem przebierać w jakie chcą ubranka i chłopcy się ubierają w sukienki, a dziewczynki w spodnie!!!! Zgroza, zwłaszcza to ostatnie.
Anyway, jeśli poziom wiedzy polityków jest taki, to jest to po prostu jedna wielka, smutna i żałosna żenada.

A w sprawie spania: Maks zasypia jakoś około 21. Wcześniej kolacyjka, kąpiel, potem przez chwilę jeszcze może się pobawić w Maksiarni, ewentualnie obejrzeć swoje ukochane wyścigi traktorów w błocie. Przynosi sobie z dołu jakąś płytę, włączamy muzykę i pakujemy się do łóżeczka. Ja siadam przy łóżeczku i czytamy. Jak zaczyna próbować terroru to mówię
" ok, rób sobie tu co chcesz, ja wychodzę". Zawsze skutkuje. Jeśli zbyt długo nie chce zasnąć to się przenoszę do własnego łóżka i zalegam z książką - jestem w odległości 1,5 m, ale nie gadam, nie reaguję na zaczepki. Z reguły obywa się bez awantur.

Anko, Katrina - buziaki dla Waszych maleństw z okazji kolejnych misięcznic. Rany, jakie duże już te nasze bachory!

Czytajac Flo doszlam do wniosku, ze jestem pod wplywem ICH oraz szatana i krzewie gender w domu.... Wanda biega w spodniach codziennie i przez to zaburzam jej poczucie plci :-)
Ollena dzieci mniej sikaja przez sen i kompletnie nie pojmuje idei podawania zdrowej Mii ibumu :no:
Moj koszmarek odmawia spania, odnosze wrazenie ze probuje je wyrzucic z jadlospisu, ale koniec bedzie taki sam jak zawsze. Padnie na sofie popoludniem i zasnie pozniejszym wieczorem. Godzine miotala sie w swoim lozeczku i w koncu wzielam ja na dol. Probuje wlasnie zbierac mokre pranie z grzejnikow przy wtorze mojego ryku oburzenia.

Wrzucilam sobie jaka wypowiedz ks. Oko... Wystarczyly mu 2 minuty zebym nie wiedziala czy sie smiac, czy jestem wkaczona na tego idiote.

Idiota ponoć zwrot pochodzący ze starożytnej greki oznacza tego który nie interesuje się politykom jestem IDIOTOM i dobrze mi z tym:-).U nas raczej rytm dnia mamy jednakowy od kiedy Amelka się urodziła raczej nigdzie nie wyjeżdżamy chodzi spać po kąpieli ,butli i modlitwie około 20-tej i wstaje zależnie ale przeciętnie to 8 rano .W dni słoneczne to nawet 6 w dni pochmurne 9.Misia zgadzam się z owym dorosłych leniem momentalnie przeistaczającym się w terroryzm dziecięcy .Fakt One są w tym mistrzami by każdą naszą słabość wykorzystać przeciw nam:eek:.Amelka śpi od 14tej więc idę ją budzić bo by się cały misterny plan mi rozsypał :-D

Katrina i Ania - całusy dla Dzieciów :-D
W ub. tygodniu w Wysokich Obcasach była świetna rozmowa o gender z panią Barbarą Limanowską:
Barbara Limanowska: Co to jest gender
jak znajdę całość to wrzucę.
a tu jest fajny o nagości: Nagość w rodzinie
Flo doskonale wiesz że KK musi mieć WROGA: była nim lewica (ale za czasów Millera KK odzyskał najwięcej majątku, kasy itd. ..) feministki, liberałowie, TVN, in vitro, Hallo Kitty a teraz na fali pedofilii mam tego DŻENDERA.

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy dobrze ujmę w słowa to, co chciałabym Wam przekazać.
Wydaje mi się, że w Polsce temat gender został wywołany jako temat zastępczy (tak jak napisała to Misia).

W wielu krajach - głównie w Azji, ale nie tylko istnieje od dawien dawna tzw. trzecia płeć i jest to normalne, nikt nie robi z tego jakiegoś halo.
Wynika to głównie z kultury, religii, ale chyba czasami też z innych przyczyn. Mam tu na myśli fakt, że np. na Filipinach (chyba nie tylko tam) głową rodziny nie jest ojciec (mężczyzna), tylko matka (kobieta) i bardzo często chłopcy wychowywani pod silnym wpływem mamy często wyrasta na takiego bardzo zniwieściałego osobnika i określa sam swoją płeć jako właśnie tę trzecią. Jest to normalny proceder, powszechnie akceptowany, tolerowany i nikomu nie zagraża - żyja tak od lat i funkcjonują - czyli da się.

W Polsce mało kto wie, że oprócz homoseksualistów i tranwestytów (którzy zagrażają kościołowi) są jeszcze hermafrodyci - to co oni kim są tymi genderami, którzy tak strasznie zagrażają wszystkim (czy Kościołowi)?? Nikt nie patrzy na ich dramat - bo niewątpliwie jest to nie spowodowane ich winą, a oni muszą z tym żyć.

Możecie się ze mną zgadzać lub nie - to wyłącznie moje zdanie.

Katrina - oczywiście, że istnieją różne takie zjawiska - to o czym Ty wspomniałaś, i te wymienione przez Kłaczka i jeszcze inne. I zawsze istniały.
Skądinąd kultura chrześcijańska zawsze była niesłychanie opresyjna wobec wszystkich tych odmieńców, niestety. Natomiast teraz - takie mam wrażenie - rzucono słowem "gender" licząc na to, że da się z tego wykreować wroga publicznego, bo tak na prawdę nikt nie wie co to jest...
Jak ten gender padł z ust pewnego hierarchy to pomyślałam, że to z jego strony straszliwa arogancja - sądzić, że ludzie, że wierni, wyznawcy są tak głupi że się na to złapią, że nie sprawdzą co to jest ten gender...Myliłam się. Psiakrew, myliłam się. Nikomu do głowy nie przyjdzie, żeby choćby w wikipedii definicję przeczytać, im jest tak przeraźliwie wszystko jedno czego aktualnie nienawidzą...

reklama
Amelka z koleżankami i jak ujeżdża swojego konika:-) 100_2133.jpg100_2134.jpgI jak Zoyka Ci idzie ze zmiana snu u Julci ,a i zapomniałam napisać ,że Julci ładnie w berecie co prawda beret babci ale może jakś z H&M lub z Zary by jej kupić?Amelce tez ładnie w beretach np w takich wiązanych czapkach mi się nie podoba

Załączniki

• 100_2133.jpg
    100_2133.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 63
  • 100_2134.jpg
    100_2134.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 64
Do góry