reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

A ja w ogole nie wiem o co chodzi w tych centylach i tym wykresie... jest rozowa kropka i pokazuje na lewo 25. Nie wiem o kaman..znaczy, ze na 25centylu?

Mojej kuzynki 2,5 latka ciagle choruje, wszystko lapie i ciagle kaszle. CHodzi do zlobka wiec mysleli, ze to normalne. Moja mama im podpowiedziala zeby ja odrobaczyli, ze moi tez kaszleli ale im przeszlo po odrobaczeniu od razu. Zrobili 2 dni temu Kalince badania..dzis wyszlo, ze ma gliste ludzka:( dzis byly u nas, kuzynka jest zamalana:(

NApisze pelny jadlopis Mii.

S: jajecznica z jednego jajka, 1/3 tosta z maslem.
3 kesy parowki
160ml kaszki mleczno-ryzowej
miska zupy (bez zasmazki jak zwykle, czasami troche smietany lub mleka)
1/3 mielonego z ziemniakami
zaraz po drugim daniu wypatrzyla kaszke Smakije (polecam! jedyny deser bez chemii i innych syfow)
1 maca, ze 2 herbatniki
pol malutkiej parowki i 2 kesy chleba
180ml kaszki

Wydaje sie ogromna ilosc, ale ona je poprostu wszystkiego po odrobinie, jedynie zupy czasami wiecej wciagnie.
NO i ten typ ma tak, ze musi sprobowac wszystkiego co inni jedza..

reklama
Wanda dzisiaj zjadla na sniadanie pol tosta z maslem, na obiad 1/3 piersi kurczecia w panierce z ziolami i zagryzla polowa ziemniaka, na deser pol jogurtu i kilka miskow haribo. Teraz pije 4 kubek mleka i na kolacje raczej nie mam co liczyc.
Stoje sobie tylem do mego dziecka i slysze "hau brum, hau brum"... ogladam sie a moje dziecko czyta ksiazeczke w ktorej pies jezdzi motorem :-)

Ollena zobacz według tego co dała kłaczek ,a te centyle u Miji to w wadze czy wzroście? ,a 25 centyl znaczy tyle ,że na 100 dzieci 25 ma ten sam wzrost czy wagę co twoje dziecko to są dane statystyczne dlatego uważam ,że BMI jest sporo lepszą metodą, pisze wyraźnie normalna waga,nadwaga ,otyłość czy niedowaga

Azula na wykresie i wzrost i waga wychodzi mi 25 centyl. Z obliczen kalkulatora klaczka wychodzi 50 centyli. Takze nie wiem ktore prawdziwe.

Ollena glisty można łatwo sie pozbyć to nawet z piaskownicy czy niedomytej marchwi można dostać więc niech kuzynka sie nie martwi:tak:

No to ja napiszę jadłospis Stasia.

Dzisiaj np. rano o 6 mleko na śpiąco.
Jak wstał zjadł serek.
Potem śniadanie, 2 tosty z almette, ale zjadl 1
Ok. 12 jabłko + banan
Obiad, ziemniaczki + mięso w sosie, ale nie zjadł właściwie nic
Ok. 17 kanapka z szynką, szynka zjedzona chlebek nie
Kaszka na noc.

reklama
Angelka, Stas wysoki! :-)

Azula glisty baardzo trudno sie pozbyc z tego co wiem, znajomi lecza syna juz rok, nawet leki z USA sprowadzali i to cholerstwo wraca albo ciagle jest.
Pamietam mialam kolezanke w gimnazjum ktora cale 3 lata gimn sie na to leczyla..
Btw pani na bilansie stwierdzila, ze MIa bardzo drobna i szczupla ale widocznie po mnie.

Do góry