reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

hej, znowu pada.

Podobnie jak Olena uważam ze serek to nie śniadanie. Tak naprawdę to wszystkie te serki to badziewie z syropem glukozowo-fruktozowym.

Julka nei jest gruba, jest duża. Doszłam do wniosku ze je prawidłowo ale za duze porcje i trzeba wyeliminować owoce do raz dziennie i wprowadzić codziennie zupy. Tutaj Olena ma bardzo dobre podejście z tymi zupami.

reklama
Zoyka... 88cm i 16kg wagi, tak? Karol wazy 17kg i ma 96cm - jest duzy, w sensie masywny, ma duza glowe, szeroka klate, generalnie jest "kwadratowy", ubity, cholernie silny, ale ma tez pulchne lapki, po malej faldce na udach, czyli chudy nie jest. Porownaj proporcje wzrostu i wagi. Dobra opcja jest tez wrzucenie parametrow dziecka w siatki centylowe - jesli waga i wzrost sa na tym samym poziomie (na tej samej linii), jest ok, ale jesli waga jest znacznie wyzej niz wzrost, to dziecko ma nadwage. I odwrotnie - jesli wzrost jest znacznie wyzej niz waga, mamy dziecko ciut przychude.

Azula buuu niestety jak cos do kubla sie nadaje to waniajet a jak smierdzi to musi to byc niezjadliwe dla mnie;-)
Zupy sa bardzo zdrowe dla dzieci bo mimo gotowania maja duzo wartosci odzywczych. Oczywiscie pod warunkiem ze nie sa zaciagane zasmazka z maki.

Hełoł :-)
Zoyka wg mnie Julka zjada 2 śniadania i 2 kolacje. Ale ja się nie znam. Do tego wciąga łakocie u Twojej mamy i sąsiadki i wystarczy.
Moje menu jest monotonne: 1/2 bułki z ziarnek z plastrem białego sera, owsianka lub serek z pomidorem. Jajecznica okazjonalnie - wędliny op poranku w żadnej postaci nie potrafię nawet przełknąć.
Ollena - zupa to podstawa ale bez zasmażek, zaciągania mąką. Całą jesień Kubula jadał dyniową na zmianę z krupniczkiem :-)

Julka od urodzenia była na 90-95 centylu wagowym i urodziła się pulchna (5200) . Nigdy u niej waga nie szła proporcjonalnie do wzrostu.
Dla mnie ma o jakieś 2 kilo za dużo.

reklama
Do góry