reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Czesc z kawa :-D
Zoyka u mnie jest kladzenie do lozeczka, Wanda nie ma mozliwosci wyjscia bo nie wyjelam szczebli i siedze przy niej okolo pol godziny zanim nie zasnie. Jak mi histeryzuje - ani jedna lza nie leci tylko jest wrzask - to po prostu rykne na nia "kladz sie" i zapada bloga cisza a dziecko powoli zasypia. Niestety beze mnie nie chce lezec i wysiaduje przy niej. Nie ma usypiania w moim lozku, na rekach, kolanach itd.
Wieje okropnie od wczoraj i sieka deszczem. Pogoda jest do bani bo lby urywa od wichury.

reklama
Katrina Kuba podobny do Alinki i piękny cherubinek :-Dkiedyś loczki zetniesz ale na razie chyba niczemu nie przeszkadzają.Niestety Amelka nie dość ,że podziębiona to jeszcze trójki idą o 3 w nocy jęczała i jęczała i miała zębową kupę i już czerwony tyłek:wściekła/y:(dwie wcześniejsze pobudki na picie)potem już spała ze mną do rana.Z zasypianiem nie ma problemów jest kąpiel, flacha,modlitwa,smoczek i śpi .Gorzej obecnie przy ząbkowaniu czyli bóle,koszmary i kupiszony rezultat biorę ją do siebie bo bym nie spała słysząc za ściana jęczące lub drące się dziecko.Wczoraj była u nas siostra z mamą szwagier i ich dzieci .Maluchy dostały znów prezanty.Borys kolejne auta ,a Amelka zabawki do kąpania Fischer Prica oraz lalkę w stylu lalki Basi z firmy simba.Lala jeździła autami borysowymi ,a w kąpieli dzieci fajnie się bawiły i bez zabawek z FP ,a z zabawkami to by i posiedziały chyba do zamarznięcia wody:-DPotem wrzucę foty czapki którą zrobiła dla Amelki jej bratowa :-)

Flo, kocham Twoja tesciowa! :-D

Co do "Jak krzykne na dziecko"... Karol probuje manipulacji. Kiedy go usypiam w poludnie, np. pcha mi sie natretnie z buziakami i twardo sie bedzie calowal, przytulal, byle nie lezec. Kiedy sie na niego wydzieram o cos, przylatuje, przytula sie, patrzy w oczy z tym swoim "usmiechem na specjalne okazje" i chyba mysli ze teraz ma zalatwione.

Zaskoczyl mnie ostatnio... Bawiac sie, spytalam gdzie ma oko - banal, ktory potrafi duzo mniejsze dziecko, wiec nic dziwnego ze pokazal. Wiec poszlam dalej... ucho, glowa, wlosy, nos, buzia, brzuch, pepek, reka, noga, stopa, palce, tylek, "sikawa", kolano... Ja nie wiem, kiedy on to zalapal.

100_2129.jpg100_2128.jpgAmelka w czapeczce która jej zrobiła wczoraj Natalka może jeszcze zdąży przed wyjazdem dorobić komin na razie ja z szaliczka coś ala komin zrobiłam.No jestem taka zadowolona naprawdę Super :tak::-D:happy2:

Załączniki

• 100_2128.jpg
    100_2128.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 64
  • 100_2129.jpg
    100_2129.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 52
Hej,
Widze, ze zyjecie po swietach, ja tez, ciagle zjadamy resztki, czuje nowe boki;)

Katrina ale jaja z tymi obierkami, skad to sie wzielo? u nas zadnych tego typu rzeczy nie ma. Kuba superowy, wlosy zapuszczac!

Zoyka ale Ty sie dziwisz, ze Julka spac nie chce wczesniej jak o 22 skoro napisalas, ze wczoraj wstaliscie o 10? Jak wstaje o 10 to juz niech nie spi w dzien, wtedy pojdzie spac 19-20. Mia ostatnio wstaje o 7, drzemke ma do 13 bo max o 13 ja budze i idzie spac po 19. Lux bo i ja sie wysypiam i za pozno spac nie chodzi.
No i chyba zrobiliscie blad z wymiana lozeczka na takie bez szczebelek. Ja sobie tego nie wyobrazam, Mia tez by uciekala, walila by w drzwi od pokoju itd. Mysle, ze pozyczcie od kogos lozeczko, wkladajcie i wychodzcie, mozna dac ksiazeczke czy nawet album ze zdjeciami zeby ogladala az padnie.. ja tak ostatnio robie w dzien jak Mia za bardzo pobudzona jest.

Ja dzis od 7 rano zakupy w Zarze robilam :-) Kupilam Mii trampki na wiosne m.in. :-)

U nas prezentowo super, dzieci nostaly kolejne zabawki, gry, Mia kiecke z Flawless czarna, bosko wyglada:) Ja dostalam kosmetyki a od Marsa bilet do PL na wielkanoc, podobno reszta prezentow czeka w IE.

Ostatnia edycja:
Cześć,

Święta i po Świętach.

Olena - my nigdy nie mieliśmy łóżeczka ze szczebelkami. Od początku JUlka miała łóżeczko turystyczne. Spała w nim do roku. Potem spała z nami a od dobrych kilku miesięcy śpi w normalnym łóżku.

Umówiłam rano Pediatrę. Od kilku dni Julka nei miala apetytu i zauwazyłam podczas mycia zębów mocno zaczerwienione dziąsła nad górną dwójką,trójką i czwórka. Wczoraj po południowej drzemce była płacząca , bez apetytu ( nie chciała obiadu ) i miała 39 stopni. Dałam nurofen i po godzinie było OK.

Tknęło mnie i pojechaliśmy do lekarza. I dobrze zrobiłam. Julka ma zapalenie dziąseł i jamy ustnej. Dostała septolux do psikania 4 x dziennie i nystatynę do pipetowania też 4 x.

Skąd ta bakteria w jamie ustnej ? Podobno to częste u dzieci.

Julasia bala się doktora i wstydziła. Podczas badania był płacz. Poprosilam o osłuchanie serduszka w związku z tym sinieniem w koło ust podczas emocji. Zbadał i powiedział ze wszystko jest OK.

Zoyka no moze byc turystyczne, my tez takie mamy i wole go od zwyklego bo dziecko nie wali glowa w dechy.

Biedna JUlka, dobrze ze poszliscie do dr! MOjej kuzynki mała tez to miala, to jest od wkladania brudnych rak do buzi, od smoczka z podlogi wkladanego do buzi i tego typu rzeczy. Wajrus.

Maly paskud... Haslo tygodnia brzmi: "No, posie sie!" (No, prosze cie!) Dostaje opieprz, slysze haslo tygodnia. Nie pozwalam na cos, haslo tygodnia. Chce zebym mu dala pic - haslo tygodnia. Na kazda sytuacje, tylko w roznej intonacji.

Heloł :)
wróciłam z sushi z koleżankami, chłopaki po mnie przyjechali wracając od dziadków, szkoda, bo pewnie bym dłużej posiedziała :sorry2:
Nowy Świat pięknie przystrojony, jutro chcemy się wybrać na spacer :-)

Zoyka - dobrze, że poszliście do lekarza, Kacper miał to samo w lipcu - zapalanie jamy ustnej wywołuje to samo cholerstwo co wirus bostoński :no: najgorsze, że to lubi wracać, chociaż u nas odpukać, od lipca spokój:sorry:
Ze spaniem też póki co nie ma większego problemu, chociaż z sentymentem wspominam czasy jak Kacper padał o 19... teraz chodzi spać ok. 20-20.30, P. go kąpie i idzie usypiać, ja się nie wtrącam :-D ale jak P. pracował przez miesiąc poza Warszawą to miałam problem - Kacper tak się przyzwyczaił, że zasypia z tatą, że zasypianie przy mnie miał w poważaniu - robił wszystko byleby nie usnąć:no:
Ollena - ja dziś byłam na moment w galerii handlowej, odebrać prezent dla koleżanki i wyszłam stamtąd mokra - dzikie tłumy żądne wyprzedaży...:no: też mam w planach kupno paru rzeczy, ale chyba zrobię to też przez internet,bo realne zakupy mnie przerażaja:-D w Smyku są wyprzedaże 50%, kupiłam Kacprowi kilka bodziaków i dresy :tak:
azula - bardzo ładna czapeczka na bardzo ładnej Amelce!
katrina - z tymi loczkami Kubuś faktycznie wygląda jak cherubinek :-) Kacprowi też się trochę włosy kręcą, ale babcia czuwa i przycina jak tylko są za długie :-)
majuska - bardzo chętnie przesłałabym Ci Szirę, ale obawiam się, że żaden kurier nie byłby w stanie dotargać takiej ciężkiej przesyłki :-D ostatnio na komentarze "ale ona przytyła":szok: mamy dwie odpowiedzi:
- pasiemy ją, żeby wynajmować ją jako powierzchnię wielkoformatową
- dobijamy do 25kg, żeby mogła być honorowym dawcą krwi dla psów :-D
A tak na serio, to P. zamówił dziś 13kg worek karmy light i znów wracamy do sumiennego odchudzania psów :sorry:
Flo - teściowa do zdecydowanego ubicia... może dogadacie się z Maksiem, żeby za każdym razem jak widzi babcię to odwalał takie sceny? może wtedy częstotliwość jej wizyt jeszcze bardziej by się zmniejszyła? ;-)

reklama
miałam dziś wykańczający dzień...dzięki starszej siostrze Patrycji...nerwów zjadłam a i wypstrykałam się z całego przedświątecznego utargu:sorry2:..zachciało się gnojowi prowadzić dorosłe życie, ale jednak nie do końca radzi sobie z nagłymi i niespodziewanymi atrakcjami, z którymi człowiek dorosły zmaga się od czasu do czasu, nie wpadając przez to w histerie, nie wydwaniając po nocach, nie śpiąc po nocach...ech :no:

Zoyka współczuję Julce, to musi być cholernie nieprzyjemne, oby szybko przeszło:tak:

Podejrzewamy ze starym, że Packa przeszła ostatnio jakiś skok rozwojowy, bo raz , że tego spania w dzień nie ma, potrafi sie długo i grzecznie sama czymś zająć, o wiele więcej gada, potrafi sklecać proste zdania no i widac, że taka kumata się zrobiła, ale to cieszy:-)

Do góry