reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Hej
Znowu padło na mnie? No dobra - KAWA!!!! Zapraszam wszystkich na pyszne espresso, czarne jak noc i gęste jak smoła.

Majuska - zimny browar to latem, teraz to może być łiskacz, jakieś wino...ostatnio o dziwo chodzi za mną czerwone.
Katrina - a co było Kubusiowi?
Misia - ale korona przewiewna, mogło Ci zawiać zatoki ;-)
Andzike - jak tam sesja? Nelka robiła za renifera a Szira za... bałwanka? ;-)
Gdzie jest Kłaczek?

Miłego dnia, ja znikam, idę pracować - RZYG !!!
Wczoraj miałam w ramach rozrywki i oderwania od pracy urodziny teściowej - RZYG!

reklama
Czesc,
spoznilam sie z wolaniem na kawe bo jakos od rana laze po chalupie i ciagle cos... Flo poprosze ale ja mlekiem profanuje napoj bogow :-D
Wanda w ramach dokarmiania zwierzat rozsypala swoje platki owsiane na wykladzine i z Tabrisem we dwoje zlizywali z podlogi co sie dalo :baffled: ona rodzynki a on reszte. Poza tym spala koszmarnie kaszlac i poplakujac co chwile, okropnie chrypi ale nie ma goraczki.
Siedzimy dzisiaj w domu i sie grzejemy, pogoda jest malo zachecajaca ze wzgledu na wiatr i chlod.

Dzień doberek

Witam sie z rana i dołączam z kubeczkiem.

Flo - tak do końca to nie wiem co było Kubusiowi.W niedzielę (półtora tyg. temu) była u nas teściowa ze starszą wnuczką, która była chora, tzn. bardzo kaszlała. Od środy Kuba zaczął pokasływać, ale tak sporadycznie i zaczęło mu się świecić pod noskiem. W piątek wieczorem miał już 38 stopni. Noc z soboty na niedzielę i następna były "pełne wrażeń" bo miał po 40 stopni. Ale na szczęście w poniedziałek już kryzys minął. Miałam w poniedziałek z nim iść do przychodni ( w sumie nie wiem po co), ale mały obudził sie rano o 10.56 i było już za późno na zarejestrowanie się. Od wtorku jest OK, troszkę jeszcze katar został. Podejrzewam, że wychodziła piątka, bo strasznie się ślinił pod smoczkiem i stąd szybkie złapanie infekcji (oczywiście z premedytacją uświadomiła babci wyniki jej nieodpowiedzialnego zachowania), poza tym wczoraj wieczorem bardzo zgrzytał ząbkami, a zawsze tak robi jak mu coś w buźce przybędzie, ale póki co nie dam rady zajrzeć, bo sobie nie pozwala.

Przyznam się, że byłam trochę przerażona, bo pierwszy raz którekolwiek z moich dzieci miało tak wysoką temp. i nie wiedziałam w razie czego co robić, jeśli będzie nadal rosła. Tutejsza służba zdrowia jak wiecie nieco inaczej funkcjonuje niż w Pl. Na szczęście udało nam się ją obniżyć. Oby nigdy więcej.

My po ciężkiej nocce, chociaz w sumie po ciężkim wieczorze, mój relaksowy browar został brutalnie przerwany prze Packi płacz, zarzygała kaszląc całe łóżeczko, po zmianie pościeli , powtórka egzorcysty po 15 minutach, potem zasnęła i spała do rana, nie wiem czemu tak, zaczęła się wreszcie flegma odrywać, czy co ? Od rana uskutecznia różne "oblicza", słodki aniołek przechodzi w złośliwego bachora, a potem znów przekaształaca sie w aniołka:szok::-D zaraz jednak zostawiam ją ze starszą siostrą i jadę do kundli do wieczora, to troche odpocznę:-p

Katrina dobrze że juz macie to za sobą, choróbska sa straszne:no:

Flo kończ wreszcie te Jeżusy, ileż można rzygać:-D

Hello :-)
Hello:-)
Wczoraj ogarnęła mnie taka niemoc, że sesji nie było… wróciłam do domu i nie miałam sił na nic, jak się okazało – sąsiadka też nie, więc sesję przełożyłyśmy.
Idę tyrać…:confused2:
Zdrówka dla wszystkich chorowitków, niedługo wrócę na dłużej:tak:

Katrina no normalnie się wzruszyłam. Też chcę takiego Mikołaja :)

Cześć,

Aniu przeraziłam się tą Waszą wyprawą. Oby Wandzi się nie pogorszyło.

Biedna Patrysia. MAjuska już lepiej ?

Znajomy Jarka mi przywiózł z Niemiec Persila 5,25 lawendowego. Nie trzeba używać juz płynu do płukania i jest antyalergiczny, Powiem Wam,ze całkiem dobrze się spierają rożne badziewia. Na plamy z marchewki dalej nie ma bata. Mama ciągle robi Julce soczki z marchewki i buraka albo z marchewki i selera. Za chwilę nie będę miała ani jednego ciucha bez plam od marchewki bo Julka chce pić ze szklanki i czasami się jeszcze zapomina i nie domyka buzi a wtedy leci po brodzie.

hełoł ...
Flo - pewno masz rację z koroną i przewianiem :-(
a do bólu głowy przysłużyło się wczorajsze spotkanie ... rozmowa ze znajomą pewną :-( ile razy o niej pomyślę chce mi się WYĆ.
Życie jest powalone :-(
Katrina dobrze że z Kubą lepie - zdrowie jest najważniejsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
napisałam coś na gz :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Przyjdę zwołać na kawę, chociaż to nie ja od tego jestem:sorry:..ale widze, że Flo juz nie daje rady:-D

Nie chce nic mówic, ale strasznie tu ostatnio spokojnie , czyżby jakies przesilenie?? słabica, zniechęcenie, przygnębienie??? Mi już przeszło, mam nadzieje, że i reszta dziewczyn wraca do formy:tak:

wiecie, że dziś piątek 13-go ?

1497808_737464406277361_1308361643_n.jpg

Stray jedzie kupić Paćce tor do jazdy resorakami:sorry::-D

Załączniki

• 1497808_737464406277361_1308361643_n.jpg
    1497808_737464406277361_1308361643_n.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 43
Do góry