reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Dziekuje za zrozumienie Dziewczyny, zapewniam jednoczesnie ze nie widac wszystkiego... kapcie Misia u nas tez gdzies sa pomiedzy lalka a pieskiem, skarpeta i pranie z kaloryfera zdjete. Po prostu obiektyw nie byl w stanie objac calosci saloniku. No wyc mi sie chce AAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

reklama
Hej,

Dzisiaj był u nas piękny i słoneczny dzień. Głowa mnie już nie bolała :)))

Naszło mnie na golonkę pieczoną .Macie sprawdzony przepis ?

Aniu - toż to codzienność. U nas jest tak codziennie jak JUla jest w domu. Składam to ciągle a Julka i tak przynosi .

Misia - Kubula mieszał gotujący się makaron ? :szok:

Misia - Kubula mieszał gotujący się makaron ? :szok:
tak Zoyka własnie tak :-( wziął łyżkę którą mieszałam i sobie mieszał :no: odebranie mu łyżki i krzesełka skończyło się wyciem na pół miasta.
Wczoraj próbował sobie narysować kreskę na powiece niebieską świecówką - nadal ma dwa oka :-D CUD.
tu masz przepisy na golonkę:
http://ugotuj.to/ugotuj/5408333/golonka+pieczona/p/
http://ugotuj.to/ugotuj/5408334/golonka+z+kapusta/p/
robię wg pierwszej koncepcji :-)
chyba zrobię tylko muszę nabyć sezam: http://ugotuj.to/ugotuj/-20084201/chalwa/p/

Ostatnia edycja:
Anka to norma :eek:Misia ja bym nie dała dziecku mieszać we wrzątku ,a niech się drze i wali głowa o podłogę.Znam chłopaka jest już dorosły po kilku przeszczepach skóry też jako niemowlak miał do czynienia z wrzątkiem niestety po dzień dzisiejszy ma rozległe blizny.Skóra dziecka jest cieńsza i delikatniejsza.

Azula czy ja mu pozwoliłam :wściekła/y: zamieszał raz i delikatnie bez gwałtownych ruchów wyjęłam mu z ręki łyżkę - potem było darcie na znak protestu.
Teraz moje słodkie synadło zrobiło sobie maseczkę z homo serka na włosy :-) twarz :-) i dłonie.

Misia no cóż pod groźbą kar wszelakich bym przeprowadziła własną wole trzy klapsy za walenie w szybę i są efekty,a nie lubię wręcz nie cierpię kar cielesnych(sama potem czuję do samej siebie niesmak ,a nawet odrazę)On jest cwany i bardzo zwinny będziecie musieli jakoś nad nim zapanować ,a im szybciej tym lepiej.A co do homo -serku to wie ,ze dzieci maja delikatna skórę i chyba chce by była taka jak najdłużej :-):-D

taa Azula miał w serku WSZYSTKO :-D Nie dałam jeszcze bestii klapa sama nie wiem jakim cudem :-D no i jeszcze jedno ... musimy z m. trzymać się razem :-D

Misia - zobacz to Chałwa i sezamki

cytat : "Nafaszeruj chałwą suszone śliwki kalifornijskie, następnie podsmaż je na maśle z odrobiną rumu i obtocz w sezamie.

Najbardziej u nas popularna chałwa sezamowa to tylko mały ułamek tego, co na świecie znane jest pod nazwą halva, halvas lub halava. Rodzajów chałwy jest wiele, a sezam to zazwyczaj jedynie dodatek fakultatywny. Najczęściej bazą jest kasza manna smażona na oliwie lub maśle, a następnie gotowana w mlecznym syropie z bakaliami. Po ostudzeniu gęsta masa zastyga w aromatyczne, lepkie ciasteczko."

reklama
Misia - zobacz to Chałwa i sezamki

cytat : "Nafaszeruj chałwą suszone śliwki kalifornijskie, następnie podsmaż je na maśle z odrobiną rumu i obtocz w sezamie.

Najbardziej u nas popularna chałwa sezamowa to tylko mały ułamek tego, co na świecie znane jest pod nazwą halva, halvas lub halava. Rodzajów chałwy jest wiele, a sezam to zazwyczaj jedynie dodatek fakultatywny. Najczęściej bazą jest kasza manna smażona na oliwie lub maśle, a następnie gotowana w mlecznym syropie z bakaliami. Po ostudzeniu gęsta masa zastyga w aromatyczne, lepkie ciasteczko."
Zgadza sie. Najpyszniejsza chalwe jadlam w pakolskiej knajpie - grysik z marchewka i pieron wie czym jeszcze, slodkia, aromatyczna, gesta brejka. PYCHA!

Do góry