reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ta drewniana kolejka jest super. W ogole drewniane zabawki. Karol ma drewniany pociag - lokomotywa i 2 wagony, ale na podwoziach sa pionowe kolki, na ktore naklada sie klocki i tak buduje sie nadwozia. Ma to od kilku dni, ale zabawka jest dyzurna.

reklama
Czesc, witam z kawa. Dzisiaj pobudka znowu o 6.00 ale noc calkiem fajna.
Wanda zaczela wolac "kupa" od wczoraj i to przed zrobieniem wiec dzisiaj wyciagam nocnik i zobaczymy co z tego wyjdzie :-D Na poczatku myslalam ze mam zwidy, ale zdecydowanie sygnalizuje ze za chwile bedzie cos w pampersie. Trzeba to wykorzystac i czesciowo odpieluchowac panienke :)))
W nocy znowu byl przymrozek, idzie zima wielkimi krokami chociaz wczoraj lalo przez niemal caly dzien. Dziwna ta pogoda.. w nocy przymrozki, rano slonce a wieczorem deszcz. Ciagle nie moge sie przyzwyczaic:-D

Ja dostałam Lego z Pewexu moja babcia cały rok tyrała będąc na emeryturze by mi kupić:tak:I to była zabawka którą się długo bawiłam .Chłopaki wychowani na lego.Adam pierwsze duplo od cioci dostał na roczek .Zestaw składał się ze śmieciarki ,ludzika i klocka z ilustracją kubła.Potem kupowałam co święta ,urodziny już dla dwóch czyli dwa .W wieku 4 lat Adam dostał pierwszego creatora ,a potem jak skończyła się era duplo to mieli Lego stacje kosmiczne,rycerzy,samochody .Dwie torby tego leżą w szafie potem podzielę na bardziej "męskie" dla Borysa i reszta dla Amelki..Nie mam drewnianych klocków po prostu się boje ,ze jak tym zacznie ciepać to beda lotać do szklorza;-).Musze jej jednak kupić tylko takie mniejsze by nie były za ciężkie..Anka ,a Ty koniecznie nocnikuj Wandę.Fajnie masz ,że mówi zanim zrobi .U mnie mówi już niestety po fakcie i nie kupa ,a Beee.O nauczyła się mówić oko raz to jest oko innym razem koko i chleb w sumie chlebek brzmi bebek i zegar na razie to tik tik.Dziś już mniej mnie głowa boli .Pogoda fajna to zaraz pójde na spacero -zakupy:-)

Ostatnia edycja:
Hełoł :-)
mówię dzień dobry bardzo i idę pracować ciężko. Z Kubulą dziś siedzi Pan Ojciec - 2 lapki, TV i kolejna po środku chałupy. Ogólnie panowie bawią się świetnie :-D

Hej,
Ja nie pamietam lego, ale pamietam moje lalki Barbie i Kena :-) Boska to zabawa byla, dzieewczyny przychodzily albo kocyk pod blokiem i zabawa w domu lalkami Barbie :-)

U nas dzis 1st rano, szok!
Oby w PL nie bylo -20 jak bedziemy bo zamarzne. Butow zimowych nadal brak i nie produkuja na moje odnóża odpowiednich, bo wszystkie szerokalne :(

Wlasnie zamowilam w Smyku prezenty dla Patryka.
Ten od mojej babci http://www.smyk.com/lisciani-giochi-karotka-cialo-czlowieka,p1084856408,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Te ode mnie http://www.smyk.com/zagadki-czuczu-dla-dzieci-od-5-6-lat,p1076347437,ksiazki-dla-dzieci-p i http://www.smyk.com/odkrywcy-i-wynalazcy-rysuj-z-czuczu,prod58909998,ksiazki-dla-dzieci-p

Wczoraj wieczorem zrobilam obledne ciasto ze sliwkami... wlasnie zniknelo.

Ostatnia edycja:
cześć,

Nie pada, ale fajnie nie jest. Mama była na USG.

Nie chciała mi powiedzieć przez telefon co wyszło. Powiedziała tylko ze nie najlepiej i mam dać jej ochłonąć. A ,ze Mars dał mi kartę żebym zrobiła zakupy i się skompromitowałam przy kasie to przyjechał z gotówką i poszliśmy razem do Mamy.

. JAk można zapomnieć ze się dało żonie kartę i wypłacić gotówkę na części akurat z tego konta ?

Wykryli jej tętniaka na aorcie brzusznej. Teraz musi jeszcze do gastrologa bo na USG nie było widać Żołądka i do lekarza od żył. Ma nie dźwigać, nie nosić, nie palić. Realne ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka oczywiscie, ze realne! Przeciez nie pracuje, nie musi tego robic. Zakupy moze robic malutkie codziennie albo Wy robcie jej wieksze raz na tydzien.
Moja mama w styczniu bedzie miala operacje macicy i tez nie moze nosic i dzwigac przez pol roku, ona juz wszystko ma tak zaplanowane ze jestem w szoku:)

Olena ! Moja Mama ma działkę, zapomniałaś ? Kopie , dźwiga, targa torby z warzywami, jabłkami, burakami do swojej Mamy i do domu. Poza tym ciągle taszczy pieluchomajtki dla swojej mamy i siostry a to dziadostwo ciężkie jak diabli. Moja Mama ma 160 cm wzrostu i waży może z 45 kilo, je mniej niż Julka . Nosi w plecaku wszystkie narzędzia typu nożyce do żywopłotu itd bo sie boi zostawić w altance. Gdy pracowala zawodowo była elegancką kobietą na obcasach, zawsze umalowaną, w bizuterii . Miała chyba z 50 par butów, garsonek i torebek. Teraz jest chudziną z plecakiem, w dżinsach i polarku która chodzi ciągle obładowana siatami.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ollena ja tez bym musiała na ginekologiczne operacje iść i co i nie da rady u mnie to jednak nie realne:no::-(Nie wiem może jak szwagier pójdzie na emeryturę ,a Amelka da rady zostać z nimi i będzie siusiu wołała to może wtedy .M niestety jako jedyny żywiciel rodziny bez umowy o pracę na stałe nie weźmie opieki :-(toż polityka :wściekła/y:.Zoyka ,a palić to niech mama koniecznie przestanie .Ja chce by M przestał ale na razie widzę,że On nie chce tłumaczy się stresem .A bez chęci rzucenia i motywacji to nic z tego.Twoja mama ma motywację zrobi to dla zdrowia.Ollena dziś cieplutko ale ponoć jutro ma padać .

reklama
o Azula. Narobiłaś mi smaka na kalafiorową z kluseczkami. Tylko jak robisz kluseczki? RAz robiłam kluski lane i wyszła wielka klucha.

Do góry