reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

A..dziewczyny...jeszcze mam taki problem...Paćka mi dłubie w nosie i kozy zjada, ostentacyjnie i sie smieje, wręcz na złość nam to robi....co z tym zrobić, bo niesmaczne to jak cholera :sorry2:

Oj Flo, a co to za tabletki, że po 2 tyg. powtórzyć?? ja takie daję, że raz i następne dopiero z 3 miesiące, jakbyś mi przytoczyła ile masz sztuk do odrobaczenia i mniej więcej w jakiej wadze to Ci dam znać ile by to " u mnie " kosztowało ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Majusko - z tego co mi wet tłumaczył to jak się zaobserwuje że robale są to trzeba po dwóch tygodniach powtórzyć ze względu na cykl rozwojowy robali. Tabletki dostaliśmy 3 różnych rodzajów, dwa typy dla psów i jeden dla kota. Pewnie ten kot najdroższy, bo to specjalne o smaku mięsnym.
Psów mam około 130 kilo, prawie połowa z tego to Gjalpo - 70, Kangur - 20, parówy pi razy oko 11, 12, 15.

Co do dłubania w nosie - obawiam się że na to nie ma lekarstwa. Trzeba poczekać aż jej się znudzi.

Majuska - widocznie inne dzieci w żłobie tak robią. Tłumaczyć,że to nieładnie ,ze mama i tata tak nie robi i przeczekać.

Dziewczyny - jutro idę pierwszy raz na badanei do okulisty. Badanie dna oka . Jak takie coś wygląda ? Czy to prawda ze nie można malować rzęs ?

Zoyka - nie wiem jak z rzęsami, ale masz świadomość że po takim badaniu raczej o własnych siłach do domu nie wrócisz? Wkrapiają krople, po których przez parę godzin widzisz w najlepszym przypadku nieostro ( w najgorszym widzisz sakramencko nieostro).

Hello wieczornie :-)
misia - zdrówka kobieto! Temperatura nie do pozazdroszczenia, podziwiam, że masz siły się do nas odezwać:sorry2:
majuska - bleee... ale to chyba faktycznie "normalne"... z tego co pamiętam z rodzinnych opowieści to też miałam taki "epizod":-)
Flo - 130kg zwierzyny robi wrażenie:-D Jaki kupiłaś kombinezon? Też muszę coś nabyć - niby na wielkość jeden mam, ale ze stópkami, nie nadaję się dla chodzącego grubaska :-)
mamanabank - u nas do zeszłego tygodnia pięknie wchodziły kaszki, ale ostatnio się przejadły... Za butelką też Kacper nie przepada:no:

Jestem aktualnie w tej czerwonej fazie projektu, więc wzięlam sobie na jutro wolne:-D trzymajcie za mnie rano kciuki - przez 2h będę mieć pod opieką Felicję - sąsiadka idzie do dentysty i zaproponowałam, że zajmę się przez ten czas Felką (codziennie wieczorem sąsiadka przychodzi do Kacpra, żebym mogła spokojnie wyjść z psami, więc chciałam się jakoś zrewanżować). Zobaczymy jak mi pójdzie jednoczesna opieka nad 9miesięczniakiem i 16 miesięczniakiem :-D
Zobacz załącznik 591328

Zdjęcie takie sobie, ale jak widać nie tylko ja mam radochę z kijanki :-D
Zobacz załącznik 591329

Pisałam już, że Paweł jutro wraca? :zawstydzona/y: strasznie mi się dłuży tydzień bez niego.. :no:

edit: Zoyka - miałam parę razy badanie dna oka i zawsze pomalowane rzęsy:-D ale fakt, nie planuj prowadzenie samochodu, a taksówkę wezwij wcześniej - po atropinie nie ma szans, żebyś znalazła właściwy numer w telefonie:-D Samo badanie jest bezbolesne, nic specjalnego:tak:

Ostatnia edycja:
heloł

Zoyka - żadne kaszki-sraszki i smakowe mleka nie wchodziły w grę, ale nabiał jada Kuba - serki homo, żółty serek, jogurciki, tak, że nigdy nie wyparł się mleka dosłownie, ale nie w postaci żadnych kaszek czy czystego mleka. A w tej chwili toleruje kaszkę mannę (przedtem niet) i gitara.
Co do porządków i ciągot Julki do przymierzania wszystkiego... - ja w ubiegłym roku przeglądałam ciuszki po Alince (jakby była druga dziewczynka), a ponieważ urodził się Kubus, to wszystkie te ciuszki wysyłałam siostrze, dla siostrzenicy Oliwki, która jest 4 mies. młodsza od Kuby. Ja wyciągałam, żeby przeglądnąć, a Alinka mi zabierała, bo to dla lalki (jej dzidziusia), a ten sweterek jest taki ładny, ona chce go ubrać... po prostu niektóre dziewczynki mają to we krwi.

Misiu - o kurcze, a to Cię kobieto dopadło jakieś paskudztwo. Dużo zdrówka!!!!

Majuska - jak to niesmaczne???? Paćka ma inne zdanie na ten temat. Nie zwracajcie na to uwagi, może jej przejdzie.

Mamanabank - masz rację siedź tu z nami, bo gdzie Ci będzie lepiej?????

Kłaczku - jak włączysz tę bajkę, to pojawiają się po lewej inne odcinki. Sama najpierw oglądnij - na prawdę sa bardzo fajne. Może ten akurat nie podpasował Karolkowi.

Flo - oj znam Twój ból... dziś musieliśmy pojechać na zakupy. Menszowi spodnie i gatki "wyszli", moje adidasy tez już się kończą. U nas w sklepie obuwniczym takie klasyczne "Riboki" (jak chciałam i jakie mi się kończą) kosztują 90 Euro, a w miejscowości, oddalonej od nas 20km (już część UK) zapłaciłam za nie 27 Funtów!!!! Jak to możliwe, że u nas kosztują 3 razy tyle???

Miłego wieczorku

Andzike:
kurtka
KURTKA - Sklep internetowy Coccodrillo
i spodnie
SPODNIE - Sklep internetowy Coccodrillo

Uwielbiam ten rysunek ze schematem projektu :-). Ja jestem teraz gdzieś pod koniec czerwonej, na styku z żółtą.
Kijanki nie widać dużo, ale za to Kacper ! Jak on już dorośle wygląda!
Pisałaś, że Paweł wraca, i że tęsknisz też pisałaś i dobrze, miło się takie rzeczy czyta.
A z dzieciorami na pewno sobie poradzisz.

reklama
Flo - fajne, ale faktycznie kieszeń może rozboleć.... Jednak nic nie przebije butów - za buty z zeszłorocznej kolekcji Bartka, ostatnią, cudem pasującą przecenioną parę zapłaciłam 139zł... :szok: masakra...
Ja też uwielbiam ten schemat, jest mega prawdziwy i bardzo mnie śmieszy :-) chociaż jak sobie przypomnę żółtą i zieloną część z poprzedniego projektu to jakoś mniej mi jest do śmiechu :-D:szok::-D

Do góry