reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
klaczku lekarz ktory poleca szczepionki i neguje ich skutki uboczne ZAWSZE ma z tego kase! tak jak polecaja niektore leki, za kazdym razem, za kazda choroba, ma wtedy z tego kase, z przepisywania danego leku i rozdawiania ulotek.

To od tego zaczne chodziło mi o szczepionki skojarzone dlatego wolałam zapłacić niż kłuć dziecko kilka razy. i o to mi chodziło ,że lepiej raz niz wiele razyAutyzm to straszna choroba,porażenie mózgowe to straszna choroba śmierć dziecka bo zachorowała no chorobe zakaźna chyba straszniejsze i byłoby masowe gdyby nie szczepieniano i dla ogółu społeczeństwa lepiej szczepić bo jak wszyscy szczepić przestaniemy to dzieci jak w dawnych czasach zaczna umierać kobieta urodzi 7-mioro odchowa dwoje.Dziękuje wole by jednak szczepienia były obowiazkowe z tym ,że tylko dzieci zdrowe i po szczepieniu pod ścisła kontrolą Dzięki szczepionkom i antybiotykom jest nas na świecie kilka milionów.Ja tez drżę po każdym szczepieniu ,ja tez się boję przy każdej chorobie ale naprawdę myślę ,że lepiej szczepićPs wiem ,ze porażenie to przy porodzie ale i tak uwazam ,ze bez wyraźnych wskazań lepiej poród SN niż CC

Ostatnia edycja:
Hełoł :-)
wpadłam na chwilę i co widzę ? szczepienia - temat rzeka.
Lekarze nie dostają kasy, jak już to jakieś gadżety, książki, sponsoring jakiegoś sympozjum itd. ... a że używają notesików, karteczek z firm to z biedy zwykłej. Przychodnie, poradnie, szpitale nie mają kasy na papier, długopisy itd. ... Kiedyś te gratisy byłe zdecydowanie większe ale po kilku spektakularnych akcja i wpadkach odchodzą od tego. Poza tym kryzys też dotknął tę branże, więc skromnie wydają kasę.
Jeśli już to za wypisywanie określonych leków ale tu też buba - bo można sobie zażyczyć tańszy zamiennik.
Trzeba sobie zadać pytanie - co byłoby gdyby szczepionek nie było. Ile dzieciaków by umierało na choroby wieku dziecięcego? Czy złem są antybiotyki ? Sama miała wstrząs po ostatniej dawce antybiotyku i mam nie dawać dziecku ?
Kubule szczepiłam zintegrowanymi - w sumie tylko pierwsze szczepienie miał w terminie, pozostałe z poślizgiem - jeden był prawie roczny :sorry: (to szczepienie po 11 miesiącu), aż mnie lekarka słownie napadła :-D
Miłego weekendu - ponoć ma być cieplej.

Od przedstawicieli firm dany lekarz otrzymuje:długopisy ,notesy ,zestaw darmowych"próbek leków"-tj leki właściwe tyle tylko,że jest napis próbka bezpłatna-całe zgrzewki,i notuje które sugerowane leki przez przedstawiciela przepisał-w jakiej ilości-[raport miesięczny] by dostać lepsze gadżety-ciśnieniomierze,drobne agd ,multimedia ,wyjazd do spa....
A w przypadku szczepinek-to jest cena minimalna[hurtowa minus rabat] ,a przychodnia ustala swoją.

A kierownictwo przychodni od firm dostaje zawsze coś lepszego

Kubula nadal próbuje te kółka rysować :-D dziś prawie mu się udało ... :eek: m. narysował buźkę z oczkami, nosem i buziakiem a Kubula próbował to przerysować :-D a potem poszedł do naszej sypialni i na łóżku do upadłego robił fikołki :eek: skąd on ma tyle energii ?
aa jak chore dzieciaki ????
Katrina ? Majuska ?

Przedstawiam Nutkę -wiek 11 tyg
showFullSize.php
[/URL][/IMG]

reklama
Do góry