reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża niechciana...

WITAM:-) JA TEŻ POCZĄTEK CIĄŻY MIAŁAM WŁAŚNIE TAKI BÓL W PODBRZUSZU BÓLE PLECÓW CZUŁAM SIĘ JAK PRZED OKRESEM I BYŁAM PRZERAŻONA ŻE STRACE DZIECIĄTKO:no: ALE MÓJ GIN ZALECAŁ ODPOCZYNEK NOSPE I MAŁO STRESÓW A DODATKOWO TE BÓLE TŁUMACZYŁ ZMIANAMI HORMONALNYMI I MÓWIŁ ŻE TO W PIERWSZYCH 3 MIESIĄCACH NORMALNE I W LISTOPADZIE 10 DNI PO TERMINIE URODZIŁAM ZDROWEGO ANTOSIA KTÓRY JEST MOIM 3 DZIECIĄTKIEM:-) TAK WIĘC NIE DENERWUJ SIĘ A NAPEWNO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE:-)

reklama
Witaj.
Ja również poroniłam.
Musisz dbac o siebie,byc pod stała kontrola DOBREGO i zaufanego gina i wszystko powinno byc dobrze!!
Uszy do góry i nie stresuj sie -bo nasze malenstwa to czuja!!
Pozdrawiam i trzymam kciuki!!
mama Maksymilianka:)

dziewczyny nie ma sie czego bac,takie bole sa normalne.Jak zaszlam w ciaze to tez kiedy zblizal sie okres (ktoryu sie w koncu nie zblizyl :sorry:) mialam potworne bole podbrzusza.Bylo tak wlasciwe przez caly I.trymestr.Bralam no-spe i tyle ;-) Glowy do gory---to narmalka (a potem to jescze nerki dochodza)

Witam was , ja wiekszosc mojej ciazy przelezalam. Te bóle sa normalne i nie boj sie jak zacznie Cię boleć brzusio bo to macica sie rozszerza mnie potwornie bolało. Tylko lezec, obserwuj czy nie ma plamień jeśli by były to poproś lekarza o zastrzyki kaprogest dzieki tym zastrzykom nie poroniłam

Witaj:)
Juz pare osob zdazylo Cie uspokoic - na plus:) to i ja Ci dodam otuchy. bo i mnie brzusio bolal z poczatku. i jak mi lekarz wyjasnil - hormony. tyle ze ja mialam chyba ciut gorzej bo z krwawieniem do szpitala trafilam - znikł mi całkowicie progesteron z organizmu. do dzis dnia jestem na luteinie - progesteronie w tabletkach;) bede ja brala do 32 tc.. to ze Cie brzuch boli to nie powod do zmartwien;) odpoczywaj, relaksuj sie jak Ci lekarz zalecil a bedzie git:)

Witam wszystkich. Ja takze jestem tutaj nowa. W sumie glupio mi tak pisac ale gdzies wyzalic sie musze bo nawet nie mam z kim porozmawiac. Bede mloda mama, narazie wiem ze jestem w ciazy z testu i z wszystkich wiadomosci jakie przeczytalam, ok 7 tydz. Ostatnio wraz ze swoim chlopakiem przeprowadzilam sie do innego miasta i z tego powodu mam same nieprzyjemnosci. Zaden lekarz nie chce mnie przyjac, a jak juz chca to pod koniec miesiaca , odwiedzilam chyba z x przychodni i niestety do zadnej nie chcieli mnie przyjac, glupia stolica! a gdyby cos tak naprawde sie ze mna dzialo, to co?? nie zasluguje przeciez na opieke;/ boje sie o tym komukolwiek powiedziec, jakos jeszcze sobie nei wyobrazam o tym ze mialabym poinformowac swoja rodzine, poza tym musze isc do pracy chociaz na 2 miesiace dopki nie widac brzucha, z moim chlopakiem czesto sie klocimy, wszystko przez ten stres:-(, naprawde nie mam z kim szczerze porozmawiac. Nie dosc ze odczuwam wszystko 10 razy bardziej bo mam ciagle dolegliwosci, nigdy w zyciu nie przypuszczalam ze ciaza jest az tak bardzo nieznosna! A wszystko dzieki nudnoscia i bolami, ehh szkoda gadac, ale jezeli moglabym prosic poradzcie mi jak Wy sobie w tych sytuacjach radzilyscie, pozdrawiam.

Witaj Ewylynka :-)

Niczym sie nie stresuj!! Glowa do gory!! Teraz jestes Ty i Twoja dzidzia w brzuszku :-) Zobaczysz wszystko sie ulozy. Ja mimo odpowiedniego wieku jak sie dowiedzialm,z ejestemw ciazy bylam podlamana!! Akurat sie roztawalam ze swoim chlopakiem , a tu taka niespodzianka - słodka Wpadka. Wrocilismy do siebie, ale nadal sa klotnie... :-) To chyba normalne w ciazy hehe :-)
Co do lekarza , to jesli sie nie myle napisalas cos, o stolicy ?? Czy chodzi nasza polska stolice?? Jesli tak to jesli nie mozesz iść prywatnie , to pojedz do szpitala na Inflancka i tam zapisz sie na prowadzenie ciąży. jak nie beda chcieli Cie od razu przyjac - to daj stanowczo do zrozumienia ze jestes zalamana i nie wiesz co masz robic .

Zycze Ci duzo zdrowka i sił !! I trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo Ci sie :-)

Tak chodzi mi o nasza polska stolice, jeny jak ja juz nie nawidze tego miasta;/ niby wszytsko na wyzszym poziomie a tak naprawde nie da sie nic zalatwic! :-( dziekuje Ci bardzo za podpowiedz, teraz tylko by mi zalezalo na takich slowach jak mowisz, no ale nie jest sie pepkiem swiata i nie mozna miec wszystkiego.

Ewylynka witaj serdecznie :tak:
Problem z dostaniem się do gina masz nietylko Ty. Ja mieszkam w W-wi od urodzenia i ciążę prowadzę prywatnie bo liczenie na NFZ (nie tylko w W:tak:-wie ale i wszystkich większych miastach Polski) to wiara w cuda :crazy: a te nieczęsto się zdarzają. W stuacji ekstremalnej pojedz poprostu na ginekologiczny ostry dyżur. Troszkę popanikuj na recepcji i normalnie Cię przyjmą bo muszą, a dalej już samo się potoczy. Co do facetów to standard zachowania ... 50% się cieszy z zostania tatusiem, a następne 50% uważa to za koniec świata i ma pretensje do całego świata o ten stan omijając oczywiście siebie samego ... Co do objawów ciąży to bardzo Ci współczuję... strasznie się męczysz kochana , ja narazie przeleciałam ten czas bezobiawowo jedyne co to strasznie utyłam bo moje dzidzi to wampir na mięso i to najlepiej smarzone którego dotychczas prawie nie jadłam ...
Ściskam Cię mocno, główka do góry WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE !!!

reklama
To i ja się dołączę do chóru głosów, ja tak miałam około 4 mięsięcy jakbym zaraz miała dostać okres (przy 1 ciąży szczerze w to wierzyłam hi hi)to normalne mam 2 dzieci zdrowe i rozbrykane,czego i tobie życzę:-)

Do góry