reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża niechciana...

WITAM:-) JA TEŻ POCZĄTEK CIĄŻY MIAŁAM WŁAŚNIE TAKI BÓL W PODBRZUSZU BÓLE PLECÓW CZUŁAM SIĘ JAK PRZED OKRESEM I BYŁAM PRZERAŻONA ŻE STRACE DZIECIĄTKO:no: ALE MÓJ GIN ZALECAŁ ODPOCZYNEK NOSPE I MAŁO STRESÓW A DODATKOWO TE BÓLE TŁUMACZYŁ ZMIANAMI HORMONALNYMI I MÓWIŁ ŻE TO W PIERWSZYCH 3 MIESIĄCACH NORMALNE I W LISTOPADZIE 10 DNI PO TERMINIE URODZIŁAM ZDROWEGO ANTOSIA KTÓRY JEST MOIM 3 DZIECIĄTKIEM:-) TAK WIĘC NIE DENERWUJ SIĘ A NAPEWNO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE:-)

reklama
Witaj.
Ja również poroniłam.
Musisz dbac o siebie,byc pod stała kontrola DOBREGO i zaufanego gina i wszystko powinno byc dobrze!!
Uszy do góry i nie stresuj sie -bo nasze malenstwa to czuja!!
Pozdrawiam i trzymam kciuki!!
mama Maksymilianka:)

dziewczyny nie ma sie czego bac,takie bole sa normalne.Jak zaszlam w ciaze to tez kiedy zblizal sie okres (ktoryu sie w koncu nie zblizyl :sorry:) mialam potworne bole podbrzusza.Bylo tak wlasciwe przez caly I.trymestr.Bralam no-spe i tyle ;-) Glowy do gory---to narmalka (a potem to jescze nerki dochodza)

Witam was , ja wiekszosc mojej ciazy przelezalam. Te bóle sa normalne i nie boj sie jak zacznie Cię boleć brzusio bo to macica sie rozszerza mnie potwornie bolało. Tylko lezec, obserwuj czy nie ma plamień jeśli by były to poproś lekarza o zastrzyki kaprogest dzieki tym zastrzykom nie poroniłam

Witaj:)
Juz pare osob zdazylo Cie uspokoic - na plus:) to i ja Ci dodam otuchy. bo i mnie brzusio bolal z poczatku. i jak mi lekarz wyjasnil - hormony. tyle ze ja mialam chyba ciut gorzej bo z krwawieniem do szpitala trafilam - znikł mi całkowicie progesteron z organizmu. do dzis dnia jestem na luteinie - progesteronie w tabletkach;) bede ja brala do 32 tc.. to ze Cie brzuch boli to nie powod do zmartwien;) odpoczywaj, relaksuj sie jak Ci lekarz zalecil a bedzie git:)

Witam wszystkich. Ja takze jestem tutaj nowa. W sumie glupio mi tak pisac ale gdzies wyzalic sie musze bo nawet nie mam z kim porozmawiac. Bede mloda mama, narazie wiem ze jestem w ciazy z testu i z wszystkich wiadomosci jakie przeczytalam, ok 7 tydz. Ostatnio wraz ze swoim chlopakiem przeprowadzilam sie do innego miasta i z tego powodu mam same nieprzyjemnosci. Zaden lekarz nie chce mnie przyjac, a jak juz chca to pod koniec miesiaca , odwiedzilam chyba z x przychodni i niestety do zadnej nie chcieli mnie przyjac, glupia stolica! a gdyby cos tak naprawde sie ze mna dzialo, to co?? nie zasluguje przeciez na opieke;/ boje sie o tym komukolwiek powiedziec, jakos jeszcze sobie nei wyobrazam o tym ze mialabym poinformowac swoja rodzine, poza tym musze isc do pracy chociaz na 2 miesiace dopki nie widac brzucha, z moim chlopakiem czesto sie klocimy, wszystko przez ten stres:-(, naprawde nie mam z kim szczerze porozmawiac. Nie dosc ze odczuwam wszystko 10 razy bardziej bo mam ciagle dolegliwosci, nigdy w zyciu nie przypuszczalam ze ciaza jest az tak bardzo nieznosna! A wszystko dzieki nudnoscia i bolami, ehh szkoda gadac, ale jezeli moglabym prosic poradzcie mi jak Wy sobie w tych sytuacjach radzilyscie, pozdrawiam.

Witaj Ewylynka :-)

Niczym sie nie stresuj!! Glowa do gory!! Teraz jestes Ty i Twoja dzidzia w brzuszku :-) Zobaczysz wszystko sie ulozy. Ja mimo odpowiedniego wieku jak sie dowiedzialm,z ejestemw ciazy bylam podlamana!! Akurat sie roztawalam ze swoim chlopakiem , a tu taka niespodzianka - słodka Wpadka. Wrocilismy do siebie, ale nadal sa klotnie... :-) To chyba normalne w ciazy hehe :-)
Co do lekarza , to jesli sie nie myle napisalas cos, o stolicy ?? Czy chodzi nasza polska stolice?? Jesli tak to jesli nie mozesz iść prywatnie , to pojedz do szpitala na Inflancka i tam zapisz sie na prowadzenie ciąży. jak nie beda chcieli Cie od razu przyjac - to daj stanowczo do zrozumienia ze jestes zalamana i nie wiesz co masz robic .

Zycze Ci duzo zdrowka i sił !! I trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo Ci sie :-)

Tak chodzi mi o nasza polska stolice, jeny jak ja juz nie nawidze tego miasta;/ niby wszytsko na wyzszym poziomie a tak naprawde nie da sie nic zalatwic! :-( dziekuje Ci bardzo za podpowiedz, teraz tylko by mi zalezalo na takich slowach jak mowisz, no ale nie jest sie pepkiem swiata i nie mozna miec wszystkiego.

Ewylynka witaj serdecznie :tak:
Problem z dostaniem się do gina masz nietylko Ty. Ja mieszkam w W-wi od urodzenia i ciążę prowadzę prywatnie bo liczenie na NFZ (nie tylko w W:tak:-wie ale i wszystkich większych miastach Polski) to wiara w cuda :crazy: a te nieczęsto się zdarzają. W stuacji ekstremalnej pojedz poprostu na ginekologiczny ostry dyżur. Troszkę popanikuj na recepcji i normalnie Cię przyjmą bo muszą, a dalej już samo się potoczy. Co do facetów to standard zachowania ... 50% się cieszy z zostania tatusiem, a następne 50% uważa to za koniec świata i ma pretensje do całego świata o ten stan omijając oczywiście siebie samego ... Co do objawów ciąży to bardzo Ci współczuję... strasznie się męczysz kochana , ja narazie przeleciałam ten czas bezobiawowo jedyne co to strasznie utyłam bo moje dzidzi to wampir na mięso i to najlepiej smarzone którego dotychczas prawie nie jadłam ...
Ściskam Cię mocno, główka do góry WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE !!!

reklama
To i ja się dołączę do chóru głosów, ja tak miałam około 4 mięsięcy jakbym zaraz miała dostać okres (przy 1 ciąży szczerze w to wierzyłam hi hi)to normalne mam 2 dzieci zdrowe i rozbrykane,czego i tobie życzę:-)

Do góry