KolorowaCzerń
Moderator
Powodzenia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
7dpo ciężko, aby była już beta produkowana w organizmie, nawet jeśli zaszlas w ciążę.Cześć Dziewczyny, jestem tutaj nowa i chciałabym zasięgnąć Waszej opinii - czy mam zwidy, czy widzicie także 2 kreskę? Jeden test super czuły Pink zrobiony 7dpo, drugi z krwi (pierwszy raz używałam) zrobiony 9dpo. Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Poczekaj do dnia miesiączki i wtedy zrób test. Nie robi się testów tak szybkoCześć Dziewczyny, jestem tutaj nowa i chciałabym zasięgnąć Waszej opinii - czy mam zwidy, czy widzicie także 2 kreskę? Jeden test super czuły Pink zrobiony 7dpo, drugi z krwi (pierwszy raz używałam) zrobiony 9dpo. Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Dzięki Dziewczyny. Miałam wrażenie, że większość tutaj tak szybko wykonuje testy „super czułe”, a oczekiwanie w kolejnym miesiącu jest bardzo trudne, co zapewne wszystkie doskonale znaciePoczekaj do dnia miesiączki i wtedy zrób test. Nie robi się testów tak szybko
Nie wydaje mi się, że większość wykonuje aż tak szybko 10 dpo to już bardzo wcześnie zważywszy na to, że do zagnieżdżenia dochodzi 6-12 dpo, a dopóki zarodek nie zacznie się zagnieżdżać, organizm nie wytwarza hormonu betaHCG. 10 dpo organizm może nie wiedzieć nawet, że jest ciąża , jeśli do zagnieżdżenia dojdzie później i test wyjdzie negatywny, choć np 4 dni później byłby już pozytywny. Także testowanie tak wcześnie, rozczarowanie, robienie sobie nadziei, że może za wcześnie, znowu robienie, rozczarowanie... Jest po prostu bez sensu. Moim zdaniem 12-14 dpo to jest najwcześniejszy moment na test ciążowy.Dzięki Dziewczyny. Miałam wrażenie, że większość tutaj tak szybko wykonuje testy „super czułe”, a oczekiwanie w kolejnym miesiącu jest bardzo trudne, co zapewne wszystkie doskonale znacie
Na testach, na aplikacjach jest napisane, żeby wykonywać test najwcześniej w dzień spodziewanej miesiączki, bo wtedy jest najbardziej wiarygodny.. Dziewczyny, nie ma co się nakręcać na zapas, bo to wcale wam nie pomaga. Lepiej cierpliwie poczekać, a nie lecieć po najczulszy test, żeby tylko kreska się pojawiła.Nie wydaje mi się, że większość wykonuje aż tak szybko 10 dpo to już bardzo wcześnie zważywszy na to, że do zagnieżdżenia dochodzi 6-12 dpo, a dopóki zarodek nie zacznie się zagnieżdżać, organizm nie wytwarza hormonu betaHCG. 10 dpo organizm może nie wiedzieć nawet, że jest ciąża , jeśli do zagnieżdżenia dojdzie później i test wyjdzie negatywny, choć np 4 dni później byłby już pozytywny. Także testowanie tak wcześnie, rozczarowanie, robienie sobie nadziei, że może za wcześnie, znowu robienie, rozczarowanie... Jest po prostu bez sensu. Moim zdaniem 12-14 dpo to jest najwcześniejszy moment na test ciążowy.
Dokładnie tak. Dlatego 12/14 dpo to takie minimum. Ja polecam robić najwcześniej 14/16 dpo, czyli mniej więcej w dniu spodziewanej miesiączki - 2 dni spóźnienia miesiączki.Na testach, na aplikacjach jest napisane, żeby wykonywać test najwcześniej w dzień spodziewanej miesiączki, bo wtedy jest najbardziej wiarygodny.. Dziewczyny, nie ma co się nakręcać na zapas, bo to wcale wam nie pomaga. Lepiej cierpliwie poczekać, a nie lecieć po najczulszy test, żeby tylko kreska się pojawiła.
Oczywiście, że znam zalecenia przeprowadzania testów, ale jednak nie wytrzymałam wczoraj zrobiłam betę, bo poranna kreseczka była już wyraźniejsza i jest ciążaDokładnie tak. Dlatego 12/14 dpo to takie minimum. Ja polecam robić najwcześniej 14/16 dpo, czyli mniej więcej w dniu spodziewanej miesiączki - 2 dni spóźnienia miesiączki.