reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża czy zwidy?

Ja się nie zgadzam co do zastrzyków :)
To po prostu alternatywa jak każda inna. Znam kobiety, które je mialy po prostu, jako pierwszy środek, nie ostatni.
Jasne, pewnie i tak może być. Opisałam jak wygląda mój przypadek i kolejność wdrażania leków. Nie zakładam, że nie może być inaczej 😉

reklama
Dokładnie tak. Dlatego 12/14 dpo to takie minimum. Ja polecam robić najwcześniej 14/16 dpo, czyli mniej więcej w dniu spodziewanej miesiączki - 2 dni spóźnienia miesiączki.
Ja zrobiłam w 12 i 13 dpo kilka testów różnych firm, wszystkie z drugą kreską, na 14 dzień przyszła @ i tyle by było z nadziei... już jestem wyleczona z jakiegokolwiek testowania 😡

Ja zrobiłam w 12 i 13 dpo kilka testów różnych firm, wszystkie z drugą kreską, na 14 dzień przyszła @ i tyle by było z nadziei... już jestem wyleczona z jakiegokolwiek testowania 😡
Dlatego najlepiej czekać do dnia miesiączki spodziewanej albo jak się spóźnia z 3 dni... Niestety biochemy częściej się zdarzają niż myślimy...

Czesc dziewczyny, podepne sie tu, bo odchodze od zmyslow 😅
Jestem na urlopie, test czulosci 25, czy tylko mi tam miga druga kreska? Maz nie widzi, a ja od kilku dni czuje sie jak przejechana walcem (identycznie jak w pierwszej ciazy).
Cykle totalnie nieregularne bo jeszcze karmie, ale jedyny mozliwe zaplodnienie byloby wtedy 14.09.
Co myslicie?
coś tam faktycznie jakby przebijało , jesteś pewna że masz na myśli 14.09 ? Jest dzisiaj 16 także nie ma szansy żeby po 2 dniach coś wyszło 😯

Jestem na urlopie, test czulosci 25, czy tylko mi tam miga druga kreska? Maz nie widzi, a ja od kilku dni czuje sie jak przejechana walcem (identycznie jak w pierwszej ciazy).
Cykle totalnie nieregularne bo jeszcze karmie, ale jedyny mozliwe zaplodnienie byloby wtedy 14.09.
Co myslicie?
cos przebija rzeczywiście ale lepiej zrobić jutro z rana kolejny test bardziej czuły bądź jeśli masz opcje na urlopie zrobić beta HCG :) Daj znać 😁

Co myslicie?
Nie ma szans, żeby test był pozytywny z seksu z 14.09, bo to było dwa dni temu. Do implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji. Nawet zakładając, że miałabyś owulację 13 albo 14.09, nie ma szans, by dziś wyszedł Ci pozytywny test 2 dpo.

cos przebija rzeczywiście ale lepiej zrobić jutro z rana kolejny test bardziej czuły bądź jeśli masz opcje na urlopie zrobić beta HCG :) Daj znać 😁
Pytalam pani w aptece o 10, w ogole nie wiedziala o co chodzi 😂 Juz chyba poczekam az wrocimy w piatek, bo to Grecja.
Nie ma szans, żeby test był pozytywny z seksu z 14.09, bo to było dwa dni temu. Do implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji. Nawet zakładając, że miałabyś owulację 13 albo 14.09, nie ma szans, by dziś wyszedł Ci pozytywny test 2 dpo.
Tak tak, napisalam glupote, wedlug apki okres mi pokazywalo na 14.09, ostatni stosunek 01.09.

reklama
Co myslicie?
Ja widzę druga kreskę. Powtórz jutro ☺️ albo beta i będzie wszystko jasne

Do góry