reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża czy jednak coś innego?

Karolina9494

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny...
W lipcu czyli 5 m temu urodziłam dziecko we wrześniu na kontroli okazalo się że mam krwiaka na jajniku od lipca nie miałam miesiączki natomiast ostatnio powiększył mi się obwód brzucha zrobiłam test wyszedł pozytywnie dziś byłam na becie i wyniosła 95386 mIU/ml nie mam żadnych nawet najmiejszych objawów ciąży nie czuje jakbym w niej miała być wręcz sie załamałam niedowierzaniem że coś takiego ma miejsce.. wizyte mam dopiero za 6 dni powiedzcie coś bo oszaleje do tego czasu...🫣😵‍💫

reklama
To już wysoka beta. Moim zdaniem tak minimum 8 tydzień. Czy istnieje szansa, że w czasie 3 m-cy od porodu uprawiałaś seks bez zabezpieczenia?

Robiłaś USG po pologu?

Z tak wysoka beta to nie czekał abym tych 6 dni na wizytę no w tym momencie nie wiadomo do końca który to już może być tydzień ciąży . Jak masz możliwość to przyspieszyłabym wizytę .

Zrobi jak uważa ale jeżeli miała krwiaka , tyle czasu brak miesiączki jest nie wiele czasu od porodu to nie wiadomo jak to wpływa na jej organizm .

Zrobi jak uważa ale jeżeli miała krwiaka , tyle czasu brak miesiączki jest nie wiele czasu od porodu to nie wiadomo jak to wpływa na jej organizm .
Akurat brak miesiączki po ciązy nie jest niczym nadzwyczajnym, dziewczyny czasem zachodzą w ciążę zanim pojawi się pierwsza miesiączka po porodzie. Autorka byla na kontroli we wrzesniu, więc USG po połogu ma pewnie za sobą. Ja bym po prostu nie panikowala. 6 dni da radę, skoro dala radę do tej pory.

Akurat brak miesiączki po ciązy nie jest niczym nadzwyczajnym, dziewczyny czasem zachodzą w ciążę zanim pojawi się pierwsza miesiączka po porodzie. Autorka byla na kontroli we wrzesniu, więc USG po połogu ma pewnie za sobą. Ja bym po prostu nie panikowala. 6 dni da radę, skoro dala radę do tej pory.
Dlatego mówię że to wybór autorki . Ja nikogo nie namawiam,pisałam co ja bym zrobiła w tej sytuacji .

Krwiak na jajniku to mogla byc torbiel krwotoczna. Czasem po peknieciu pęcherzyka Graafa powstaje taki krwiaczek, który bardzo często sam się wchłania. To mogloby oznaczac, ze juz owulacja wystepuje. Ciaza jest i tu nie ma co gdybac. Pozostaje czekac do wizyty.

Szczerze mówiąc zrobiłam test tylko dlatego że mąż go zasugerował bo jak to stwierdził jakaś taka nerwowa jesteś jakbyś w ciąży była a nerwowa byłam fakt bo byłam niewyspana dlatego że nasz synek ząbkuje.. po połogu wszystko było ok oprócz tego krwiaka miałam iść na wizyte ale kto ma malutkie ząbkujące dziecko ten wie że czasami brakuje czasu żeby zadzwonić i umówić się na wizytę.. niepokoją mnie te bóle w dole brzucha w poprzeniej ciąży miałam objawy ciążowe od początku teraz totalnie nic.. brzuch mięciutki taka wiecie "galaretka" jakoś mi ta ciąża zwyczajnie nie leży tymbardziej że o synka staraliśmy się 1.5 roku i do tego musiałam się leczyć... a jak dziś odebralam hcg to już wgl się zdziwiłam że jest tak wysoka.. test robiłam wczoraj wieczorem..

reklama
Krwiak na jajniku to mogla byc torbiel krwotoczna. Czasem po peknieciu pęcherzyka Graafa powstaje taki krwiaczek, który bardzo często sam się wchłania. To mogloby oznaczac, ze juz owulacja wystepuje. Ciaza jest i tu nie ma co gdybac. Pozostaje czekac do wizyty.
W takim razie wychodziłoby że jest to jakiś 12 tydzień co jest niemożliwe..nawet "struktura" brzucha na to nie wskazuje.. a nawet jeśli nie jest to z tej owulacji to powinno po niej wystąpić krwawienie lub chociaż plamienie którego nie mam od sierpnia...

Do góry