Na bliźniaczkach jak zawsze tłoczno i ruchliwie
wreszcie doczytałam weekendowe tematy.
Widzę, że
Madmax poleciała na porodówkę - trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
WItam nowe Mamusie!!!!!
Beata - gratuluję dziewczynek :-) ja też czekam na księżniczki:-)
Nova Mama - gratuluję chłopców :-)
To że się dużo chłopców ostatnio rodzi, to akurat dobrze, bo wszędzie się mówiło, że ogólnie to jest raczej inwazja dziewczynek i robi się znaczna dysproporcja
Mi lekarz powiedział, że po 28 tygodniu maluszki będą miały szansę na przeżycie, bo wcześniej to raczej małe. Ale jak ostatnio mnie badał, to aż był zaskoczony, ale stwierdził, że jest duża szansa, że dociągnę do końca, bo mam dobre wyniki. W każdym razie ja mam chytry plan rodzić od 21 czerwca (a termin wg OM mam 19 czerwca, ale wtedy wypadają urodziny teściowej, a ja chciałabym żeby one miały zindywidualizowaną datę
). A na pewno już nie zamierzam rodzić przed 38 tyg.
Tigla - a dlaczego należy unikać nadawania imion dzieciaczkom na tę samą literę??
Ja w zasadzie śpię dobrze - jedyne co, to boli mnie brzuch jak się przekręcam z boku na bok - kłuje mnie i muszę chwilę poczekać - chyba aż dziewczynki się poprzekładają wygodnie i wtedy przestaje kłuć
W każdym razie na razie problemy ze snem to nie moja bajka, ale za to chyba zaczynam mieć hemoroidy.... brrrrrrrrr
A jeszcze a propos szkoły rodzenia - to kwestia danego szpitala czy szkoły. W moim szpitalu jest płatna, ale ja znalazłam inną bezpłatną (niezwiązaną z żadnym szpitalem), gdzie jedynym warunkiem bezpłatnego uczestnictwa jest zapisanie się do położnej środowiskowej związanej z ich szkołą (trzeba wypełnić formularz deklaracyjny do NFZ). I tam zamierzam iść, bo nie jestem pewna, czy zajęcia w szkole rodzenia są dla mnie na tyle wartościowe, że warto płacić 450 zł.