reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ja mam za 1,5 tyg usg i mam nadzieje, że poznam płeć dzieci ;)
wyprawka.. na chwile obecną mam dwie czapeczki, niedrapki i dwie pary bodów. jakoś nie mam natchnienia na zakupy a tu trzeba by się powoli zbierać, bo potem mogę nie mieć siły :-) a jak u Ciebie?

reklama
Ja mam wózek(kupiliśmy kilka dni temu) i ubranka juz w sumie mam.no chyba że jednej mojej córeczce wyrośnie jeszcze siusiak hehe...to wtedy trzeba będzie jeszcze ubranek kupić.No i cała reszta została łóżeczka,kocyki,ręczniki itd,itd.....

Mati a co masz w planie kupować?Ja kolejne większe zakupy za dobry miesiac bo teraz spłukalismy się przez ten wózek.W maju mam zamiar mieć wszystko przygotowane.Już poszło prawie 3 tyś a gdzie tu koniec:szok: pewnie ze 2 tysiaki jeszcze pójdą jak nic.Mam łóżeczka upatrzone,ale szukam jeszcze sprzedawcy u którego można od razu kupic inne rzeczy.

o ludzie dziewczyny moja babcia siedziala u mnie od 9 rano i dopiero pojechala a ja ledwo na oczy patrze doslownie jestem zmeczona
lilly napewno wozek zostawie na koniec co do łózeczek i mebelek to mysle ze na poczatku czerwca juz bym chciala miec przygotowane ciezko mi czego kolwiek szukac jak plec nieznana
w przyszlym tyg pomysle o zakupie czapeczek skarpetek niedrapek
rozejrze sie za firankami juz wsumie mam upatrzone ale w kol rózowym wiec czekam
napewno jeszcze troszke ciuszków dokupie bo za wiele nie mam

Dla mnie wózek był najwiekszym wyzwaniem,więc cieszę się,że to mam z głowy bo z kupnem reszty nie będzie problemu jak tylko będą pieniążki.Ja mebelków żadnych nie kupuję.Dopiero za jakiś czas jak dzieci będą starsze.Firanek mam sporo disneyowych które4 wieszam u Nikoli w pokoju także też nie będę kupowała.Mebelków nie będę kupowała bo szkoda mi na to kasy,teraz kupię jakieś niemowlęce a za dwa lata trzeba będzie zmienić także wstrzymam się tak jak było w przypadku mojej córki.:-) łóżeczka znając zycie przez dłuższy czas i tak będą stały w naszej sypialni bo jakoś bała bym się,żeby takie maluszki spały same w pokoju.Wolę mieć je na oku :tak:

ja niewiem jak to bedzie z łózeczkami bo za chiny ludowe nie zmieszcza sie do mojej sypialni
lilly ty najwiekszy wydatek masz za soba ja napewno takiego drogiego wózka nie kupie
na łózeczka tesciowa obiecala dac wiec kiedy kupi to będą

reklama
Czyli Twoje maluszki beda od razu same spały?O kurde.No ja wózek ze względu na jego funkcjonalnośc taki wybrałam.Pewnie jak do swojego kupisz potem spacerówke czy foteliki to tez tyle wyjdzie.Ja w tej cenie co kupiłam mam już to wszystko i nawet folie i zimowe spiworki babka mi dorzuciła.Gdzie sam spiworek pewnie jeden ze stówe.

Do góry