reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

a ja z kolei jestem za łóżeczkiem z szufladą. Wprawdzie nie kupuje nowych bo dostane używane ale mają szufladę i cieszę się bo zawsze można w niej upchać takie rzeczy jak pampersy czy zapasowe chusteczki itp. Lubie mieć zapas takich rzeczy żeby nie latać ciągle do sklepu a taka szuflada jest na to idealna. Pościeli bym tam nie wkładała bo rzeczywiście kurz się tam zbiera.

reklama
LILLY mnie tez tak nie stac dlatego co moge to powoli juz kupuje ale nie wymusze na tesciowej zeby dala juz teraz na łózeczka, a na wózek moja babcia da kase i mówila ze w kazdej chwili da ale to na spokojnie musze pojezdzic po sklepach i cos upatrzyc moze jak bede mogła bezpiecznie chodzic to napewno sie wybiore z mezem i cos kupimy
ja tez w zabobony nie wierze ale cóz zrobic

ja muszę męża przekonać żeby pojeździł ze mną za wózkami. chce kupić używany ale bez przetestowania modelu w sklepie nie zdecduję sie na żaden. A on tak nie cierpi zakupów... Sama niestety nie mogę się wybrać bo u mnie w pobliżu nie ma na stanie w sklepach wózków bliźniaczych wszystko na zamówienie i jestem w du... . musze do Krakowa się wybrać ale sama wole nie ryzykować bo nie czuję się jakoś świetnie. a to kawałek ode mnie - 80km :( i tak nam to schodzi...

ja mysle ze cos na allegro kupie ale tez mysle zeby najpierw w sklepie przetestowac:-):-)
tylko przez te cholerne lezenie nic niestety nie zdziałam

Ostatnia edycja:
najlepiej by bylo dziewczyny,zeby przetestowac.ja nie bede miala okazji,bo w sklepie czeka sie na ten wozek co chce przynajmniej 2 tyg.i musze sie opierac na opiniach,ktore sa bardzo dobre.dzisiaj przyzly mi ciuszki i jestem bardzo zadowolona-sa sliczne.kupilam sobie tez butki na wiosne i to przynajmniej z glowy.MATI-jak poczujesz sie lepiej to wszystko pozalatwiasz -zdazysz.

wiolka ja czuje sie super i mogłabym calymi dniami łazic po sklepach itd ale musze lezec
na nastepnej wizycie zapytam czy juz do konca bede skazana na łózko
fajnie ze jestes zadowolona z zakupów ja dzis sobie bluzeczke kupilam w rozm s ale to dopiero ubiore jak urodze hehe to tak na poprawe humoru

Zobacz załącznik 449170

Ostatnio miałam sesję brzuchową - brzuch z niedzieli (31 tydzień).

Super zdjątka

Witam. W końcu znalazłam czas żeby coś napisać :) codziennie odwiedzam forum ale tyle tego piszecie że już na napisanie czegokolwiek brakuje mi czasu. Remonty zakończone i więcej odpoczywam. Co do wagi - ja 2 tyg temu (21 tc) byłam 5 kg do przodu. też brałam duphaston do 16 tyg ale nie zauważyłam po nim jakiegoś skoku wagi.
w poniedziałek podczas USG dowiedziałam się że będę mieć pakę- wkońcu dziewczynka ujawniła swoją płeć i jestem strasznie szczęśliwa bo to moja pierwsza ciąża i od razu parka :) Poza tym jak narazie lekarz stwierdził że dzieci rozwijają się w równym tempie. ważą po ok 540g.(ale podobno dopiero po 22 tyg wychodzą różnice bo do tej chwili wmiare równo to przebiega) Na ostatniej wizycie moja ginka badała mi szyjke ale nie podała długości.powiedziała że mam mocną i wszystko jest ok ale kazała się oszczędzać i jak najwięcej leżeć i odpoczywać bo "w każdej chwili może się to zmienić". ciągle mnie straszy takim gadaniem ale może i to lepiej.

Pisałyście o wyprawkach... Ja z racji że mam 3 rodzeństwa (jestem najmłodsza) ciągle jestem pouczana co trzeba a czego nie. i wkońcu wyszło że mam niczego narazie nie kupować bo każdy mi coś daje po swoich dzieciach. Ale ja i tak kupuje :) narazie tylko po ciucholandach buszuję bo ceny naprawdę kuszą (2-3 zł za body) a jakość ubranek jest naprawdę rewelacyjna. niektóre wogóle nieużywane - z metkami.a takie kupowanie to sama radość. :)

Z racji że mieszkam na wsi - no można powiedzieć że w miasteczku ;) jedna z koleżanek - sąsiadek tak się przejęła moją ciążą że załatwia mi ciągle jakieś ubrania ciążowe.na mnie wszystko za szerokie;/ u mnie jest taki zwyczaj /może nie każdemu to odpowiada/ że wymieniamy się też ciuszkami po dzieciach, fotelikami itp. tym co już się nie używa.
Gratuluje parki
Czesc dziewczyny jestem nowa na waszym forum chodz czesto was czytam,jestem w 32 tyg ciaży bliźniaczej i mam takie pytanko,do poczatku marca tylam wydawaje mi sie jak nalezy, ale po ostatniej wizycie jestem w szoku bo w ciągu 4 tygodni przytylam 4 kg tzn przed ciąza wzylam 65 kg powoli sobie roslam a teraz waze 85kg i jestem przerazona, dzieci waza mała 1800, a mały 2000kg az sie boje co bedzie dalej termin mam na 10 maja. :no::no: a tak co do luteiny to ja tez na poczatku ciązy milam jakas infekcjie ale luteine biore caly czas i mam brac do konca ciązy, i do trego mam od 22 tyg zalozony krązek z powodu twardnienia brzucha.ale narazie wszystko ok.jak mozecie napiszcie jak u was waga wyglada?
Witam nową mamuśke w dwupaku
hej melduje sie po wizycie-chlopaki maja po 2 kg ida leb w leb.Szyjka niestety krotka ale sie trzyma wiec bez histerii damy rade;) no i co dalej mam sie kulac z tym brzucholem zobaczymy co chlopaki teraz wymysla czy posiedza czy nie kolejna wizyta 5 kwietnia(zamierzam nie rodzic do tego czasu)

najgorsze co bylo to ktg....tak mnie wszystko bolalo ze cos strasznego nie daje rady lezec pol h bez ruchu(co sie rusze chlopaki tez i ucieka tetno).

mona0008 nie przejmuj sie waga!pod koniec waga nie musi ale moze znacznie skoczyc(staraj sie rozwanie jesc odstaw slodycze i biale pieczywo tego na bank maluszki nie potrzebuja) skup sie na warzywach i owocach do konca ciazy a gwarantuje ze juz nie przytyjesz.Moj lekarz co wizyte robi mi wyklad na temat odzywiania;)
Gratuluje udanej wizyty
Ja znowu na chwilkę....kurna jeszcze nie ogarniam tych moich maluszków. Dzisiaj poszły w ruch czopki glicerynowe, bo mieliśmy problem z kupą, dzieci mało jedzą a ja mam chyba baby bluesa:crazy:Ale bedzie tylko lepiej:tak:
Przedstawiam Wam moje Skarbeńki:
HaniaZobacz załącznik 449698 i Majeczka Zobacz załącznik 449699

Przyrzekam, że jak się tylko ogarnę zdam Wam szczegółową relację z porodu i życia codziennego.
Śliczne królewny słodkie są :-)
Oto mój brzuchol.Pochwalcie sie swoimi :-)
Zobacz załącznik 449806

Wszystkie żyły chyba mi na brzuchu widać hehe.W ogóle żylasta się zrobiłam:-p
Śliczny brzuzek
uff to mnie uspokoiłaś bo mój mąż to świruje że to nie normalne ;) z dziąsłami mam to samo :)

a to mój brzusio ;)

Zobacz załącznik 449830Zobacz załącznik 449831
Śliczny brzuszek

NIe odzywałam się bo wczoraj miałam cały dzień gości a dzisiaj mam lenia pozdrawiam :-)

dziewczyny od 2 dni biore ta luteine dopochwowo i dzis rano po toalecie zauwazyłam leciutkie plamki brazowe- nawet nie brązowe takie bardziej kawowe i niewiem czy to normalne czy dzwonic do ginki?:-:)-(
milego dzionka :-)

Ostatnia edycja:
dzień dobry!!!
mati ja nie mam pojęcia czy to może być po luteinie ale na twoim miejscu zadzwoniłabym do gina. Przynajmniej będziesz mieć fachową poradę. A to co wyczytasz w internecie nie zawsze musi być prawdą. Dzwoń. No chyba że pisze tam na ulotce o jakichś skutkach ubocznych?

reklama
zobacze jeszcze pozniej jak to bedzie ,bo to sie tylko pojawia po siusianiu jak sie podcieram :crazy:
jak przejdzie to nie bede dzwonic tylko zapytam na wizycie we czwartek :-)

Do góry