reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

agatko nie narzekaj tobie naprawde juz niewiele zostalo
mi sie marzy wyjazd na majówke, juz sie przyzwyczaiłam ze co roku nad morze jechalismy a teraz marzy mi sie zebym mogla chociaz troche na swiezym powietrzu posiedziec :-:)-(

reklama
Aimee ja sie tak zastanawiam z tym fenoterolem bo mam brać,ale nikt nie powiedział jak długo.W poniedziałek mam wizytę u mojej ginki to się zapytam.Co do wydatków to ja tez mojej pannie starszej muszę kupić wszystko od podstaw na okres wiosenno-letni.Dziś musiałam kupić buty na wiosnę bo ciepełko się u nas zrobiło i w kozaczkach już nie za bardzo chodzić i jeszcze trzeba było kupić nowe kapcie do przedszkola i do domu.Tak sie sprawy mają jak już się ma dziecko czy dzieci,dlatego nie mogę czekać z wyprawką dla bliźniaków na ostatni gwizdek bo finansowo nie damy rady.O sobie oczywiście myślę na ostatnim szarym końcu,ale nie ukrywam,że przydało by mi się tez kilka ubrań ciążowych na wiosnę bo wygladam jak idź stąd i nie wracaj:-D Póki co kupiłam sobie jedne spodnie na wiosnę H&M Mama.Reszta to strój domowy hehe....

no tak lilly cos na wyjscie trzeba miec lepszego
kobieta w ciazy musi tez ładnie wygladac:-)
wierze ci ze masz wydatki
no tak to jest jak sie planuje jeszcze jedno dziecko a tu bach-niespodzianka dwójka sie okazuje i trzeba o wszystkim podwójnie pomyslec

hmm no wlasnie ciakwe jak magda:D moze juz sie szykuje na nadejscie maluszkow:D kurcze wiecie co ja tak sie zastanawialam ile my kasy wydamy nim te dzieci odchowane beda masakra....:D i jeszcze becikowe nie kazdy ma niby dostawac chociaz nasz rzut jeszcze pewnie caly sie zalapie a podobno byl pomysl zeby tylko osoby z najnizsza krajowa dostawaly nie rozumiem tego...
lece sie szykowac trzeba sie ruszyc po wyniki i odstac swoje w korkach w drodze na wizyte;D zajrze do Was wieczorem odpoczywajcie!

Zgadza się Mati.Bliźniaków to my się raczej nie spodziewaliśmy :-) A tu niespodzianka.Podwójne szczęście i podwójne wydatki takie są fakty.Może popatrzę coś tańszego dla siebie na allegro,żeby wyglądać jak człowiek jak wyjdę na dwór.:-D A mówiłam,że wózek kupiliśmy?

my sie tez nie spodziewalismy u nas to przypadek hehe
cos wspominalas o wózku
pochwal sie jaki kupiłas?
kochana kup sobie cos niedrogiego wkoncu tobie tez cos sie nalezy
ja poluje na biale spodnie lniane ale raczej uzywane bo szkoda kasy na nowe tylko ze wszystko w duzym rozm jest a ja potrzebuje rozm S

Dziękuje za miłe przyjęcie :-)
Na usg zawsze było widać tylko jedno maleństwo, sama nie wiem jak ginka mogła przegapić drugie. Ja nic nie podejrzewałam bo brzuch wyskoczył mi dopiero w 24tyg i myślałam, że po prostu za dużo tyje, miałam wtedy 5kg na plusie (teraz tylko 6,5..) . No i dużo się ruszały ale to też jakoś mi nie dało do myślenia, ruchliwe dziecko, może to dlatego ;) Teraz szok już minął i ciesze się na dwójke, ale wcześniej przez tydzień nie wychodziłam z łóżka:-D

Ja spodni typowo ciążowych nie kupie - strasznie mnie drażni jak coś uciska mi na brzuch, najchętniej chodziłabym z gołym ale... te spojrzenia.. ;p
I jakoś nie mogę zabrać się za kompletowanie wyprawki, nie mam natchnienia. A że bardzo nie lubie zakupów to tym bardziej :-)

Dziękuje za miłe przyjęcie :-)
Na usg zawsze było widać tylko jedno maleństwo, sama nie wiem jak ginka mogła przegapić drugie. Ja nic nie podejrzewałam bo brzuch wyskoczył mi dopiero w 24tyg i myślałam, że po prostu za dużo tyje, miałam wtedy 5kg na plusie (teraz tylko 6,5..) . No i dużo się ruszały ale to też jakoś mi nie dało do myślenia, ruchliwe dziecko, może to dlatego ;) Teraz szok już minął i ciesze się na dwójke, ale wcześniej przez tydzień nie wychodziłam z łóżka:-D

Ja spodni typowo ciążowych nie kupie - strasznie mnie drażni jak coś uciska mi na brzuch, najchętniej chodziłabym z gołym ale... te spojrzenia.. ;p
I jakoś nie mogę zabrać się za kompletowanie wyprawki, nie mam natchnienia. A że bardzo nie lubie zakupów to tym bardziej :-)
moze pomysl o tym zeby zmienic lekarza ja bym chyba wsciekla sie jak by lekarz przeoczyl cos takiego
jaka płec dzieci?

reklama
Mnie to nie zdenerwowało, raczej zaszokowało, ale w sumie mogłam się spodziewać bo w rodzinie 3 pary bliźniąt ;) prowadzi mnie od początku, mam do niej zaufanie, więc raczej przy niej zostanę. Płci nie znam, nie chciały się ujawnić, ale liczę na to, że 1,5 tyg będę już wiedziała:-)

Do góry