reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
moja bratanica ma teraz 15 lat i musze przyznać że może o seksie jeszcze nie wspomina a nawet jeśli ktoś sie przy niej pocałuje uważa to za obciach, ani nie zachowuje się wyzywającą, ale jej filozofii życia kompletnie nie rozumiem. TAk czy siak ciągle mówi o chłopakach i kto wie kiedy nadejdzie na nią pora... oby nie za szybko. staram się "wyprostowac" jej mózg ;)

tak chłopcy sa tez niedobrzy ale teraz tak jest ze rodzice zajeci pracą a dzieci robią co chcą
to oczywiscie zalezy od wychowania

mojego meza bratanek wiecznie siedzi przed kompem ma 12 lat i juz doszlo do tego ze do szkoly mu ciezko isc 0d 7 rano siedzi z kompem w łózku i jest coraz bardziej nie grzeczny tesciowa z nimi mieszka i mówi ze woli o 100 razy 2 dziewczynki bo chłopaki sa okropne

Wszystko zależy jak rodzice wychowaja. To ma prawie 100% wpływu na dziecko bo skoro rodzice nie maja czasu dla dzieci to niech sie pozniej nie dziwią ze dziecko jest zle takie jest moje zdanie.

Hej Laseczki
Asiia - trzymam kciuki za Was. Daj znać, jak już będziesz znała szczegóły. Lekarze nadal chcą już rozwiązywac ciąże? Ale z drugiej strony pamiętaj, że coby nie było, to wiedzą co robią i jesli tak będzie lepiej, to trzeba i już. Najwyzej Małe toche w inkubatorkach poleżą. Przecież w okolicach 30 tygodnia to już nie jest tak źle..
Lilly - to z fenoterolem masz taką dawkę jak ja (tylko ja mam 8*1/2 tabl. co jest bardziej uciążliwe). Z samopoczuciem niestety kicha, ale myślę, że mnie jednak troche pomaga. Gdybym jeszcze lezala wiecej i odpoczywala, to skurczy zadnych by nie było. A z odstawieniem to nie wiem jak jest, ale nie wiem czy przypadkiem już nie do końca? A z drugiej strony jak pomaga w ładnym donoszeniu, to co tam..ja już się pogodziłam..
Magda Gdansk - a Ty jeszcze bierzesz do konca fenka czy już Ci wczesniej odstawili??? Bo się tu z Lilly zastanawiamy..
Miki - hehe..co do snów to ja dziś miałam jakis taki..hm...proroczy??? sniło mi się, ze odwiedziała mnie teściowa, za którą delikatnie mowiąc nie przepadam i ja jej pokazuje, ze kupilam posciel do lozeczka, a ona mi wymysla, ze po co tak wczesnie? na co ja jej, ze to zapasem 32 tydzien skonczony i za 4 to już ciąza traktowana jak donoszona ..i jeszcze jej nawtykałam, że jak zwykle to nie ma kompletnie pojęcia co sie u nas dzieje i niczym sie nie intersuje i nawet nie wie kiedy wnuki mają się urodzić
Nowe Mamy Bliźniakowe - witam na forum
toliveistodie - piękne zdjęcia i super pamiątka
aaa..rozmawiałyście o spodniach ciążowych..no wszystko zalezy od brzuszka i innch wymiarów..Ok.20tyg. to ja miałam fajne rurki, ale teraz jeansy i inne spodnie mnie uciskają, albopas zjeżdża z wieeeeeeeelkiego brzucha..takze dla mnie nalepsza opcja to dresy albo legginsy ciążowe z tuniką..

Lilly - eh..jak ja Cię rozumiem, z tymi wydatkami na troje..Właśnie w tym tygodniu kupiłam małej buciki wiosenne, za miesiac trzebaby pewnie letnie sandałki, a tak w ogóle to mam stresa, ze nie zdąze jej obkupic na wiosne i lato..Bo w tamtym roku donaszala koszulki z poprzedniego, ale teraz to już prawie cala garderoba letnia od podstaw do skompletowania Pomijając kasę, to ja akurat bede wtedy rodzic albo bede tuz po porodzie, wiec kiedy to zrobie???
Agata88 - no to przegiełyśmy w tym samym czasie i ja dzisiaj też leże ale powiem Ci, że akurat po tym ostatnim kołowrotku u mnie to jest mi przyjemnie i nie narzekam..i powodzenia na wizycie&&&&
a co do przywilejów dla ciężarówek, to bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ostatnio personel Piotra i Pawła.Stałam w kolejce po wedliny, a Pani Sprzedawca jak mnie zobaczyła to od razu zaczęła mnie obsługiwać AAle inni przede mną mieli miny bezcenne..a tak udawali, że nie widzą...
A co do listy wyprawkowej..to może jak któraś odnajdzie albo ma to wrzuci tu na forum..jakby co to ja służe pomocą,zeby powiedzieć co u mnie bylo przydatne przy pierwszej corci, a co nie..oczywiscie trzeba to porownać z opiniami kilku mam, ale wtedy bedzie juz prosciej podjac decyzje..
A w sprawie laktatora... U mnie bylo tak. W sobotę wyszlyśmy z córą ze szpitala, w poniedzialek rano przyszla polozna, a u mnie piersi takie, ze wow..przerazila się, ze zapaleia dostane, bo to bolesne jest i w ogole i maż jak na sygnale do sklepu po laktator jechal, zeby jeszcze mogla pokazac co i jak.. także nie wiem co wam radzic, bo z laktacja bywa roznie, no ale minimum to miec upatrzony model i zeby mogl ktos ewentualnie szybko po niego podjechac..
Uff..jak się rozpisalam..no tak to jest jak sie lezy

i znowu sie rozpisalyscie:D a ja odlecialam...spalam jak zabita,organizm domaga sie snu bo zarwanych nockach. Co do plci dzieciaczkow ja tylko jedna zasade wyznaje-nie ma zlych dzieci sa tylko zli rodzice.I nikt mi nie przemowi,ze jest inaczej.Moja mam jak obserwuje mlode matki i slucha jakie maja problemy chwyta sie za glowe...poczynajac od tego ze nigdy ale przenigdy nie steknela o nieprzespanych nockach,placzu niemowlakow czy braku czasu dla siebie a nikt jej nie pomagala konczac na wrzaskach dzieci kiedy chca cos dostac lub sa po prostu niegrzeczne dla niej jest to nie do pomyslenia a nie jest staruszka ma 50 lat.Nigdy mnie ani brata nie uderzyla tylko poswiecala nam czas i rozmawiala-zamierzam tak samo jak ona wychowac moje dzieci bo to zywy przyklad na to ze mozna to zrobic bez wielkiego halo i zeby wyszli na ludzi;) (powiedzmy w kazdym razie radzimy sobie calkiem niezle z bratem jak na osoby przed 30-i uwazam ze to zasluga wylacznie mojej mamy).

No to tyle chcialam sie wypowiedziec:D a co do laktatorow kobitki polecicie jakis dobry??
aaa i zgadzam sie Panie w Piotrze i Pawle u mnie rowniez zawsze obsluguja poza kolejka jak mnie widza(jedno z nielicznych miejsc gdzie widza ciezarne:D)

reklama
aimee faktycznie czasami trzeba odpuscic i polezec mnie dzisiaj tez nikt nie zmuszal leze plackiem powiem wiecej nawet na ta wizyte mi sie nie chce podnosic:D
Kurcze jak widze ta pogode marze juz zeby z maluszkami chodzic na spacery a jeszcze tyle czasu:D

Do góry