reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam. W końcu znalazłam czas żeby coś napisać :) codziennie odwiedzam forum ale tyle tego piszecie że już na napisanie czegokolwiek brakuje mi czasu. Remonty zakończone i więcej odpoczywam. Co do wagi - ja 2 tyg temu (21 tc) byłam 5 kg do przodu. też brałam duphaston do 16 tyg ale nie zauważyłam po nim jakiegoś skoku wagi.
w poniedziałek podczas USG dowiedziałam się że będę mieć pakę- wkońcu dziewczynka ujawniła swoją płeć i jestem strasznie szczęśliwa bo to moja pierwsza ciąża i od razu parka :) Poza tym jak narazie lekarz stwierdził że dzieci rozwijają się w równym tempie. ważą po ok 540g.(ale podobno dopiero po 22 tyg wychodzą różnice bo do tej chwili wmiare równo to przebiega) Na ostatniej wizycie moja ginka badała mi szyjke ale nie podała długości.powiedziała że mam mocną i wszystko jest ok ale kazała się oszczędzać i jak najwięcej leżeć i odpoczywać bo "w każdej chwili może się to zmienić". ciągle mnie straszy takim gadaniem ale może i to lepiej.

Pisałyście o wyprawkach... Ja z racji że mam 3 rodzeństwa (jestem najmłodsza) ciągle jestem pouczana co trzeba a czego nie. i wkońcu wyszło że mam niczego narazie nie kupować bo każdy mi coś daje po swoich dzieciach. Ale ja i tak kupuje :) narazie tylko po ciucholandach buszuję bo ceny naprawdę kuszą (2-3 zł za body) a jakość ubranek jest naprawdę rewelacyjna. niektóre wogóle nieużywane - z metkami.a takie kupowanie to sama radość. :)

Z racji że mieszkam na wsi - no można powiedzieć że w miasteczku ;) jedna z koleżanek - sąsiadek tak się przejęła moją ciążą że załatwia mi ciągle jakieś ubrania ciążowe.na mnie wszystko za szerokie;/ u mnie jest taki zwyczaj /może nie każdemu to odpowiada/ że wymieniamy się też ciuszkami po dzieciach, fotelikami itp. tym co już się nie używa.

gratuluje parki cudownie naprawde -ja bym tez parke chciala tym bardziej ze to moja 1 ciaza i raczej ostatnia
oszczedzaj sie bo to ci napewno nie zaszkodzi a wrecz przeciwnie
mi kuzyn obiecal z sobote przywiesc jakies rzeczy po swojej córci rocznej ale czy u mnie choc jedna dziewczynka bedzie to sie okaze :-):-)

mati "wróże" ci że będziesz miała parkę ;) zobaczysz - to takie w pewnym sensie szczęście początkującego ;) (jak u mnie)

ja słyszałam że materace te z ikei wcale nie są takie złe i kilka osób je chwaliło. Na jakimś forum kiedyś czytałam o nich.

Dziewczyny ja z ta waga to nie chciała jakoś zle. Po prostu ja w ciazy mało tyje. Z Jula 7 kg było. Zreszta ja non stop gdzies chodzę i moze dlatego tak mało mi przybiera. No bo i rano i w południe trzeba jule do i ze szkoły a to spacer w dwie strony ponad godzine. Do tego jakies sprzątania zakupy więc na tylko długo nie usiedze.

Co do wyprawki to my tez na raty rozkladamy bo to na trójkę dzieci trzeba ale jest ok. W maju wózek w kwietniu łóżeczka a czerwiec reszta dodatków. Ochraniacze na łóżeczka, reszta ciuszkow i takie tam duperelki. Duże nie kupuje bo po co ma mi leżeć wole dokupić pozniej. Dojarke mam po Juli ale nie kupowałem wczesniej tylko pokazalam malzowi jaka chce i jak trzeba było kupic to poleciał i tyle. Rozkow nie kupuje bo i po co. Dwa cienkie kocyki i dwa mam po Juli i tyle. Na zimę bedą ochraniacze na wózek i kombinezony więc koc mi nie potrzebny. Butelki kupię dwie 120 i dwie 240 i tyle. Reszta i tak by mi leżała. Tak więc szczerze ale u mnie kupowanie jest na luzie. Bo w razie w to i tak człowiek bedzie chodził na spacer to sie dokupi.

Anuska polecam ta miksture. Pomaga dość szybko
1-2 zabki czosnku przez prasę przetrzec dodać 2 lyzeczki miodu do tego sok z połowy cytryny i rozcieczyc woda. Tak mniej wiecej do połowy szklanki tylko ciepła. Pić 3 razy dziennie. Jedna mikstura na jeden raz do wypicia. Mnie pomogło o kilku piciach.

ankos dzieki obys miala racje
ja to czasem sobie mysle ze urodzilam sie pod szczesliwą gwiazdą
ale jak patrze na te nasze dzisiejsze czasy to wolałabym chlopców hehe

Mati tak sobie właśńie pomyślałam że rzeczywiście chłopcy, a potem jako mężczyźni, jakoś chyba łatwiej mają w życiu ;) ale to może tylko takie babskie myślenie ;)

reklama
tak sobie pomyslałam jak teraz własnie patrze na dziewczyny to gorzej niz chłopcy wiek dojrzewania i wogóle juz 15 latki chodza w ciazy to az strach sie bac:-D:-D:-D:-D

Do góry