reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

AGATA777- jeszcze powikłania po cc musiały Ci sie trafić jakbyś nie miała innych zmartwień...przytulam Cię mocno. Ale znasz to powiedzenie, ze co nas nie zabije to nas wzmocni nie?, mysle, że jak przetrzymasz teraz ten trudny czas to potem tylko luz i same radości z bliźniaczków będą, a o bólu szybko zapomnisz. Trzymaj się....:wink:

Twins - gratuluję bliźniaków, teraz dbaj o siebie, bo mi dzis dr powiedział, że ogólnie ciąża to nie choroba oprócz blixniaczej ....zawsze mnie musi "podnieść" na duchu, w każdym razie ta ciąża to duże wyzwanie dla organizmu - pamiętaj o tym:-)

Ja po wizycie:-), szyja zamknięta i długa 37mm, dr zadowolony, macica miękka, ogólnie ok, to napieranie i ciągnięcie to najprawdopodobniej z powodu powiększonego w ostatnim czasie brzuszka, choc dr ogólnie dmucha na zimne, teraz też będe mieć wizyty co 2 tyg. Dr powiedział, że okres od 20-24tc to czas taki newralgiczny, w ktorym jesli szyjka ma puśzczac to zacznie, jesli będzie ok, to znaczy, że powinna dac radę z tą ciążą :-)
Dzidziole to na 100% chlopaki jednak i ważą: 263g i 276g to chyba troszkę malo nie?, pamiętacie jak to u Was było w 20tc?

reklama
chcę już iść w przyszłym tyg. do gina żeby mi przepisał coś na zanik pokarmu, bo szczerze powiedziawszy to karmienie piersią zajmuje przy bliźniakach straaaaasznie dużo czasu a i tak nie najadają się jak należy, więc stwierdziłam, że 2 miesiące w zupełności wystarczą :).

Volka jeśli mogę coś wtrącić, to gdybyś na zatrzymanie laktacji dostała BROMERGON to nie wsiadaj za kierownicę. Ja brałam to cholerstwo (pół tabletki na noc) kiedyś na obniżenie poziomu prolaktyny i miałam potworne bóle głowy i cudem uniknęłam czołówki z tirem (straciłam kontakt z rzeczywistością i zjechałam na przeciwny pas).

hej:)

magda ja mam Easy Walker i jest MEGA SUPER WYPASIONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polecam polecam polecam!! nie bylo drzwi w ktore bym sie nie zmiescila, miesci sie w moim autku (Kia Venga) super sie prowadzi, idzie mi nawet 1 reka :) wozek drogi ale wart kazdej zlotowki!!

Agata88 a w jakiej czesci Poznania mieszkasz?? ja tez jestem z Poznania, super ze nareszcie ktos z okolicy sie pojawil! :)
dzieki za opinię:) mi tez sie marzy ten wózeczek, jutro smogamy poogladać:)
Hej dziewczyny@ ja tez mialam dzis fatalna nocke- mlodej wychodza jednoczesnie 3 piatki, nie chce jesc, wszystkim rzuca,wscieka sie bez przerwy, z nosa jej leci ciurkiem, nie moze spac i tylko do mamuni, nikt inny jej nie interesuje, wiec spimy razem od 2 dni. Budzila sie co 2h, wchodzila mi na glowe, masakra:baffled: do tego w nocy brzuch mi sie stawial, wiec prawie nic nie spalam:-:)baffled: Jestem wykonczona grrrr
yummy u nas też piatki na tapecie, wiec wiem co przezywasz, chociaz odpukać u nas tragedii nie ma, mam nadzieje, że nie zapeszę:) trzymam kciki, żeby juz było tylko lepiej:)

fajny ten wózek, a wiesz czy oparcia sie rozkładają? jakby dzieciaki chciały spać?
Ja też zastanawiam sie nad wózkiem i nie wiem czy na okres jazdy w wersji głebokiej kupić jakiś "gorszy", mam tp na czerwiec, a po zimie na wiosne zainwestować w jakąś lepszą lekką spacerówkę. Jeśli chodzi o tą pierwszą fazę, zastanawiałam się nad:
Borówka DUO Adbor koła POMPOWANE CERTYFIKAT (2019036040) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wiem, ze nawet jak sie kupi drogi wózek to i tak on nie jest na tyle wszechstronny żeby byc z niego w pełni zadowolonym na początku gdy dzieci leżą i sa malutkie i gdy sa juz małymi klocuszkami:-)
Jak sądzicie?

A ja dziś mam wizytę i małe stracha....

wiecie co, ja tez miałam w planach kupić jakąś fajną spacerówke, ale nie mogłam sobie wyobrazić tych małych piankowych kółek:) zostalismy więc przy xlanderze xa dla Damiana. nigdy nie zapomne, jak kumpela pchała swoją spacerowkę po lesnych drogach, masakra mega ciężko, a nasz wózek pchałam jedną reką:) dlatego ja chciałabym kupic wózek na wypasie, bo wcale nie powiedziane, że będę go zmieniac na parasolkę:)

gratu;uje udanych wizyt:)
my jutro na 17ta smigamy:)

a teraz próba dodania foty:)
brzuch.jpg

mąż mówi, że w rzeczywistości jest wiekszy;)

Niuleczka juz kiedys to wklejalam, ale to bylo jakis czas temu, mogls nie widziec, obadaj sobie:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Magda-Gdansk pieeeeenkny brzuuuunio;-) I jaka laska oczywiscie;)

A co do wozka my tez mamy X-landera XA i nie zamienilabym go na nic innego- u nas nie sprawdzaja sie lekkie spacerowki tylko konkret lopony;))) Dlatego tez szukam czegos konkretnego od samego poczatku:-)

anuska ta poducha to najlepszy zakup jakiego dokonalam bedac w ciazy!! do dzis z nia spia a Gwiazdy moje maja juz 3 m-ce, uzywam jej karmiac piersia albo butelka, sama sie nadal w nia wtulam albo klade w nia dziewczynki! gorrrrrrrrrrrrrrrrraco polecam :)

hej Madzix, a z jakiej podpoznanskiej czesci jestes?? ja mieszkam w Skorzewie, a ty??

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:) Jestem tutaj nowa,ale juz od jakiegoś czasu zaglądam do Was,szukam odpowiedzi,porad...
Mam na imię Magdalena,mam 30 lat,od niedawna mieszkam pod Poznaniem. Obecnie jestem w 20 tc bliźniaczej jednokosmówkowej i prawdopodobnie jednoowodniowej czyli jeden wielki strach w oczach. Jak do tej pory bez powazniejszych problemów,o mdłościach 24 h i wymiotach chyba niewarto wspominać ;) Chciałam zapytać czy któras miała podobne dolegliwości jak ja od wczoraj...Mianowicie zaczął boleć mnie brzuch,dziwnie ciągnąć i kłuć po prawj stronie i bardziej na wysokości pępka niż podbrzusza. Dzisiaj pojechałam do lekarza,szyjka ok,dzieci ok,wyniki badań ok...więc co to jest?Rozciągająca się macica aż tak daje popalić?Do tego wszystkiego po całym tym "szczegółowym dogłębnym "badaniu ból sie nasilił,nawet zszedł niżej,chodze garbata:( no spa pomaga na chwilę,więc leżakuje,w tej pozycji najmniej boli. Myślałam też ,że może to przez zaparcia?Jak już jelita łaskawie się ruszą to później pobolewa mnie brzuch...

Czesc Madzia! Wydaje mi sie, ze tak wlasnie jest- w tym czasie (20tc) dno macicy chyba znajduje sie na tej wysokosci. Wszystko sie naciaga, wiec jedynym rozwiazaniem duzo lezec. Jesli pomoze to na pewno to- wiazadla i macica. A kto Ciebie badal? Bylas w szpitalu? A w ogole witam sasiadke! Ja rowniez spod Poznania- z Lubonia. A Ty?

reklama
Do góry