reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
ewaw1 - gratuacje! ale miałas przejścia, dobrze że wszystko skonczyło się dobrze. Widziałam zdjęcia na fb, maluszki sliczne i widać że duże :-)

Dziewczyny nie zwlekajcie z robieniem wyprawki. Ja do teraz pokutuję że się wcześniej nie zabrałam za nią. Wszystko zamawiałam w sklepach internetowych, bo wychodzę z domu tylko raz w tygodniu do lekarza. I też wszystkiego nie mam.. kupiłam dużo rzeczy takich newborn, ale jak z tego wyrosną to zostanę bez ubranek dla maluchów i trzeba będzie pojeździć po sklepach, a mogłam już mieć gotowe :)) Ja pożyczyłam też na wiosnę 2 koleżankom ubranka po Majce i okazało się że wróciła może z 1/3 ubranek które im dałam, niektóre nawet były z metkami i niestety ubranka przepadły. :-( Trzeba będzie jeszcze raz kupić. Ale to takie ubranka w rozm. 62 i więcej, więc zdążę :))

W grudniu powinnam jeszcze tylko ja urodzić. :-)

o to jeszcze enaflo przed nami;] ja muszę do połowy lutego wytrzymać, bo do końca stycznia egzaminy w szkole, a nie mogę sobie pozwolić na poprawki, więc dziewczynki czekamy z tym rodzeniem:)

tygryz3 ja też mam już wielki brzuchol i na dodatek zaczęły się pojawiać rozstępy, a będzie pewnie jeszcze gorzej.
A dziś do tego mam tak okropne bóle chyba kości łonowej, że ledwo chodzę... ciekawe jak ja się będę poruszać jak jeszcze urosnę:p
a wyprawkę już prawie skompletowaną mam, jeszcze paru pierdół brakuje i czekam na paczki zamówione przez allegro. A pewnie gdzieś w połowie stycznie M poskręca łóżeczka i ciuszki rozmiarami posegreguję, bo mam chaos straszny:p koleżanki naznosiły mi rzeczy po swoich maluchach i taki mix mam w szafie:p
Wolałam nie czekać na ostatnią chwilę, bo to nigdy nie wiadomo, lepiej być na wszystko przygotowanym;]

ewaw1 biedactwo, okropne przeżycie, ale najważniejsze, że dziewuchy zdrowiutkie i wyrośnięte:) mam nadzieję, że już się czujesz lepiej i masz siły, żeby zjąc się swoimi aniołkami:)

Ewaw wlasnie przeczytalam, co napisalas o swoim porodzie- trauma to delikatnie powiedziane. Kurcze wychodzi na to, ze bez wzgledu na rodzaj porodu wcale nie ma gwarancji, ze bedzie rozowo:-(

Jestem ciekawa, jakie wrazenia maja dziewczyny, ktore urodzily blizniaki SN...:>

Dziewczynki doradzcie nam, co uwazacie w tym temacie...

Ewaw ale wyrosniete te Twoje krolewny, super!! Tez bym chciala takie duze bobaski donosic:tak:

Youssta wiem, ze masz racje, ale ja nie mam juz szans na wypad do centrum handlowego. Szczytem szalenstwa jest wizyta 10 minutowa w okolicznym sklepie dzieciecym podczas co 2-tygodniowych wizyt u doktorka . A zreszta jestem maniakiem robienia zakupow intern, bo w sklepach stacjon. maja takie marze ze szok:baffled:
A w ogole Justin ile Twoje dziubaski waza? Jak sie czujesz?

Klaudia ja tez coraz bardziej zblizam sie do ksztaltu idealnego- kuli:D Moj doktorek ma na tym punkcie szajbe i juz mim odnotowal w ksiazeczce +10 :-DBrzuchol sie zrobil konkret hahah z Hanka mialam taki pod koniec 8 miesiaca:-D Rozstepow brak, ale skora juz niezle napieta. Kupilam sobie Mustele 2 miesiace temu, ale oczywiscie wychodze z zalozenia, ze jak juz stoi na polce to dziala:-D:-D
Chyba pojde sie posmarowac:baffled:

Hej dziewczynki.
Ja wczoraj zamówiłam wózek u znajomej za 250 zł Taco używała go tylko do werandowania dzieci.Wiem,że ciężki.Lecz doszłam do wniosku,że na początek kupię ten,tym bardziej za taką cenę,a spacerówkę kupię już ładną.
Miłego dnia laseczki.

Hello :))

ja wlasnie skończyłam robić zakupy prezentów przez neta. Ciekawe czy zdążę je zapakować :-)

Agata777 - w zimie to nie będziemy za częśto wychodzły z maluchami na spacery, ja też planuję kupić porządną spacerówkę a z głębokim dałam sobie spokój. Mam dwa po Mai.

Tossa - a lekarze kiedy mają w planach wypisać Twoje dzieci ze szpitala? Masz jakieś wieści od Moni N i jej maluszków?

Yoummy_mummy - ja czuję się niezmiennie tak samo od kilku tygodni - jakby po mnie walec przejechał :eek: Ale powiem Ci że trochę lepiej czuję się psychiczne, wcześniej bardzo się martwiłam zwlaszcza jak pojawiło się rozwarcie a teraz wiem że dzieci są już w miarę bezpieczne jakby chciały teraz się urodzić. Tydzień temu ważyły 2500 i 2600 :) Z tymi marżami w sklepch to masz rację, zwłaszcza jeśli chdodzi o akcesoria zabawki. A + 10kg to ja miałam już w 18tc.

kl00dia - Tobie się mozę spojenie łonowe rozchodzi. Mnie to boli tak że szok.

tygryz - a ile masz cm w "talii"? Ja w 27tc miałam ok 118cc, teraz mam 126cm a zaczynałam od 68 :rofl2:

enaflo - powodzennia na usg :-)

a gdzie jest sylwia i madzia85? odezwijcie się dzewczyny :)

reklama
youstta
user-online.png
-ja zaczynałam od 64-65 w pasie.Wczoraj się zmierzyłam i szok-100.Mój brzuch będzie chyba większy niż ja,a wzrostu mam 160.:szok:

Do góry