reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Kinga, to są jedno czy dwujajowe? Bo jeśli jedno, to może jest to tzw. syndrom podkradania. Co do małej ilości wód płodowych to musisz baaaaardzo dużo pić. Aż Ci woda będzie nosem wychodziła. W najgorszym wypadku robi się zabieg (nie pamiętam jak się nazywa), który ma na celu wprowadzenie wód do worka owodniowego.

reklama
Na wczesnym etapie może byc tak, że jedno z bliźniąt obumiera, tak niestety bywa, ale może sie to wszystko unormować, daj znać, jak to się rozwinie. Trzymam kciuki!

Hey! Dziewczyny długo mnie tu nie było i musze nadrabiac;) Własnie jestem w szpitalu, dwa dni temu miałam zakładany szew i teraz leże;) czuje sie bardzo dobrze ale lekarz nie chce mnie puścic do domu;((((( co tam u was? jak dzieciaczki rosną? czy któraś z was wie jak długo będe musiała zostac w szpitalu? Czekam na pozytywne wiadomości;))))

witam ponownie dzisiaj:)
ania nie martw sie,napewno zaraz puszcza cie do domku.ja nie mialam zakladanego szwu,ale jesli dobrze sie bedziesz czuła to napewno.
no wlasnie jak to jest z ta skracającą się szyjką,czy są jakies objawy ze sie skraca,czy tylko lekarz moze zauwazyc podczas badania?
ania zycze szybkiego powrotu do domku,pozdrawiam:)

Witam mamusie !!!

Justella widze ze jesteśmy na tym samym etapie ciązy :-) Ciesze sie ze jest tu ktos kto jest w tym samym tygodniu, fajnie bedzie wymieniac się urokami ciązy bliźniaczej. Ja mam termin na 27 października a ty? A jak tam twój brzuszek, rośnie? jak samopoczucie? jako przygotowania?

Ja mam w domu jeszcze dwóch synów miłoszek 4 lata i Mateuszek 2 lata, wiec przygotowania juz ida pełną parą bo nie wiem czy potem bede miała jeszcze na to siły. Łóżeczka już mam, foteliki samochodowe, wózek i leźaczki. Teraz zajmuje sie gruntownymi porządkami i remontem, zeby jak przyjda na świat nasze dzieci to zeby juz było wszystko gotowe.

Ostatnia edycja:
Witam w niedzielny poranek.U mnie remont.Ja leze i nic nie robie i obserwuje hihi A kumpel maluje.
Dziecie pomaga wiec mama nie ma nic do roboty.Zreszt sily tez nie ma wiec i tak musi lezec.

hej kobietki:)
matko-polko fajny masz nick i uwazam ze pasuje do ciebie w 100%.Jestes prawdziwa mamusia.2 syneczkow i 2 maluszkow w drodze.to moja 1-wsza ciąza.ja termin mam na 31 październik.mam juz brzuszek,wydaje mi sie taki sredni,a ty?ile teraz maja twoje szkrabki cm?ja ide 7.06 na usg to bede miala aktualne informacje.jak sie czujesz,masz jakies dolegliwosci?
z ta wyprawka to dałas mi przyspieszenie,musze wziac sie do roboty.pod koniec czerwca mam zamiar kupic łózeczka i wszystko do nich potrzebne.musze zaczac kompletowac ubranka.przywieźć kilka rzeczy od siostry-lezaczek-bujaczek itp.jak na razie nie mam nic.
Justysia007 jak sie czujesz,jak sie masz?
pozdrawiam

gastone hej ja po raz pierwszy na tym forum, ale widze ze mamy podobny termin porodu, milo spotkac kogos w ciazy bliźniaczej w 28 tyg :)

reklama
Witam wszystkie matki.

Justella ja też mam na razie taki sredni brzuszek, narazie przybrałam 1 kg. ale pewnie zaraz bede coraz wieksza, ale spoko damy rade. Do lekarza miałam isc 9 czerwca ale pewnie pójde poźniej, bo ja nie jestem zwolennikiem czestych wizyt. Do tej pory byłam trzy razy i wszystko u mnie ok. Moje dwie poprzednie ciąże przebiegały książkowo wiec teraz nie może by inaczej :-D. Moja kuzyna jest położną (rodziła ze mna moich chłopaków no i teraz również bedzie mi towarzyszyc- chcaiłbym rodzic SN) wiec jak mam jakies watpliwosci to dzwonie do niej :-) a do lekarza chodze głównie na USG zeby zobaczc maluchy (narazie nie znam płci). A propos dolegliwości to w sumie mam tylko te ciazowe (sennośc, kręgosłup,zaparcia no i wzdęcia) ale żadnych niepokojących, oby tak dalej.

Ciesze sie bardzo ze jestem taką wyróznioną matką, bo jak ktos kiedys powiedział "Matką bliżniaków zostaje tylko wyjątkowa kobieta"

Zawsze chciałam miec czwórke dzieci ale po tych okropnych nudnosciach z poczatku ciąży to nie wiedziałam czy sie zadecyduje na kolejną ciąże :-D a tu.................... niespodzianka 2w1 ;-) wiec juz potem wiedział dlaczego takie nudości bo to przecież za dwóch :-D.

Pozdrawiam Wszystkie Matki-Polki trzymajcie sie, grunt to dobre nastawienie i szczęśliwa MAMUSIA :happy2:

Do góry