reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny!
Ja dziś miałam wizyte u lekarza.Dzieci rosną i waża prawie 2 kg.Ułożone są już główkowo i dlatego czułam częste parcie na pęcherz.Jutro idę do szpitala gdzieś na dwa tygodnie.Mój lekarz chce mnie mieć na oku,żebym za szybko nie urodziła.Nie usmiecha mi się iść na tak długo,ale może jak będzie wszystko dobrze to szybciej mnie wypuszczą.Zrobią mi badania i wogóle.Mam jeszcze wytrzymać cały czerwiec i moge rodzić.Lekarz mówił,że jak twardnieje mi brzuch to właśnie to są skurcze,nawet tego nie wiedziałam.Lepiej żebym jeszcze nie urodziła i dlatego chce mieć mnie na oku.
Jakby co to moja siostra napisze co i jak.

reklama
No u mnie też sa główkowo ułożone,ale mam nadzieje ze chociaz do wrzesnia wytrzymam:/
Jutro ide na wypicie glukozy,jak to jest,bardzo słodkie to jest??

czesc dziewczynki, ja wczoraj mialam usg a dzis wizyte, chlopaczki maja sie dobrze jeden 650 g drugi 700g lekarka powiedziala ze ladnie rosna, na dziesiejszej wizyce natomiast lekarka powiedziala ze za duzo przytylam, tzn 10 kg w ciagu poltorej miesiaca, wogole tyle od poczatku ciazy, powiedziala ze albo za duzo jem albo mam cukrzyce, w czwartek mam wiec badanie glukozy..przyspieszone bo mialam mieć w następnym tygodniu. Szyjke mam zamknieta i reszta ok, tylko z ta waga mnie dobila..moim zdaniem to brak ruchu, bo nie obzeram sie jakos strasznie...a glownie to mi poszlo w brzuch i cycochy, a jak jest z wami? jak wasza waga?

Witam sie
weekend minol a mnie wczoraj cos brzauch pobolewal mialam takie dziwne skurcze jak przy miesiaczce
A i pozdrawiam matke-polke bo ja wsumie to tez taka matka-polka tez mam corcie 5 lat i syna 4 lata no i planowalismy tzeciego dzidziusia no ale czwarty jakos tak gratisowo doszedl:-) ale teraz to az jestem z tego dumna

Kasiona ja w poprzedniej ciazy tez przybrała chyba 6 kg. na tym etapie. Najpierw waga stała w miejscu, na kazdej wizycie lekarz sobie sam dopisywał po 0,5 kg. zeby to jakos wyglądało w karcie, aż tu pewnego dnia poszłam też jakos koło 24 tygodnia i tu ok. 6 kg. przybrałam (nie miałam cukrzycy) a potem waga powolutku do góry w sumie przybrałam 12kg.

Wiec ja mysle że nie ma sie co martwina zapas matko, bedzie wszystko ok.

Kasiona ja w poprzedniej ciazy tez przybrała chyba 6 kg. na tym etapie. Najpierw waga stała w miejscu, na kazdej wizycie lekarz sobie sam dopisywał po 0,5 kg. zeby to jakos wyglądało w karcie, aż tu pewnego dnia poszłam też jakos koło 24 tygodnia i tu ok. 6 kg. przybrałam (nie miałam cukrzycy) a potem waga powolutku do góry w sumie przybrałam 12kg.

Wiec ja mysle że nie ma sie co martwina zapas matko, bedzie wszystko ok.

Dokladnie, dziekuje za mile slowo juz mi przeszlo :)

Hej mamcie.U mnie kiepskie samopoczucie.Wyniki s dobre,cukrzycy niemam,krew ogolnie dobra,cisnienie w normie.Ale ja od dwoch dni jakas blada jestem i nie za dobrze sie miewam...
Aga Natalia kiedy masz dokladnie sterydki?

hej dziewczyny,
widze ze poruszacie temat wagi, sama jestem ciekawa jak to z moja jest.na ostatniej wizycie,ale to około 3 tyg temu, gdzies w 15 tyg to jeszcze schudłam 1,5 kg.ja tak pisze roznie o tych wizytach, bo w sumie chodze do jednej lekarki do przychodni gdzie mam pakiet z pracy i tam sie warze,robie wyniki badań itp.ale mam tez drugiego lekarza-prywatnie, któremu ufam i do niego chodze na wizyty i usg, troche tak podwojnie wiem, ale prowadze sie u tego drugiego.jego tez wybrałam pod katem szpitala,gdzie bede rodzic.
Kasiona nie sadze ze masz sie czym martwic, juz w sumie jestes w 24 tyg wiec powinnas troche nabierac kg:)dzisiaj zamówiłam od acm-aga ciuszki na allegro-to moje pierwsze:)
matko-polko ty czujesz juz ruchy maluszkow?ja tak czuje jakby mnie smyrały, łaskotały glównie,czasami cos tak wyraźniej poczuje:)fajne uczucie..
dzisiaj wtorek,ciekawe czy akosua juz urodziła, mam nadz.ze jej mama nam napisze:)
pozdrawiam

hej dziewczyny,
widze ze poruszacie temat wagi, sama jestem ciekawa jak to z moja jest.na ostatniej wizycie,ale to około 3 tyg temu, gdzies w 15 tyg to jeszcze schudłam 1,5 kg.ja tak pisze roznie o tych wizytach, bo w sumie chodze do jednej lekarki do przychodni gdzie mam pakiet z pracy i tam sie warze,robie wyniki badań itp.ale mam tez drugiego lekarza-prywatnie, któremu ufam i do niego chodze na wizyty i usg, troche tak podwojnie wiem, ale prowadze sie u tego drugiego.jego tez wybrałam pod katem szpitala,gdzie bede rodzic.
Kasiona nie sadze ze masz sie czym martwic, juz w sumie jestes w 24 tyg wiec powinnas troche nabierac kg:)dzisiaj zamówiłam od acm-aga ciuszki na allegro-to moje pierwsze:)
matko-polko ty czujesz juz ruchy maluszkow?ja tak czuje jakby mnie smyrały, łaskotały glównie,czasami cos tak wyraźniej poczuje:)fajne uczucie..
dzisiaj wtorek,ciekawe czy akosua juz urodziła, mam nadz.ze jej mama nam napisze:)
pozdrawiam

ja tez zamowilam od niej wczoraj ,dzis wyslala mi maila ze wyslala przesylke :)

reklama
Witam!!!!

Nie miałam kompa od soboty, ale już jest ok.

Ja przytyłam już około 20stu i mam to gdzieś. Nie obżeram się, mam mało ruchu, bo mi ciężko, a skąd to się bierze to nie wiem, widocznie taka moja natura.
W pierwszej ciąży przytyłam 30kg i szybko zgubiłam, teraz przy trójce też zgubię.

Alex cieszę się , że nastawienie już się zmieniło.
W końcu jesteśmy wybrane.

Gastone w piątek mam te sterydy. Trochę się niepokoję, ale to chyba normalne.
Napiszę Ci co i jak, jak już będę po.
U mnie też samopoczucie fatalne.
W nocy z niedzieli na poniedziałek, myślałam, że pojedziemy do szpitala.
Miałam bolesne skurcze co 8 minut, ale wzięłam 2 nospy i 3 magnezy i się uspokoiło.
Strasznie się boję i modlę się, aby był już lipiec.

Do góry