reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
:-)Witajcie:-)Padam dziś z niewyspania:-(Maluchy dały w nocy popalic jak nie wiem.Nic nie pomagało.Teraz odsypiają.Muszę postarac się częściej tu zaglądac:tak:Wątek się rozwija;-)Narazie nie mam jak nadrobic,ale napewno to zrozumiecie:tak:Jutro lub w czwartek ma przyjśc położna.Będzie ważyc maluchy.Mam nadzieję,że zezwoli na pierwszy spacerek.Do tej pory nie mogłam wychodzic,bo powiedziała,że lepiej dla nich jak osiągną wagę 2500gr.Martwię się o Kacpra,bo po każdym jedzeniu strasznie ulewa:-(Czy któraś z młodych mam też ma taki problem?Pozdrawiam Was gorąco;-)A tu moje maluchy miały 10dni:-D
Moje maluchy do tej pory ulewają, nie przejmuj się tym

gastone witaj, gratulacje, to forum to świetne miejsce, mamuśki są cudne, a dzieci jeszcze fajniejsze, uwaga forum wciąga, nawet jak leżę plackiem odpalam na chwilę kompa,żeby zajrzeć, napisać

ja dziś nie wyspana, sikanie nocne zabiera mój sen hi hi

dziś idę na wizytę kontrolną po szpitalu zobaczymy co z szyjką,resztą

popakowałam ciuszki do szpitala, mam nadzieję,że za szybko się nie przydadzą

boję się coraz bardziej

wypowiedź mamy bliźniaków świetna, mam nadzieję,że dzieci będą zdrowe i wszystko będzie ok. staram się tak myśleć, ale strach jest ogromny chciałabym mieć dwie gęby już przy sobie

uciekam robić jakiś obiad, zajrzę wieczorem po wizycie

miłego dnia

Witam!
Wczoraj rozmawiałam z moja doktor co prawda przez telefon i muszę zwiększyć dawkę dopegytu na 4 jeżeli to nic nie da mam jechać do szpitala :(
Narazie cisnienie rano 128/88 więc już dawno takie nie było oby tak się utrzymało...co do twardnień brzucha to mam brać nospę zwiększyć dawkę magnezu i jakby skurcze były regularne albo bolesne to szpital...boże co się dzieję wszystko było dotychczas wporządku a tu nagle problemy...oby dzieci były zdrowe ...
Gastone witaj na forum :)
A i się pochwalę wygrałam już 3 zestawy ubranek na allegra :)
Pozdrawiam

Witam!
Wczoraj rozmawiałam z moja doktor co prawda przez telefon i muszę zwiększyć dawkę dopegytu na 4 jeżeli to nic nie da mam jechać do szpitala :(
Narazie cisnienie rano 128/88 więc już dawno takie nie było oby tak się utrzymało...co do twardnień brzucha to mam brać nospę zwiększyć dawkę magnezu i jakby skurcze były regularne albo bolesne to szpital...boże co się dzieję wszystko było dotychczas wporządku a tu nagle problemy...oby dzieci były zdrowe ...
Pozdrawiam
martynka to uroki ciazy do tego blizniaczej. twardnienia to prawie standard mi do tego dolaczaja sie juz jakies bolesci w dole brzucha, ale u ciebie poki nie boli jest jeszcze ok. cisnienie, kobieto popatrz co sie za oknem dzieje, ja w szpitalu jestem i dwa dni mam takie, ze wstaje jak skowronek i czuje sie swietnie, a dwa dni takie ze mam wrazenie ze umre i do wc ledwo co dochodze.

dzis nas puszczajA do domku, mimo ze na ktg wyszly skurcze nieregularne i tez mi mowia nie panikowac odpoczywac. ale jak tu odpoczywac i nie panikowac? postanowilam sobie mocno, ze nastepna wizyta w szpitalu dopiero na poród i najwczesniej w 36 tyg;) I TEGO SIE BEDE TRZYMAC!!!!!

GASTONE, witamy na forum, dobrze trafilas;))

Ostatnia edycja:
Pauli1983 i tak trzymaj- jeszcze troszkę i 36 tyd będziesz miała. GŁowa do góry;-)

Gastone- witaj wśród nas i gratuluje blixniaków- widzę, ze tak jak ja mas zjuż jedną pociechę w domku;-)

Madzia842- jak tam nastawienie?? Idziemy łeb w łeb?? która pierwsza???

Anulka- ale sliczne sĄ Maja i Julka-:tak:

Moniora- słodka ta Twoja parka i już w jeansikach.

Moira- witaj ciesze się, ze już posze sobie precz baby blues. Ja ojego synka jak urodziłam w maju to pamietam, że w czerwcu jak miał 3 tyg podąłam mu herbatke koperkową, bo bolał go brzuszek. Ale ślicznie Ci chłopcy przybeirają.

Ewus- śliczne te słowa mamy bliźniaczek:-)

Gosiu BIG- trzymam kciuki za szyjkę;-)

Mnie dziś hanra dopadła, własnie humor poprawiam sobie słoiczkiem Nutelli. :szok:Tak bardzo boję się porodu, ze nie wiem co. Wiem, zę to naturalna kolej rzeczy- ale jestem przerażona, obojętnie czy poród naturalny czy cesarka. Dziś moja przyjaciółka urodziła córeczkę przez cesarkę i napisała mi, ze boli jak diabli. Juz panikuję ostro:crazy:

witam wszystkie przyszłe mamusie.....:-)
wczoraj byłysmy na badaniach, okazało sie ze beda dwie dziewczynki...
badania wyszły dobrze - dziewczynki rosna...tylko jedna moja malutka sie schowała i lekarz nie mógł zbadac dobrze jej serduszka......mam do powtórzenia badanie w 30 tygodniu.
mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze i ze dziewczynki beda zdrowo rosły!

moze pomalutku bede mogła zaczac kompletowac wyprawke dla moich malutkich....

mam pytanie co sadziecie o wózku dla dzieci firmy ABC DESIGN - jest dosc drogi ale w porównaniu z innymi - co myslicie -

pozdrawiam marta:-)

gratuluje..coreczek!!!!:tak:
Dziewczynki nie wiem czy tu sie mam mam zadomowic czy gdzie...Jestemw 13 tygodniu ciazy.Wczoraj dowiedzialam sie ze beda blizniaki.Narzie jestem w szoku.Jestenm szszczesliw alebardzo sie boje..wszystkiego.Przebiegu ciazy,komplikacji ,i poczatkow..Ech...

witam i gratuluje blizniat....

Witam!
Pozdrawiam

trzymam kcikukasy za Ciebie!!!!

Gosia-bedzie dobrze....musi byc,...

a ja siedze w domku nudze sie ale oby do marca..

pozdrawiam serdecznie

Dzien dobry mamunie.
Jesscze raz dziekuje za mile przyjecie.Co do wciagania forum to niestety wiem ..normalnie uzaleznienie.Ja przesiaduje najczesciej na mamach z irlandii,bo w Irlandii mieszkam od ponad 7 lat .Mam juz synka Maxa,uroczego blondaska lobuziaka,3,5 roku.Rodzilam w Irlandii i bede rodzic ponownie.Jestem bardzo zaskoczona blizniacza ciazai boje sie znow jak przed pierwszym porodem bo wszystko jest takie nowe.Ale jestem dobrej mysli.Moje samopoczucie jest takie sobie.Wciaz biore leki i leze w lozku do konca tygodnia.W srode mam wizyte w klinice.Ogolnie t dopeiro 13 tydzien a jestem naciagnieta i obolala jak niewiem co.Dodam ze Maxa urodzilam przez cesarskie ciecie..

reklama
czesc dziewczynki ,
jak nocka? nie moglam sie zalogowac rano na nasze forum i juz sie przestraszylam, ze stracilysmy ze soba kontakt;( powiedzcie mi czy was tez lapie stres przed porodem? ja wrocilam ze szpitala do domu i doslownie zaczynam wpadac w panike. nie dosc ze dziewczyny mi sie znowu wyobracaly i lekarze mowili ze kwalifikuje sie do porodu sn (cesarki na zyczenie mi nie zrobia) to jeszcze jakis lęk mnie dopad, ze to moze byc juz praktycznie w kazdej chwili bo koncze 33 tydz:szok: zaczyna mnie to przerazac. nie tylko porod ale fakt, ze zaraz stanie sie rzeczywistoscia posiadani dwojki dzieci;)
GOGA BIG a ty jak z samopoczuciem?

Do góry