reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam :) na forum jestem 5 lat- pierwszy raz jak nosiłam mojego Kubulka pod serduszkiem, a teraz znów jestem w ciązy- i to blixniaczej. Troszkę Was podczytuję i chyba zacznę z Wami tu pisać ;-)

Dla nas to był straszny szok, że jest więcej niż jedno serduszko, ale przynajmniej będzie więcej maluszków do kochania.

Jestem w 10 tyg, i za 2 tyg ide na kolejne usg. Straszne mam schizy czy z moimi kropeczkami jest wszytsko dobrze w brzuszku.

POzdrawiam Was serdecznie

reklama
Czytam tak wasze wypowiedzi i powiem Wam że ja marzę o bliźniakach na razie póki co staramy się w tym kierunku z mężem zobaczymy a nusz się uda.
my sie w ogole nie staralismy i wyszly dwa ;)
anulka juz niedlugo i Ty sie dowiesz co tam w Tobie siedzi, wiem ze sie dluzy...
A ja dzisiaj obzarlam sie lodami i moje chlopaki szalały, pierwszy raz widzialam ze mi tak faluje brzuchol ale fajne uczucie sasasa do tej pory jestem podekscytowana
witamy nowa mame w trojpaku ;)

23marta ale się zbiegło z imionami, mam braci o takich samych imionach co Ty dla swoich dzieci. My się staramy tym bardziej że od męża strony były aż 3 razy bliźniaki, może nam się uda.

Witam :) na forum jestem 5 lat- pierwszy raz jak nosiłam mojego Kubulka pod serduszkiem, a teraz znów jestem w ciązy- i to blixniaczej. Troszkę Was podczytuję i chyba zacznę z Wami tu pisać ;-)Dla nas to był straszny szok, że jest więcej niż jedno serduszko, ale przynajmniej będzie więcej maluszków do kochania Jestem w 10 tyg, i za 2 tyg ide na kolejne usg. Straszne mam schizy czy z moimi kropeczkami jest wszytsko dobrze w brzuszku. POzdrawiam Was serdecznie
Witam nowa mamusie:-)Zapraszamy do pisania:-)Im nas wiecej tym razniej razem:tak:Napewno jest w porzadku wszystko.A wiesz juz moze jakie sa czy na nastepnym USG sie dowiecie czy sa jedno czy dwujajowe, jedno czy dwu kosmowkowe i jedno czy dwuowodniowe?
23marta ale się zbiegło z imionami, mam braci o takich samych imionach co Ty dla swoich dzieci. My się staramy tym bardziej że od męża strony były aż 3 razy bliźniaki, może nam się uda.
No wlasnie z tym jest roznie bo np ani u mnie ani u mojego M nie bylo blizniakow w rodzinie i podobno tak sie zdarza, a wlasnie czesto Ci co maja w rodzinie i licza na to, to maja jedno..ale ja Wam szczerze zycze dwojeczki skoro tak o tym marzycie:tak:

Ostatnia edycja:
Witam nowa mamusie:-)Zapraszamy do pisania:-)Im nas wiecej tym razniej razem:tak:Napewno jest w porzadku wszystko.A wiesz juz moze jakie sa czy na nastepnym USG sie dowiecie czy sa jedno czy dwujajowe, jedno czy dwu kosmowkowe i jedno czy dwuowodniowe?

No wlasnie z tym jest roznie bo np ani u mnie ani u mojego M nie bylo blizniakow w rodzinie i podobno tak sie zdarza, a wlasnie czesto Ci co maja w rodzinie i licza na to, to maja jedno..ale ja Wam szczerze zycze dwojeczki skoro tak o tym marzycie:tak:

Dzięki za przywitanie

No niestety nie wiemy na ten temat nic- czy jedno- czy dwu. Wogóle to dziwna sprawa bo byłam na pierwszej wizycie wg moich obliczeń 4 tydz od daty ostatniej miesiączki i lekarz nawet do końca nie chciał potwierdzić ciązy, a jak poszłam po 4 tyg, to już 8 tyd i 2 serduszka. jedno malenstwo miało 15mm i 8 tyd, a drugie 18mm i wg usg 8 tyd i 3 dni.
W sumie płakałm okropnie cały dzień. Mamy już synka 4 letniego i w sumie cięzko było nam się zdecydowac na 2 dziecko,a tu taka niespodzianka. Teraz już doszłam do siebie i się cieszę.
U nas w męza rodzinie były blixniaki- tzn. jego babci siostry dwie miały bliźniaki. A ja normalnie czułam pismo nosem, ze coś na mnie trafi;-)

Teraz mam wizyte u gina 27 sierpnia, i ponoć od razu chce mnie wysłac do swojego kumpla, które ma dokładniejsze USG chyba dopplerowskie.
Na własną reke tez chcę zrobic do 14 tyg test Papp-a.

Moim zdaniem ciasny nie jest jak na bliżniaczy wózek.W nosidełakach nie są od 2 tyg a mają 5 miesięcy ponad i są grubitkie jescze by weszły ale już im ciasno teraz jeżdża w rozłożonej spacerówce podpieradelka na nogi da sie tak zrobić że zastawiają dół albo można nie odpinać jednej z części i wyjąć nosidełka i tez będzie wyglądac jak głeboki(jak by ktoś chciał to moge zrobić zdjecia to zobaczycie o co mi chodzi i przesłać na meila).My zadecydowalismy że za jakiś rok kupimy taką najzwyklejsza spacerówkę jeden za drugim.

W sumie płakałm okropnie cały dzień. Mamy już synka 4 letniego i w sumie cięzko było nam się zdecydowac na 2 dziecko,a tu taka niespodzianka. Teraz już doszłam do siebie i się cieszę.
U nas w męza rodzinie były blixniaki- tzn. jego babci siostry dwie miały bliźniaki. A ja normalnie czułam pismo nosem, ze coś na mnie trafi;-)

Teraz mam wizyte u gina 27 sierpnia, i ponoć od razu chce mnie wysłac do swojego kumpla, które ma dokładniejsze USG chyba dopplerowskie.
Na własną reke tez chcę zrobic do 14 tyg test Papp-a.
hehe ja tez jak sie dowiedzilam to troche ryczalam, ale teraz juz jestem na etapie radosci ;)
Najlepszego czuja mial mój facet, jak jeszcze w ogole nawet nic nie podejrzewalismy ze mozemy sie spodziewac potomka, ale odstawilam tabletki w tym miesiacu i tak lezymy sobie w lozku a on mowi ze przez glowe przeszedl mu teraz taki napis BLIŹNIAKI, ja mowie wez nie kracz, no i jasnowidz normalnie
Ja mialm robiony tez ten test podwojny ale dostalam na niego skierowanie i na USG genetyczne, zaoszczedzilam przez to 650 zł

nie lubie wymyslnych imion ;) te sa klasyczne. No slyszalam gdzies ze im wieksza czestotliwosc stosunkow tym wieksza szansa na blizniaki (ha moze u mnie to mialo jakis wplyw, albo to ze odstawilam tabl anty po kilku latach brania), a masz jeszcze jakies sposoby n to zeby "zrobic" dwójeczke na raz?
sory ze post pod postem

wczoraj probowalam cos napisac, ale musialam urwac posta w pol zdania gdyz placze byly coraz glosniejsze :sorry2:, przepraszam
Ewka witaj, gratulacje. musze Ci powiedziec, ze ja mialam synka 1,5 rocznego jak zaszlam w druga ciaze i tez wyplakalam oczy, dokladnie tak jak u Ciebie - blizniaki byly w rodzinie, ale jednak nie myslalam ze przy drugim beda blizniaki. Taki life , co zrobic. Teraz juz sie ciesze, choc nie ukrywam ze pewnie z jednym bobaskiem byloby latwiej.
Zlosnica widze, ze przemyslenia podobne jak u nas co do wozkiem.
Robale trzymam kciuki za was. Slyszalam jednak, ze to czy sa blizniaki ma znaczenie po linii matki - czyli ze np. twoja babcia miala.

i znowu placza... jakis czujnik maja czy co ;-)

co do wozka to chcialam dodac, ze wybierajac trzeba przemyslec, gdzie sie bedzie nim jezdzilo - czy po terenie czy ladnych chodnikach, centrach handlowych, czy trzeba bedzie go wnosic, ile miejsca w samochodzie jest na zlozony wozek, ile miejsca w domu na postawienie.

no niestety musze konczyc

Ostatnia edycja:
reklama
nie lubie wymyslnych imion ;) te sa klasyczne. No slyszalam gdzies ze im wieksza czestotliwosc stosunkow tym wieksza szansa na blizniaki (ha moze u mnie to mialo jakis wplyw, albo to ze odstawilam tabl anty po kilku latach brania), a masz jeszcze jakies sposoby n to zeby "zrobic" dwójeczke na raz?
sory ze post pod postem

Ja 4 miesiące temu odstawiłam tabletki, miałam miesiąc później zaszłam ale było samo poronienie, teraz od nowa się staramy

Do góry