reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja też właśnie słyszałam, że w niektórych wózkach te gondolki są tak małe, że dzieciaczkom szybko się robi ciasno...

PS. MARTA, śliczny brzusio :tak::tak::tak:
Ja mysle ze cos takiego jest dobrym rozwiazaniem..
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: CITY TWIN głęboko-spacerowy
Kazde jest osobno i se ciasno nie zrobi..

Do szpitala poszłam tak w 32 tyg na zatrucie ciążowe po czym okazało się że mam rozwarcie na 2cm i wiedziałam że zostanę do końca(u nasz ciąże bliźniaczą uważają za donoszoną w 36 tyg ciąży i wtedy miałam mieć planowane cc)Podtrzymywali mi ciąże między innymi feneterolem ale zwiększyli mi dawkę i dostałam niedokrwistości serca więc mi odstawili no i za jakieś kilka dni odeszły mi wody płodowe i zrobili mi cc. Ja w sumie od początku wiedziałam że będę mieć CC u nas w szpitalu przy 1 ciąży jeżeli jest mnoga zawsze robią CC dla bezpieczeństwa a moje jeszcze w dodatku ułożyły się pośladkowo.
Gratuluje maluszków i podziwiam dzielna mame:-)mi lekarz powiedzial wlasnie ze najlepiej do 36 tyg dotrwac i ze cesarka na 90% bedzie. A jak sobie dajesz rade? Jest naprawde tak ciezko strasznie z dwojeczka? bo mnie wszyscy strasza chociaz nikt nie mial dwojki..Jak spanie w nocy na poczatku itp..Mialas pomoc czy wiecej sama robilas?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie mamusie te rozpakowane i te jeszcze w trójpaczkach. Moje maluszki mają już ponad 5 miesięcy ten czas szybko leci. Nie donosiłam ciąży do końca urodziłam w 34/35 tyg a już końcówkę spędziłam w szpitalu Nicola ważyła 2200 kg 50cm a Bartuś 2200kg 50 cm a teraz to małe grubaski NNicola7900kg a Bartuś 8400kg.Nie rozpakowanym mamusią życzę wytrwałości i donoszenia ciąży jak najdłużej.

Ja tez chcialam miec parke.Ale urodzilam dwie dziewczynki i sa dla mnie najcudowniejsze na swiecie:tak::tak::tak:A synka juz mam w domku:-)
Twoje dzieci mialy identyczne wymiary i wage po urodzeniu:baffled::szok:Super
Moje tez mialy bardzo mala roznice wagi i wzrostu
Z tym ze teraz maja ponad dwa latka i waza po 7,5kg

Ja mysle ze cos takiego jest dobrym rozwiazaniem..
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: CITY TWIN głęboko-spacerowy
Kazde jest osobno i se ciasno nie zrobi..
no fajny ten wozek ale dla mnie ta cena jest z kosmosu, nie dalabym w zyciu tyle za wozek
mnie tez lekarz powiedzial ze najprawdopodobniej bedzie cesarka, u mnie Michas główkowo jest cały czas, a Lukaszek najpierw byl miednicowo, ostatnio poprzecznie, ale tak sie wierci ze nie wiadomo co on tam teraz wykombinowal

Gratuluje maluszków i podziwiam dzielna mame:-)mi lekarz powiedzial wlasnie ze najlepiej do 36 tyg dotrwac i ze cesarka na 90% bedzie. A jak sobie dajesz rade? Jest naprawde tak ciezko strasznie z dwojeczka? bo mnie wszyscy strasza chociaz nikt nie mial dwojki..Jak spanie w nocy na poczatku itp..Mialas pomoc czy wiecej sama robilas?

Powiem ci że moja mama i M pomagali mi ale tylko czasem przez tydzień po porodzie jakiś nie cały miesiąc to znaczy ja wszystko robiłam ale jak padałam to ona wtedy pomagała. A teraz już jakieś 4 miesiące jestem z nimi ciągle sama mąz pracuje więc w nocy nie wstaje tylko ja jak były mniejsze to spałam około 2 godzin w nocy w dzień raz na tydzien jak już padałam takto bałam się iść spać żeby im nic się nie stało ale nie jest źle są naprawdę grzeczne jak sobie dobrze dzień rozplanujesz to da się wszysko zrobić(chyba że mają zły dzień i się wymieniają np. ze spaniem i jedzeniem)zobacz jak by było tak ciężko to czasu na internet bym nie miała. Pieresze tygodnie zawsze są ciężkie bo to nowa sytuacja,wstawanie w nocy i w ogóle ale potem już jest lepiej.. Teraz M mi pomaga jak ma jak i czasem siostra zajży.

Co do wózka ja mam duo driver z tako i jestem zadowolona łatwo się prowadzi bo ma fajne amortyzatory(na to zwracajcie dużą uwage bo takie wózki się łatwiej prowadzi),ma rączke przekładaną,2 nosidełka.

]
5c676298c3.png
af2ed681e3.png

Co do wózka ja mam duo driver z tako i jestem zadowolona łatwo się prowadzi bo ma fajne amortyzatory(na to zwracajcie dużą uwage bo takie wózki się łatwiej prowadzi),ma rączke przekładaną,2 nosidełka.

]

Cieszę się, że widzę pozytywną opinię o Tako, ja się właśnie na ten wózek zdecydowałam, całkiem porządny, cena do przyjęcia i wszystko jest w komplecie :tak: Do niektórych wózków trzeba dokupić gondolki i inne dodatki :baffled:

Cieszę się, że widzę pozytywną opinię o Tako, ja się właśnie na ten wózek zdecydowałam, całkiem porządny, cena do przyjęcia i wszystko jest w komplecie :tak: Do niektórych wózków trzeba dokupić gondolki i inne dodatki :baffled:
ja sie chyba zdecydowalam na MIKADO DUET bo cena porownywalna, fajne kolory, tylko zastanawiam sie czy on ma blokowane te przednie kola. Gondolka to jest to co sie wsadza do wozka , fotelik to co innego? bo ja juz gine w tych okresleniach hihi

ja sie chyba zdecydowalam na MIKADO DUET bo cena porownywalna, fajne kolory, tylko zastanawiam sie czy on ma blokowane te przednie kola. Gondolka to jest to co sie wsadza do wozka , fotelik to co innego? bo ja juz gine w tych okresleniach hihi

Powinien mieć blokadę, bo to teraz standard. A gondolki to się wkłada do wózka, foteliki to co innego. Ale ten Mikado Duet ma chyba też opcję montowania fotelików na wózek.

no fajny ten wozek ale dla mnie ta cena jest z kosmosu, nie dalabym w zyciu tyle za wozek mnie tez lekarz powiedzial ze najprawdopodobniej bedzie cesarka, u mnie Michas główkowo jest cały czas, a Lukaszek najpierw byl miednicowo, ostatnio poprzecznie, ale tak sie wierci ze nie wiadomo co on tam teraz wykombinowal
No wlasnie nie jest tani..kurcze zauwazylam ze problem bedzie z wozkiem..wczoraj rozmawialismy ze znajomym co ma blizniaki. Maja niecale 2 latka a oni juz 3 wozki maja. Bo z pierwszego wyrosly po 3 miesiacach i zaraz wiekszy kupowali, teraz spacerowke..moze sie z nim dogadamy jak nie zniszczone..Podobno wazne zeby wozek mial tez tylna oś skrętna, bo wtedy duzo latwiej sie prowadzi!najczesciej jest tylko przednia skrętna.Poczytajcie sobie tu na co zwracac uwage przy wyborze wozka!!!
Wózki bliźniacze

Jak Ci zazdroszcze marta, ze juz wiesz co bedzie i imionka macie nawet!!!Ja czekam i czekam na to USG i dluzy mi sie strasznie.Jeszcze 2 tyg do wizyty!
Powiem ci że moja mama i M pomagali mi ale tylko czasem przez tydzień po porodzie jakiś nie cały miesiąc to znaczy ja wszystko robiłam ale jak padałam to ona wtedy pomagała. A teraz już jakieś 4 miesiące jestem z nimi ciągle sama mąz pracuje więc w nocy nie wstaje tylko ja jak były mniejsze to spałam około 2 godzin w nocy w dzień raz na tydzien jak już padałam takto bałam się iść spać żeby im nic się nie stało ale nie jest źle są naprawdę grzeczne jak sobie dobrze dzień rozplanujesz to da się wszysko zrobić(chyba że mają zły dzień i się wymieniają np. ze spaniem i jedzeniem)zobacz jak by było tak ciężko to czasu na internet bym nie miała. Pieresze tygodnie zawsze są ciężkie bo to nowa sytuacja,wstawanie w nocy i w ogóle ale potem już jest lepiej.. Teraz M mi pomaga jak ma jak i czasem siostra zajży.
Troche strasznie to brzmi ale tak podejrzewalam ze nie jest lekko na poczatku.Wszyscy nas strasza a nikt nie byl w takiej sytuacji. Mowie mojemu M ze jak przetrwamy poczatek to juz pozniej bedzie dobrze!:-)Znajomy co ma blizniaki mowi ze najgorszy okres do 3 miesiecy i teraz jak maja ok.2latek bo maja motorki w dupkach i kazdy w swoja strone..sie nalatac trzeba troszke!:-D
A ten TAKO DRIVER wlasnie strasznie mi sie podoba ale on jest dosc waski i podobno szybko sie ciasno robi?..ale naprawde ma super wyposazenie,jest ladny, zgrabny i cena przystepna.
Czytam tak wasze wypowiedzi i powiem Wam że ja marzę o bliźniakach na razie póki co staramy się w tym kierunku z mężem zobaczymy a nusz się uda.
No to zycze duuuuzo szczescia w staraniach:-) Mi sie nawet nigdy nie snilo ze bede miec blizniaki wiec podwojny szok!:tak:ale radosc tez wielka!!!:tak:Powodzenia!!!

Ostatnia edycja:
reklama
To tez zalezy jak duze sie dzieci urodza, moje mialy po 57cm i wagi tez nie mala bo 3950 i 3450, moze jeszcze by sie zmiescily w gondolkach ale bylo im ciasno i juz jakis miesiac temu je wyjelam i teraz jezdza na rozlozonych spacerowkach (tez zalezy od pory roku, bo w zime to nie wiem czy by tak dalo rade)

nikt nie powie mi ze jest lekko z dwojka, ale mysle, ze tez ma znaczenie czy to sa pierwsze dzieci czy kolejne.
Anulka jest to calkowiecie wyobrazalne dla mnie ze maja juz 3 wozek. ja mysle, ze jak moje zaczna siadac to bede szukac innego wozka - lzejszego napewno

co do skretnej osi to ja i tak glownie mam zablokowana ta skretna os. Mze to zalezy od wozka, od przyzwyczajenia napewno.

Do góry