reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki bardzo za odpowiedz, jutro właśnie idę do gina żeby mi powiedział co i jak z tym brzuchem.
A powiedz mi czy mieściciw się w drzwi z takim wózkiem? Bo właśnie ja mam obawy że nie wszędzie uda się nam wejść z tak szerokim wózkiem. Nawet drzwi do domu to chyba tez byłby za szeroki, no nie wiem właśnie to moja jedyna obawa przed takim wózkiem , bo też dla mnie to walne że jedno dziecko za drugim ma jechac
Valco ma bodajże 75 cm szer i mieści się w standardowe drzwi 80 cm. 🙂 W sklepach też ok, no poza Biedronka zawalona paletami. 😅

reklama
Dzięki, to mi bardzo pomogła ta opinia🥰
My kupiliśmy bugaboo donkey Twin, ale jeszcze nie mamy go fizycznie w domu :) mąż przeczytał chyba wszystko co się da i wózkach i stwierdził, że ten jest najlepszy. Miałam okazję pojedzic w sklepie bugaboo i valco. Bugaboo wygral, prowadzi się jedna ręką, idealnie skretny, lekki, 74cm szerokości. Pojedź do sklepu i po próbuj który bardziej Ci odpowiada :)

Hejka Kochane, to znowu ja, dziś 19+5 czyli w sumie 20 i połowa, wow😱
Ostatnio pytałam o wózek , a teraz powiedzcie mi, jak to.rozwiazalyscie jeśli chodzi o łóżeczko/łóżeczka? Jedno? Dwa? I co ma.wyprawke? Kokony? Śpiworki czy co? Trochę mnie to przeraża, bo nie mam jeszcze z tym wcale.dpswoadczneka. a tu od razu wszytskk razy dwa.co ja mam kupić Dziewczyny? Doradźcie, co Wam się sprawdza teraz w praktyce, co jest takim must have przy bliźniakach?
Z góry dzięki

Ostatnio pytałam o wózek , a teraz powiedzcie mi, jak to.rozwiazalyscie jeśli chodzi o łóżeczko/łóżeczka? Jedno? Dwa? I co ma.wyprawke? Kokony? Śpiworki czy co? Trochę mnie to przeraża, bo nie mam jeszcze z tym wcale.dpswoadczneka. a tu od razu wszytskk razy dwa.co ja mam kupić Dziewczyny? Doradźcie, co Wam się sprawdza teraz w praktyce, co jest takim must have przy bliźniakach?
Z góry dzięki
My kupiliśmy od razu dwa łóżeczka, z tym że przez ok 1 mies spali razem w jednym w poprzek. Później doszły nam poduszki Head Care i przestali się mieścić, plus zaczęli wyłazić z rożków i się wiercić co powodowało, że wzajemnie się wybudzali. No i miej na uwadze, że jak będą razem w jednym łóżeczku, to nie da się korzystać z monitorów oddechu a czasem (głównie przy wczesniakach) zalecenia ze szpitala są żeby je mieć. My od kiedy sapią osobno korzystamy. Do sapania, jak dla mnie, to na początek rożki. Zorientujesz się kiedy trzeba się przerzucić na śpiworki - tak jak pisałam, w pewnym momencie towarzystwo zaczęło nam wypełzać z rożków. Kokony przydawały nam się na kanapie w salonie jak w nocy przenosiliśmy się tam z delikwentem, który akurat się obudził - można było położyć się obok i przy dźwięku suszarki przyciąć komara bez strachu że któreś spadnie na podłogę. Tak poza tym, to na początku nam się super sprawdziły kosze Mojżesza w kołyskach - stały w salonie i w dzień dzieci tam leżały. 🙂

Z góry dzięki
Nasze spały z nami w łóżku,teraz to łóżko przejęły a my śpimy w salonie🤦Generalnie tak nie polecam każde rozwiązanie jest lepsze😅Generalnie dla mnie must have przy bliźniakach to poduszka do karmienia twinny lu a reszta to chyba tak jak przy jednym dziecku;)

Hej,hej 🙂
Czy jest tu mama która urodziła 2 X bliźniaki?
Ja.
Hej Dziewczyny! Powiedzcie jakie wózki kupowalyscie dla bliźniaków? Czy taki jeden za drugim czy dwa obok? I jak w praktyce Wam się sprawdzają?
U mnie dziś 19t, nie kupuje nic jeszcze ale się zastanawiam.
I czy miałyście takie twardnienia bruzcha.? Ja np jak się kładę to czasem mam twardy a czasem tak że z jednej strony taki krzywy brzuch, z jednej wywalony taki twardy a zdrugiej normlany. Biorę magnez od niedawna, ale martwi mnie to czy to tak dzieci się wierca i tak robia?
Ja za każdym razem miałam/mam obok siebie. Mam mniej znany solar duo i polecam. Niestety valco poza moimi możliwościami finansowymi a w sklepie wydawal się fajowy.
Z góry dzięki
Moje od razy oddzielnie każde w swoim łóżeczku. Inne rzeczy to kwestia wyboru i przekonań.

reklama
Do góry